www.wimjongman.nl

(homepagina)


Digitale identiteitsportemonnee

Door Hal Lindsey - 15 mei 2023

De Europese Unie zegt dat haar "digitale identiteitsportemonnee" volgend jaar in gebruik zal worden genomen. Het is geen toeval dat deze voorloper van het merkteken van het beest zal beginnen in Europa, het thuisland van de antichrist. In een artikel gesponsord door het wereldwijde digitale beveiligingsbedrijf Entrust, noemde Wired Magazine de digitale identiteitsportemonnee "de meest ambitieuze uitrol tot nu toe van een uitgebreid digitaal ID-systeem, dat beveiliging, naleving en privacywaarborgen combineert voor de 447 miljoen burgers van de EU."

Romana Jerković vertegenwoordigt Kroatië in het EU-parlement. Als lid van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten zei ze: "Met het Europees kader voor digitale identiteit willen we dat de EU de eerste regio ter wereld wordt met een bestuurskader voor betrouwbare digitale identiteiten. De digitale portemonnee zal een betrouwbare, alles-in-één identiteitspoort worden die burgers de volledige controle geeft over hun eigen gegevens en hen de vrijheid geeft om precies te beslissen welke informatie zij delen, met wie en wanneer."

De burger de baas maken over zijn of haar eigen gegevens klinkt geweldig. Maar dit initiatief gaat niet over privacy. Het gaat over overheidscontrole. Volgens het EU-parlement: "Het nieuwe digitale identiteitskader zou EU-burgers digitale toegang geven tot belangrijke overheidsdiensten over de grenzen van de EU heen."

Met andere woorden, de EU wil universele afhankelijkheid creëren op haar nieuwe digitale ID app. Parlementslid Jerković, hierboven geciteerd, zei verder: "Van sociale, financiële, medische en professionele gegevens, tot contacten en nog veel meer, het zal het mogelijk maken om persoonlijke referenties op te slaan binnen één enkele digitale ID. Digitale identiteit is niet langer slechts een nice-to-have feature."

Hiermee wordt het hele digitale leven van de Europeanen in de zak van de centrale overheid gestopt. Het geeft de EU gemakkelijk toegang tot de gegevens van haar burgers om deze naar eigen inzicht te gebruiken. Financiële gegevens? Check. Sociale media? Check. Medische gegevens? Check. Werkgerelateerde gegevens? Check. Op een gedeeltelijke manier zijn deze dingen al beschikbaar voor de rechtshandhaving als er een gegronde reden is om een misdaad te vermoeden. Maar dit geeft een hele reeks overheidsinstanties snel en gemakkelijk toegang tot alles over het individu. En het wordt allemaal verpakt in één uitgebreid pakket.

Volgens het EU-parlement "zal het gebruik van de EU-portefeuille altijd vrijwillig zijn". Als dat een opluchting is, bedenk dan dat de regering van de Verenigde Staten in 1936 de burgers beloofde dat het toen nieuwe sofinummer niet zou worden gebruikt voor identificatie. Ze beloofde dat het alleen zou worden gebruikt als een instrument om de inkomensgeschiedenis bij te houden voor het bepalen van Social Security-uitkeringen. Van 1946 tot 1972 werd deze boodschap op elke kaart afgedrukt. "Alleen voor de sociale zekerheid. Niet voor identificatie."

Tegenwoordig geeft zelfs de Social Security Administration toe: "Het SSN [Social Security Number] is de meest gebruikte identificatiecode voor zowel de overheid als de particuliere sector." Regeringen beloven beperkingen, en lopen er vervolgens overheen als het zo uitkomt.

De EU zegt dat de wetgeving "ervoor zal zorgen dat burgers die ervoor kiezen het nummer niet over te nemen, niet anders worden behandeld dan degenen die dat wel doen". Maar in de volgende paragraaf zeggen ze dat de portemonnee gebruikers "toegang tot goederen en openbare en particuliere diensten" zal geven. Als je toegang tot die dingen wilt, kun je maar beter "vrijwillig" zijn.

De EU-portemonnee is niet het merkteken van het beest. Maar het is wel een grote stap in die richting.

Bron: Hal Lindsey