www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het onheilspellende tijdperk van vernietigende Jodenhaat is weer aangebroken, en deze keer is het wereldwijd

Door Olivier Melnick 8 november 2023

()

Elk jaar voel ik het als mijn verantwoordelijkheid om de Kristallnacht te herdenken en anderen eraan te herinneren. Die vond plaats in de nacht van 9 op 10 november 1938 in Duitsland. Tijdens die vreselijke nacht vond een kritieke gebeurtenis plaats die het lot van zes miljoen Europese Joden zou bezegelen. Dat was 85 jaar geleden.

De gebeurtenis staat bekend als de Kristallnacht of "De nacht van het gebroken glas". Als reden gaven de nazi's de moord op de Duitse ambtenaar Ernst Von Rath, twee dagen eerder neergeschoten door Herschel Grynszpan, een Poolse tiener die reageerde op de deportatie van zijn ouders. In werkelijkheid was de boycot/pogrom van Joodse synagogen, scholen, bedrijven en huizen, die resulteerde in de dood van bijna 100 Joodse mensen en de vernietiging van 7.500 eigendommen, zeer goed gepland en allesbehalve een reactie op de dood van een Duitse ambtenaar. Als gevolg hiervan werden 30.000 Joodse mensen naar concentratiekampen gestuurd. Historici zijn het erover eens dat de Kristallnacht het begin was van de Holocaust, waarbij het antisemitisme van de nazi's veranderde van louter retoriek in puur geweld en moord. Het zette de doodsfabrieken in gang die gericht waren op het bereiken van "de definitieve oplossing voor het Joodse vraagstuk". Het was ze bijna gelukt!

Dit jaar moeten we meer dan ooit teruggaan naar de jaren 1930 en we moeten tot het ontnuchterende besef komen dat dat onheilspellende tijdperk van vernietigende Jodenhaat weer voor de deur staat, en deze keer is het wereldwijd. Ik ben de afgelopen 23 jaar een wachter geweest en ik heb mensen vaak gewaarschuwd dat de dingen op een bepaald moment in de toekomst erg gevaarlijk zouden worden voor het Joodse volk, maar eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik dit niveau van haat en bloedig geweld in mijn leven zou meemaken, en toch, hier is het!

De gruweldaden die Hamas op 7 oktober in Israël beging, kwamen rechtstreeks uit het draaiboek van de nazi's, maar wat ik niet had verwacht, tenminste niet op dat niveau, was de uitgesproken en gewelddadige haat tegen Israël en het Joodse volk over de hele wereld. Binnen hooguit een week of twee leek het alsof de wereld de 1400 Israëlische slachtoffers was vergeten die op brute wijze waren verminkt, verkracht, onthoofd, levend verbrand en aan stukken geblazen, om nog maar te zwijgen van de meer dan 200 gijzelaars die door Hamas waren meegenomen.

Een groot deel van de wereld richt zich nu op wat zij een humanitaire crisis in de Gazastrook noemen. De VS dringt er bij Israël op aan om een staakt-het-vuren te accepteren en geeft het een nieuw etiket met de wazige term "humanitaire pauze". Een pauze die niets zou bereiken behalve een adempauze die Hamas in staat stelt om te hergroeperen, te reorganiseren en zich beter voor te bereiden op hun volgende golf van terreur.

Ondertussen tonen Amerikaanse universiteiten in het hele land, inclusief de Ivy League campussen, hun ware gedaante. Hun antisemitisme is niet langer ingetogen of gehuld in antizionisme. Het monster is openlijk op een bloedige rooftocht. Ze schreeuwen om de dood van Joodse mensen, zoals in het geval van de Cornell Universiteit in New York. Hoe zit het met het gewelddadig slaan van een Joodse student aan de UMass?

Het geweld stopt niet op de campussen. Het stroomt over naar de straten van Amerika en lekt helemaal door naar de rest van de wereld. Nog maar een paar dagen geleden brak een woedende menigte in op de internationale luchthaven Makhachkala in Dagestan in Rusland. Ze wilden de Israëlische reizigers pakken die aankwamen met een El-Al vlucht uit Tel Aviv. De woede van de menigte had alle kenmerken van een moderne pogrom. Het werd onder controle gehouden en gestopt door de lokale autoriteiten, maar het laat duidelijk zien hoe groot de vijandigheid tegen de Joden is. Doden is zeker een optie.

Daarnaast hebben mensen in Parijs, Frankrijk en in sommige voorsteden, joodse Davidsterren geschilderd op gebouwen en privéwoningen om aan te geven waar joodse mensen wonen. Ook dit komt rechtstreeks uit het draaiboek van de Kristallnacht, om nog maar te zwijgen van de gele ster die Joodse mensen (waaronder mijn familie) moesten dragen om gemakkelijk herkend te kunnen worden door de nazi's. Worden Joodse mensen geïdentificeerd om te worden uitgekozen en vervolgd? Ook dit heeft alle kenmerken van een georganiseerde campagne om de Joden te scheiden van de rest van de bevolking.

Tot slot werd in de straten van Thousand Oaks, Californië, Paul Kessler, een Joodse man die een Israëlische vlag vasthield op een straathoek tegenover een groep pro-Palestijnen die met de moderne Palestijnse vlag zwaaiden, aangereden door een pro-Palestijnse demonstrant. De Joodse man overleed uren later in het ziekenhuis.

In mijn meest recente boek The Normalization of Antisemitism: When the Longest Hatred Becomes the New Normal, identificeer ik tien stappen in de richting van de volledige normalisering van antisemitisme: Apathie, gebrek aan onderwijs, desensibilisatie, lage of onjuiste berichtgeving, geen verantwoording, empowerment, demonisering van de verdedigers, toegenomen vervolging van Joden en verdedigers, aanmoediging om te doden, en, massamoord op Joden. Ik geloof dat de eerste negen van deze criteria op hun plaats zijn, waardoor alleen de massamoord op Joden overblijft als laatste stap naar de volledige vernietiging van de Joden. Als we kijken naar de gebeurtenissen voor onze ogen, ben ik misschien te conservatief geweest. De moord op Joden lijkt ook op de huidige agenda te staan van haat die zich over de hele wereld verspreidt.

De Kristallnacht was ook een schaamteloze boycot van Joodse bedrijven. Buiten de voortdurende Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS), die sinds 2005 wereldwijd tegen Israël en Joodse mensen is gericht, zien we nieuwe niveaus van antisemitisme en dubbele standaarden op veel gebieden. Amazon weigerde onlangs de publicatie van een christelijk boek van de bekende pastor en auteur Dr. Mark Hitchcock over de oorlog tussen Hamas en Israël, getiteld "What's Next: The Israel-Gaza War: Connecting Today's Headlines to Tomorrow's Prophetic Events". Er werd beweerd dat de algoritmes delen van het boek opvingen die "beledigende of controversiële inhoud bevatten die haat, geweld, raciale, seksuele of religieuze intolerantie promoot, aanzet of verheerlijkt of organisaties met dergelijke opvattingen promoot."

Overigens heeft Amazon er geen problemen mee om allerlei boeken en andere artikelen te verkopen met de slogan "Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn", wat niets te maken heeft met kolonisatie of landbezetting maar een eufemisme is voor de volledige vernietiging van Israël en het vermoorden van alle Joden.

Als je niet ziet wat er vandaag de dag tegen de Joden gebeurt, pas dan op want de Joden zijn absoluut de kanaries in de goudmijn van de beschaving. Een wereldwijde explosie tegen christenen en conservatieven is de volgende en niet ver daarachter. In de tussentijd kan er veel gedaan worden om het Joodse volk te hulp te komen. Mijn volk is bang en christenen hebben nu een geweldige kans om hun Joodse vrienden en buren de helpende hand te reiken, te redden en onderdak te bieden.

De Kristallnacht van 1938 vond plaats in Duitsland en breidde zich uiteindelijk uit over heel Europa. Kristallnacht 2.0 is een wereldwijde pogrom tegen de Joden!

Olivier Melnick is auteur, antisemitisme-expert en bestuurslid van Chosen People France.

Bron: The Ominous Era Of Destructive Jew Hatred Is Upon Us Again, And This Time, It’s Global | Harbingers Daily