www.wimjongman.nl

(homepagina)


Politiewoordvoerder: "Ben-Gvir's benoeming heeft afschrikwekkend effect op de Arabische sector

"Ben-Gvir brengt een enorme energie en de wil om politiemiddelen en salarissen te verhogen."

Orly Harari - 12 januari 2023

Afgezien van alle ophef over het beleid van de nieuwe regering, wat is het werkelijke effect in de praktijk? Deze vraag stelde de veteraan-journaliste Rina Matsliah donderdag in Reshet Bet met betrekking tot de minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir.

Matsliah vroeg politiewoordvoerder Eli Levy of de benoeming van Otzma Yehudit-partijleider Itamar Ben-Gvir tot minister van Nationale Veiligheid een verandering teweeg heeft gebracht, waarop Levy bevestigend antwoordde.

"Eén ding dat ik kan zeggen, sprekend als iemand die ter plaatse is, is dat de benoeming van Itamar Ben-Gvir een enorm afschrikkend effect heeft gehad, vooral in de Arabische sector," zei Levy. "Er is een zeker gevoel van voorzichtigheid, van gespannen angst, sinds hij in de regering zit."

Levy voegde eraan toe: "De politie voert de voorschriften van de nieuwe regering uit, die van het kabinet voor politieke veiligheid en de minister [van Nationale Veiligheid]. We zijn allemaal partners hierin en we zijn allemaal in een vastberaden strijd tegen geweld en misdaad in de Arabische sector.

"Toen Ben-Gvir de hogere commandostaf van het nationale politiehoofdkwartier bezocht, bracht hij een enorme hoeveelheid energie en wil met zich mee, en benadrukte hij zijn voornemen om te investeren, en meer middelen ter beschikking te stellen en de salarissen van de politieagenten te verhogen," voegde Levy eraan toe.

Bron: Politiewoordvoerder : 'Ben-Gvirs aanstelling heeft afschrikkend effect op Arabische sector' | Israël Nationaal Nieuws - Arutz Sheva