www.wimjongman.nl

(homepagina)


Voormalig Hezbollah-terrorist: 'Jezus is geen God die feestviert als Joden worden gedood... Dit zijn ontwerpen van Satan.'

Door Tijdschrift voor Beslissingen 18 oktober 2023

()

Een voormalige Hezbollah-terrorist die van jongs af aan werd klaargestoomd om een ijverige leider voor de Islam te worden, voordat hij Jezus Christus ontmoette in een gevangeniscel, vertelde CBN News in een interview vanuit het door oorlog verscheurde Israël dat "God ons niet heeft geschapen om te haten."

Afshin Javid, die zich bekeerde na jaren een vrome sjiitische moslim te zijn geweest, was in Jeruzalem met zijn vrouw en zijn christelijke bediening Cyrus Call op 7 oktober, toen Hamas terreuraanslagen lanceerde tegen Israëlische burgers. Voor zijn bekering was Javid een vrome sjiitische moslim in een familie die naar hem keek als iemand die een speciale gunst van Allah had gekregen.

De christelijke nieuwszender interviewde hem in hun studio in Jeruzalem en plaatste er een artikel over op hun website. In het interview vertelde Javid over zijn bekering, zijn vroegere haat tegen Joden en zijn hoop voor zowel moslims als Joden om echte vrede te vinden door Jezus.

Javid weet iets over haat tegen Joden en andere "ongelovigen." Drie jaar lang was hij een toegewijd lid van Hezbollah, een door Iran gesteunde terreurgroep die zich heeft aangesloten bij de recente aanvallen op Israël door naar verluidt raketten af te vuren op het noorden van Israël.

"Ik weet niet waarom ik [Joden] haatte. Geen enkele Jood heeft me ooit iets slechts aangedaan. God heeft ons niet geschapen om te haten; Hij heeft ons niet geschapen om iemand dood te willen zien. Hij heeft ons niet geschapen voor deze dingen. Dit zijn ontwerpen van Satan. Hoe denk je dat het doden van de mensen aan wie God dit land gaf Hem zal behagen? Jezus is geen God die feestviert wanneer Joden worden gedood," vertelde hij aan CBN.

Voordat hij zich drie decennia geleden op 17-jarige leeftijd bekeerde, werd hij met 30 illegale paspoorten aangehouden in Maleisië en in de gevangenis gegooid.

In een eerder video-interview zei Javid dat de Koran volgelingen niet verbiedt om spirituele kracht te zoeken bij engelachtige wezens, en hij gelooft dat hij kracht had ontvangen door deze spirituele krachten na te streven totdat hij een beangstigende ontmoeting had die hem deed twijfelen aan wat hij geloofde. Na een aantal weken van vasten, bidden en antwoorden zoeken in die Maleisische gevangenis waar hij Koranstudies had geleid voor andere gevangenen, zegt hij dat hij op een kruispunt stond toen Christus aan hem verscheen tijdens zijn gebedstijd.

Hij legde uit aan CBN: "Ook al had ik zoveel gebeden, ook al had ik zoveel gevast en had ik de Koran gelezen en had ik vrijwillig gewerkt aan landmijnen of had ik deelgenomen aan het ophangen van mensen in een poging Allah te behagen ... ook al heb ik me aan alle regels en voorschriften van de Islam gehouden, ik wist dat ik niet rechtvaardig en niet heilig was en ik wist dat het enige rechtvaardige voor hem was om mij te doden," vertelde hij aan CBN. "Maar ik wilde niet sterven. Dus rende ik naar de hoek van de kamer, hield letterlijk mijn hoofd in mijn armen en schreeuwde het uit, roepend: 'Vergeef me, vergeef me, vergeef me.'"

Javid zei dat de Man hem vertelde dat Hij hem inderdaad had vergeven, maar Javid realiseerde zich dat alleen God zonde kan vergeven, en dit was Allah niet.

"Dus ik zei: 'Ik begrijp het niet, wat is Uw naam?' En Hij zei: 'Jezus Christus.' En het was alsof iemand al mijn botten uit mijn lichaam greep. Ik viel als een stuk vlees op de grond. En ik begon gewoon te huilen," vertelde hij aan CBN.

Hij sloot het interview af met een verlossingsgebed voor moslims en joden en voegde eraan toe: "De schepper van hemel en aarde, God Almachtig - U houdt van de wereld, de hele wereld, alle mensen van de wereld. Zoveel dat U Jezus Christus hebt opgeofferd zodat wij niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben."

Decision Magazine, opgericht door Billy Graham in 1960, communiceert via de website en het maandblad het evangelie en informeert en daagt lezers uit over belangrijke culturele en Bijbelse onderwerpen.

Bron: Fmr Hezbollah Terrorist: ‘Jesus Is Not A God That Celebrates When Jews Are Killed… These Are Designs Of Satan’ | Harbingers Daily