www.wimjongman.nl

(homepagina)


Jihad in Oostenrijk: 'Christenen moeten dood'

door Raymond Ibrahim - 14 augustus 2023

 • Twee jonge moslims [leeftijd 15 en 16] die in Oostenrijk wonen, hebben onlangs bekend dat ze "christenen willen doden" en "het kalifaat willen herstellen."

 • "Het doden van christenen brengt ons naar het paradijs." - Het antwoord van de jongens in de rechtszaal.

 • Net als in andere Europese landen is het aantal zedendelicten - ook tegen jonge jongens - in Oostenrijk explosief gestegen.

 • Samen met de algemene moslimcriminaliteit in Oostenrijk lijkt er, helaas, een ideologisch gedreven haat te bestaan tegen "ongelovigen" en vooral christenen en joden.

 • Misschien wel het belangrijkste is dat al deze vijandigheid en dit geweld plaatsvinden in een context waarin de moslimbevolking in Oostenrijk blijft groeien - tot het punt dat er nu meer moslimstudenten dan katholieken zijn in de scholen van Oostenrijkse steden, waaronder Wenen, de hoofdstad, en Linz.

 • "Hun ouders kwamen naar Oostenrijk om als geschoolde arbeiders te werken. De tweede generatie heeft geen enkele kwalificatie en ongeschoolde arbeiders zijn niet langer nodig op de arbeidsmarkt. In tegenstelling tot hun ouders spreken ze noch Duits, noch hun moedertaal goed. En volgens de OESO halen ze lagere schoolresultaten dan degenen die buiten Oostenrijk geboren zijn. Bovendien zijn er niet genoeg "rolmodellen", succesvolle migranten, die aanwezig zijn in de publieke sfeer. - Die Presse, 17 oktober 2009.

 • "Wat kunnen politici doen om een betere integratie mogelijk te maken? "Er zijn veel voorstellen van experts. Een voorbeeld is de oproep om kinderen al vroeg te laten integreren, zodra ze naar de kleuterschool gaan. In de toekomst zouden immigranten niet op basis van familierelaties moeten worden gekozen, maar op basis van hun beroepskwalificaties." - Die Presse, 17 oktober 2009.

 • In mei 2023 bleek uit een rapport dat moskeeën in Oostenrijk moslimjongeren actief leerden geen vriendschap te sluiten met autochtone Oostenrijkers of andere niet-moslims..... Terwijl sommige politici ... hun schok en verontwaardiging uitten over deze leer, is het in feite een mainstream islamitische doctrine. "Zij die geloven moeten ongelovigen niet tot hun vrienden nemen in plaats van hen die geloven, en wie dat doet moet geen [verwachtingen] van God hebben, tenzij jullie jezelf tegen hen beschermen [taqaa, van taqiyya]." - Koran 3:28.

 • "Antisemitische misdaden bereiken recordhoogte in Oostenrijk." - Headline in dw.com, 26 april 2021.

 • Vandaag de dag maken moslims, in naam van "multiculturalisme", in Oostenrijk, en in heel Europa, het soort invasies waarvan hun voorouders nooit hadden kunnen dromen dat ze mogelijk waren. Maar dit is misschien minder een weerspiegeling van de islam - die vandaag de dag beduidend zwakker is dan in zijn Ottomaanse hoogtijdagen, hoewel hij blijkbaar nog steeds een belangrijke rol speelt in de harten van zijn aanhangers - en meer een weerspiegeling van een snel stervend, minder religieus Europa.

( )

Twee moslimjongens van 15 en 16 die in Oostenrijk wonen, hebben onlangs voor de regionale rechtbank van Leoben bekend dat ze "christenen willen vermoorden" en "het kalifaat willen herstellen". Ze hadden plannen gemaakt om zoveel mogelijk mensen af te slachten tijdens een aanval op de middelbare school waar de 15-jarige op zat. Afgebeeld: De stad Leoben, waar het proces plaatsvond. (Beeldbron: David Bauer/Wikimedia Commons)

Twee jonge moslims in Oostenrijk hebben onlangs bekend dat ze " christenen willen doden" en "het kalifaat willen herstellen".

De jongens van 15 en 16 jaar stonden op 16 juli 2023 terecht voor de rechtbank van Leoben. Ze hadden plannen gemaakt om zoveel mogelijk mensen af te slachten tijdens een aanval op de middelbare school van de 15-jarige, in Bruck an der Mur, waar ze allebei woonden.

Toen ze in de rechtszaal met elkaar werden geconfronteerd, gaven de jongens toe - die allebei een verleden van geweld en criminaliteit hebben - dat "we alle christenen in de klas wilden neerschieten!". Op de vraag hoe ze gereageerd zouden hebben als de politie tussenbeide was gekomen, szeiden ze: "We zouden ons overgegeven hebben" - eraan toevoegend dat "Allah hen zou hebben vergeven" in de gevangenis, omdat "het doden van christenen ons naar het paradijs brengt."

Reflecterend op de twee would-be massamoordenaars, merkt een artikel op:

"Ze lijken volkomen onopvallend - een 16-jarige autoleerling en zijn 15-jarige vriend uit Bruck. Maar er broeide iets duisters in hun hoofd. Hoewel ze in Oostenrijk zijn geboren en in de maatschappij zijn geïntegreerd, hebben ze zichzelf ernstig geradicaliseerd. Hun doel: van Oostenrijk een kalifaat maken. Hiervoor accepteerden ze ook om over lijken te lopen... Alle christenen moeten worden gedood."

De autoriteiten kwamen voor het eerst achter hun plannen nadat ze op radicale chatgroepen naar terroristisch materiaal begonnen te vragen.

De rechtbank veroordeelde hen tot twee jaar gevangenisstraf, hoewel ze waarschijnlijk maar acht maanden zullen zitten. (De maximale straf voor minderjarigen is vijf jaar.) De rechtbank beval ook dat ze "anti-agressietraining en een de-radicaliseringsprogramma" moesten volgen -- die helaas herhaaldelijk ineffectief zijn gebleken.

"Overigens stak de 15-jarige in mei 2022 de gesloten Universiteit voor Onderwijs in Bruck in brand," concludeert het artikel.

Het hele incident herinnert ons eraan dat Oostenrijk op een tijdbom lijkt te zitten. Ook al zijn de autoriteiten erin geslaagd om wat een tragisch bloedbad onder schoolkinderen had kunnen zijn te verijdelen - net zoals ze een eerdere moordaanslag in 2020 hebben verijdeld - toch blijft de moslimvijandigheid in Oostenrijk groeien, wat suggereert dat het slechts een kwestie van tijd zou kunnen zijn voordat een ernstige terroristische aanslag of erger die natie overvalt.

Al in 2017 stond in een artikel, "Oostenrijkers leven in angst nu gewelddadige migrantenbendes DAGELIJKS aanslagen plegen in Wenen," dat:

"Berovingen en mishandelingen worden schering en inslag in de historische hoofdstad, waarbij voorbijgangers bijna dagelijks worden aangevallen....". Het Praterstern gebied, net buiten het centrum van Wenen, wordt nu gecontroleerd door Noord-Afrikanen en wordt beschouwd als het ergste gebied in de stad voor criminaliteit. Ondanks dat de politie steeds meer aanwezig is in het gebied, is het er vergeven van de criminaliteit. Aan de andere kant van de stad is het gebied rond het westelijke treinstation overgenomen door Afghanen die om de verkeerde redenen de krantenkoppen halen.... Misdaden door migranten in Oostenrijk zijn het afgelopen jaar snel gestegen naarmate er meer migranten het land binnenkomen. Vorig jaar [dat was in 2016] waren er in totaal 22.000 strafklachten tegen migranten, tegenover 14.000 in 2015, onthulde het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Seksueel geweld door asielzoekers is een ernstig probleem geworden in Oostenrijk, met een toename van 133 procent in seksueel geweld door migranten in het afgelopen jaar sinds het uitbreken van de migrantencrisis. Zwembaden en andere openbare gelegenheden zijn uitgegroeid tot enkele van de meest voorkomende plekken waar aanvallen plaatsvinden."

Net als in andere Europese landen zijn seksmisdrijven - ook tegen jonge jongens - in Oostenrijk explosief gestegen. Volgens een item "gaat er bijna geen dag voorbij zonder berichten over seksueel geweld" door toedoen van migranten. Bij één incident verkrachtte een 17-jarige moslimasielzoeker een grootmoeder van 72 nadat ze hem uit een gracht had geholpen, en het slachtoffer heeft nu naar verluidt haar "wil om te leven" verloren.

De politie heeft blijkbaar niet zo snel gereageerd en geeft de slachtoffers de schuld. Nadat een 20-jarige Oostenrijkse vrouw die bij een bushalte in Wenen stond te wachten, was aangevallen, geslagen en beroofd door vier moslimmannen - waaronder één die "begon met zijn handen door mijn haar te halen en duidelijk maakte dat er in zijn culturele achtergrond nauwelijks blonde vrouwen waren" - reageerde de politie door het slachtoffer te vertellen dat ze haar haar moest verven:

"Eerst was ik bang, maar nu ben ik meer boos dan wat dan ook. Na de aanval vertelden ze me dat vrouwen na 20.00 uur niet alleen op straat mogen zijn. En ze gaven me ook ander advies: dat ik mijn haar donker moest verven en me niet zo provocerend moest kleden. Indirect betekent dit dat ik medeschuldig ben aan wat er met me is gebeurd. Dat is een enorme belediging."

Samen met de algemene moslimcriminaliteit in Oostenrijk lijkt er helaas ook een ideologisch gedreven haat te bestaan tegen "ongelovigen" en vooral christenen en joden. Net zoals de twee jongens hierboven werden berecht voor hun verlangen om "christenen te doden" en "naar het paradijs te gaan", zo zijn er een aantal andere gevallen geweest van andere moslims die hun vijandigheid uitten voor het historische geloof van Oostenrijk:

 • November 2020: Een moslimterreuraanslag gericht tegen een katholieke jeugdgroep werd op het laatste moment verijdeld. Volgens het rapport: "[De] moordenaar wilde een bloedbad aanrichten onder de katholieke jeugdgroep... tijdens een gebedsavond in Wenen. De islamist slaagde er echter niet in vanwege een deur die op slot zat met een tijdschakelaar... 17 kinderen en jongeren van een katholieke jeugdgroep ontsnapten op een haar na aan een catastrofe!"
 • December 2016: Een 22-jarige moslimasielzoeker uit Afghanistan stak een 50-jarige christelijke vrouw met een mes neer omdat ze uit de Bijbel las. De man "had aanstoot genomen aan het feit dat de vrouw door christelijke bewoners van het pand was uitgenodigd om over de Bijbel te praten. Toen hij erachter kwam wat ze aan het doen was, stormde hij de keuken in waar de vrouw stond en probeerde het mes in haar bovenlichaam te steken."
 • April 2022 Een moslimman achtervolgde, sloeg en schopte een christelijke man omdat hij Bijbels uitdeelde in de straten van Wenen-Meidling.
 • Mei 2017: Wat werd omschreven als een "immigrant met een donkere huidskleur" werd op video vastgelegd door een omstander die dingen gooide en met een lange paal sloeg naar het grote kruis voor de St. Marein parochie en 15.000 euro algemene schade aan het pand veroorzaakte.
 • Maart 2014: Nadat hij naar verluidt naar moslimgezangen had geluisterd, ging een man over tot vernieling van kerken en ontheiligde er vier door beelden, kruizen en altaren omver te werpen of te vernielen.
 • Oktober 2020: Een moslimmenigte bestaande uit ongeveer 50 mensen rellen rond het doopvont en de biechtstoelen in een kerk in Wenen, terwijl ze "Allahu Akbar!" roepen. ["Allah is de grootste!"].
 • April 2020: Boven het treinstation Traisen-Markt stuitten passagiers op graffiti - "Christenen moeten sterven" en "Allahu Akbar" - wat "veel onrust veroorzaakte."
 • Januari 2021: Ongeveer 40 moslimmigranten rellen en steken een kerstboom in brand in "Favoriten". Toen de brandweer de brand kwam blussen, hoorde ze een van de migranten schreeuwen: "Een kerstboom hoort niet thuis in een moslimwijk," terwijl de woedende menigte de hulpverleners bekogelde met projectielen en geschreeuw van "Allahu Akbar!".

Een snelle zoektocht vindt andere recente incidenten, waaronder de onthoofding van Jezus- en Mariabeelden in een geliefde Weense gebedstuin in juli 2023.

Misschien wel het belangrijkste is dat al deze vijandigheid en dit geweld plaatsvinden in een context waarin de moslimbevolking in Oostenrijk blijft groeien - tot het punt dat er nu meer moslimstudenten dan katholieken zijn in de scholen van Oostenrijkse steden, waaronder Wenen, de hoofdstad, en Linz.

In 2021 zouden moslims 8,3% van de Oostenrijkse bevolking uitmaken. Volgens een PEW-rapport uit 2017 zouden moslims in 2050 zelfs 19,9% van de Oostenrijkse bevolking kunnen uitmaken.

Het belang van deze cijfers wordt versterkt door het feit dat moslims niet zo goed lijken te assimileren in Oostenrijk, vooral de tweede generatie niet. Volgens de Oostenrijkse krant Die Presse:

"Hun ouders kwamen naar Oostenrijk om als geschoolde arbeiders te werken. De tweede generatie heeft geen enkele kwalificatie, en ongeschoolde arbeiders zijn niet langer nodig op de arbeidsmarkt. In tegenstelling tot hun ouders spreken ze noch Duits, noch hun moedertaal goed. En volgens de OESO halen ze lagere schoolresultaten dan degenen die buiten Oostenrijk geboren zijn. Bovendien zijn er niet genoeg 'rolmodellen', succesvolle migranten, die aanwezig zijn in de publieke sfeer.

...

"Wat kunnen politici doen om een betere integratie mogelijk te maken?

"Er zijn veel voorstellen van deskundigen. Een voorbeeld is de oproep om kinderen vroeg te laten integreren, zodra ze naar de kleuterschool gaan. In de toekomst zouden immigranten niet op basis van familierelaties moeten worden gekozen, maar op basis van hun beroepskwalificaties."

In mei 2023 bleek uit een rapport dat moskeeën in Oostenrijk moslimjongeren actief leren geen vriendschap te sluiten met autochtone Oostenrijkers of andere niet-moslims. Hoewel sommige politici - zoals Manfred Haimbuchner van de conservatieve Oostenrijkse Vrijheidspartij - hun geschoktheid en verontwaardiging uitten over dit onderwijs, is het in feite een mainstream islamitische doctrine. Volgens Koran 3:28:

"Zij die geloven moeten ongelovigen niet tot hun vrienden nemen in plaats van hen die geloven - en wie dat doet moet geen [verwachtingen] van God hebben - tenzij om jezelf tegen hen te beschermen [taqaa, van taqiyya]."

Koran 5:51 is nog explicieter en noemt namen:

"O gelovigen, houdt joden en christenen niet voor jullie bondgenoten. Zij zijn elkaars bondgenoten en wie hen tot zijn vrienden maakt, is zeker een van hen."

Geen wonder dus dat de minuscule Joodse bevolking van Oostenrijk ook onder vuur ligt - in 1981 bestormden moslimterroristen een Weense synagoge en openden het vuur, waarbij twee doden en 18 gewonden vielen.

Meer recentelijk, in 2021, bereikten volgens Deutsche Welle "antisemitische misdaden recordhoogte in Oostenrijk".

Historisch gezien werd Wenen in 1683 omsingeld en belegerd door honderdduizenden moslimjihadisten onder leiding van de Ottomaanse Turken. Er was een reden waarom ze die stad kozen. Eeuwenlang was het de hoofdstad geweest van het Heilige Roomse Rijk - dat zelf, als de "Verdediger van het Geloof", lange tijd de belangrijkste aartsvijand van de islamitische jihad was geweest. Op het laatste moment versloegen de Europeanen de moslims en hieven het beleg op, waardoor niet alleen Wenen maar heel Europa werd gered.

Sindsdien is er duidelijk veel veranderd. Vandaag maken moslims, in naam van het "multiculturalisme", in Oostenrijk en in heel Europa een opmars waarvan hun voorouders nooit hadden durven dromen dat die mogelijk was. Maar dit is misschien minder een weerspiegeling van de islam - die vandaag de dag beduidend zwakker is dan in zijn Ottomaanse hoogtijdagen, hoewel hij blijkbaar nog steeds een belangrijke rol speelt in de harten van zijn aanhangers - en meer een weerspiegeling van een snel stervend, minder religieus Europa.

Raymond Ibrahim, auteur van Defenders of the West, Sword and Scimitar, Crucified Again, en The Al Qaeda Reader, is de Distinguished Senior Shillman Fellow aan het Gatestone Institute en de Judith Rosen Friedman Fellow aan het Middle East Forum.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2023 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Jihad in Austria: 'Christians Must Die' :: Gatestone Institute