www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een 'humanitaire pauze' - om de terroristische groep Hamas te redden?!

door Bassam Tawil - 6 november 2023

( )

Een pauze of staakt-het-vuren zou Hamas in staat stellen zich te hergroeperen en nieuwe aanvallen op Israëli's voor te bereiden. Op 4 november maakte Hamas gebruik van een humanitaire kans door Israëli's aan te vallen met mortiervuur en antitankraketten. Afgebeeld: Hamas-terroristen op weg naar Israël vanuit de Gazastrook, op hun missie om Joden te vermoorden, op de ochtend van 7 oktober 2023. (Foto door Said Khatib/AFP via Getty Images)

De regering Biden heeft druk uitgeoefend op Israël om in te stemmen met "humanitaire pauzes" in de oorlog tegen de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas, waarvan de leden het bloedbad van 7 oktober uitvoerden, waarbij 1400 Israëli's werden vermoord en duizenden anderen gewond raakten. Hamas heeft ook meer dan 240 Israëli's ontvoerd naar de Gazastrook, waaronder peuters, vrouwen en ouderen.

Door op te roepen tot "humanitaire pauzes" in de oorlog, gooit de regering Biden een reddingslijn uit naar Hamas. Een pauze of staakt-het-vuren zou Hamas in staat stellen zich te hergroeperen en nieuwe aanvallen op Israëli's voor te bereiden.

Op 4 november echter, wees de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, tot zijn eer en die van de regering Biden, oproepen voor een staakt-het-vuren af, omdat "zo'n stop op dit moment de Palestijnse militante groep Hamas alleen maar in staat zou stellen zich te hergroeperen en Israël opnieuw aan te vallen." De volgende dag ging Blinken echter door met zijn oproepen voor "humanitaire pauzes" -- die Hamas ook zou gebruiken om nieuwe aanvallen voor te bereiden. Voor Hamas is elke pauze of staakt-het-vuren een reddingslijn om aan te vallen.

"Er wás een staakt-het-vuren. Dat was vóór 7 oktober," verklaarde de nieuwe voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Mike Johnson, "en Hamas heeft dat verbroken."

David Friedman , voormalig ambassadeur van de VS in Israël, merkte onlangs op Fox News op dat er niet continu wordt geschoten en dat Israël de toevoer van humanitaire hulp naar het zuiden van Gaza de hele tijd mogelijk maakt. Hij meldde dat Hamas vorige week in het noorden van Gaza een groot scherm had opgezet om een film van Hamas' "grootste hits" te vertonen aan ongeveer 1.000 Gazanen die waren komen opdagen -- er is dus blijkbaar voldoende elektriciteit.

Op 4 november maakte Hamas gebruik van een humanitaire kans die Israël de inwoners van de Gazastrook bood en voerde aanvallen uit met mortiervuur en antitankraketten tegen Israëliërs. "Terwijl de IDF [Israel Defense Forces] een humanitaire as opende voor de verplaatsing van inwoners van Gaza naar het zuiden [van de Gazastrook], vielen terroristen van de terroristische organisatie Hamas de troepen aan die betrokken waren bij het openen ervan," zei de IDF.

De leiders van Hamas, die zich schuilhouden in een netwerk van tunnels, geven duidelijk niets om het welzijn of de veiligheid van de Palestijnen in de Gazastrook. Hamas heeft zijn militaire bases, raketlanceerinstallaties, munitieopslag en commandoposten in, onder of nabij civiele infrastructuur geplaatst, zoals scholen, ziekenhuizen, kinderspeelplaatsen, huizen en moskeeën.

Hamas heeft ook voorkomen dat burgers naar veilige zones in het zuiden van de Gazastrook konden vluchten. Scherpschutters van Hamas hebben naar verluidt tientallen kinderen en vrouwen gedood die probeerden daarheen te reizen. Dit alles na herhaalde waarschuwingen van Israël aan Gazanen om via veilige corridors naar het zuiden van de Gazastrook te gaan.

In de afgelopen week gebruikte Hamas een "humanitaire pauze" die Israël onder druk van de VS inleidde om te proberen gewonde terroristen naar Egypte te smokkelen onder het mom van een evacuatie van gewonde burgers. De leugens en het bedrog van Hamas zijn consequent. Een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris onthulde dat Hamas probeerde een aantal van zijn leden in ambulances uit de Gazastrook te smokkelen via de grensovergang Rafah met Egypte.

Een "humanitaire pauze" zou ook betekenen dat er honderdduizenden liters brandstof moeten worden geleverd aan de generatoren van Hamas, die worden gebruikt om schone lucht en elektriciteit te leveren aan het netwerk van ondergrondse tunnels dat volgens Hamas-functionaris Mousa Abu Marzouk is gebouwd voor Hamas-terroristen, niet voor burgers. Volgens Amerikaanse functionarissen heeft Hamas al een voorraad van meer dan 200.000 liter brandstof voor zijn tunnels. Vorige week gaf de IDF een geluidsopname vrij van een gesprek tussen een Hamascommandant en de directeur van het Indonesische ziekenhuis in de Gazastrook, waarin de commandant zei dat Hamas brandstof uit de voorraad van het ziekenhuis haalt.

De regering Biden zou Hamas aan de kaak moeten stellen omdat het Palestijnen dwingt - om wie het zo geeft dat het op hen schiet om te voorkomen dat ze in veiligheid vluchten - om te sterven als menselijke schilden in zijn genocidale oorlog om Israëli's af te slachten en Israël te vernietigen.

De regering Biden zou ook moeten blijven oproepen tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van alle gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden. Bovendien zou de regering Biden ook de Palestijnen in de Gazastrook kunnen oproepen om in opstand te komen tegen de terreurgroep Hamas die in feite twee miljoen Palestijnen gegijzeld houdt.

De Israëlische slachtoffers van het bloedbad van Hamas op 7 oktober kregen geen kans om te vluchten via een veilige corridor. Niemand riep Hamas op om een "humanitaire pauze" te accepteren terwijl zijn terroristen die dag wreedheden begingen tegen Israëli's in steden en dorpen in de buurt van de Gazastrook. De terroristen vielen Israël binnen met maar één doel: zoveel mogelijk Joden vermoorden, verkrachten en onthoofden.

Nam Hamas een "humanitaire pauze" voordat ze honderden Israëli's afslachtten op een muziekfestival? Heeft Hamas "gepauzeerd" voordat ze vrouwen verkrachtten? Heeft Hamas "gepauzeerd" voordat ze kinderen onthoofden, in stukken sneden en in ovens bakten?

De internationale mensenrechtenadvocaat Arsen Ostrovsky vroeg:

"Gewoon uit nieuwsgierigheid, had Hamas een 'humanitaire pauze' toen ze onze huizen binnenkwamen en onze kinderen vermoordden, baby's onthoofdden, vrouwen verkrachtten, hele families levend verbrandden en meer dan 240 mensen, waaronder baby's en ouderen, gijzelden?"

Hoe komt het dat de VS geen "humanitaire pauze" overwoog tijdens hun oorlog tegen Al-Qaeda en Islamitische Staat (ISIS)? Waarom werd het de VS toegestaan om een meedogenloze oorlog te voeren tegen Al-Qaeda en ISIS terroristen, terwijl Israël wordt gevraagd om humanitaire hulp en brandstof te leveren aan dezelfde groep die verantwoordelijk is voor de ergste massamoord op Joden sinds de Holocaust? Wat zijn de kansen dat de humanitaire hulp en brandstof daadwerkelijk naar de burgers van Gaza gaan -- om wie de leiders van Hamas zoveel geven dat ze hen dwingen te sterven als menselijke schilden -- in plaats van naar de leiders van Hamas voor hun trawanten?

Elke stopzetting van de oorlog tegen Hamas, ook al is die tijdelijk, zou beschouwd worden als een overwinning voor de terreurgroep en de aanhangers. Hamas en zijn beschermheren in Iran zouden dolblij zijn met een staakt-het-vuren in de Gazastrook, zodat ze kunnen zeggen dat internationale druk Israël dwong zijn oorlog te staken. Elke "humanitaire pauze" zou pas moeten beginnen nadat alle gijzelaars zijn vrijgelaten en alle Hamas-terroristen zich hebben overgegeven of zijn gedood.

Bassam Tawil is een Arabische moslim uit het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2023 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: A 'Humanitarian Pause' - To Save the Terrorist Group Hamas?! :: Gatestone Institute