www.wimjongman.nl

(homepagina)


Herdefiniëren wat God heeft gedefinieerd: USA Today juicht zogenaamde 'Moderne Monogamie' toe

Door Ken Ham - 26 september 2023

()

Wat is "moderne monogamie"? Nou, blijkbaar is het een nieuwe "relatiestructuur" die de definitie verbreedt en de tijdslijnen van traditionele monogamie (het bijbelse huwelijk) verschuift. Met andere woorden, het is weer een andere perversie van Gods zeer goede ontwerp van één man voor één vrouw voor het leven (Genesis 2:24). Het is de zondige mens die herdefinieert wat God heeft gedefinieerd.

Volgens een artikel van USA Today is moderne monogamie een term die soms gebruikt wordt om:

Een dynamiek aan te duiden waarbij een individu de voorkeur geeft aan een exclusief partnerschap met een andere persoon, maar relaties opvat als vergankelijk of seizoensgebonden. Ze hebben het idee losgelaten dat ze hun hele leven met één persoon zullen doorbrengen. Of dat deze ene persoon zal overeenstemmen met wie ze in de toekomst zullen worden of compatibel zal blijven met de tijd.

Met andere woorden, een persoon wil een relatie met slechts één persoon tegelijk, maar wil zijn leven niet aan die persoon verbinden. Elke relatie is vluchtig en afhankelijk van de behoeften of het seizoen van het leven waarin die persoon zich bevindt. Wat een trieste perversie van Gods ontwerp!

In het artikel staat: "Wat je wilt in een partner als je 20 bent kan verschillen van wat je wilt in een partner als je 40 bent," en dat kan waar zijn - maar wat het artikel niet vermeldt is dat je in een huwelijk naar elkaar toe groeit. Geen van jullie zou op 40-jarige leeftijd nog dezelfde persoon moeten zijn als op 20-jarige leeftijd, en als je in elkaar en in je huwelijk hebt geïnvesteerd, zou je in de loop der jaren en decennia naar elkaar toe moeten groeien, je relatie verdiepen en versterken. Het is de verbazingwekkende waarheid van Gods ontwerp van hoe een man en vrouw "één vlees" worden in het huwelijk.

Ik ben al 50 jaar getrouwd met mijn vrouw Mally. En ik moet toegeven dat we altijd een derde "persoon" in ons huwelijk hebben gehad - de persoon van Jezus Christus, de God-mens. We legden een gelofte af aan God die ons voor het leven samen verbond. En we houden nu meer van elkaar dan ooit tevoren. En zo zou het moeten zijn. Dat is het huwelijk zoals God het bedoeld heeft.

Ja, zogenaamde "moderne monogamie" (wat eigenlijk gewoon ontucht en promiscuïteit is) is een perversie van God's ontwerp voor het huwelijk, zoals beschreven in Genesis 2:24: "Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw vastkopen, en zij zullen tot één vlees zijn".

Hoe zit het met de kinderen?

Het is de moeite waard om op te merken dat in deze "nieuwe" relatiestructuur (het is eigenlijk niet nieuw, het heeft alleen een nieuwe naam gekregen), kinderen weer op de laatste plaats komen - hun behoeften worden geofferd op het altaar van de verlangens van volwassenen. Kinderen komen altijd op de laatste plaats als het gaat om perversies van Gods ontwerp!

Kinderen hebben een liefdevol, stabiel gezin nodig met een vader en moeder die met elkaar getrouwd zijn - studie na studie heeft aangetoond dat deze relatiestructuur (die God ontworpen heeft!) het beste is voor het welzijn van kinderen. "Moderne monogamie" en perversies zoals deze creëren onstabiele gezinnen met volwassenen die komen en gaan, en alle kinderen die uit deze relaties geboren worden verliezen de prachtige zegening die het huwelijk is voor zowel hun ouders als voor henzelf. We moeten het welzijn van kinderen niet opofferen zodat volwassenen met hun lichaam kunnen doen wat ze willen. In plaats daarvan moeten we ons houden aan Gods ontwerp en stabiele, duurzame gezinnen stichten die Hem eren en een zegen zijn voor kinderen.

Ken Ham is schrijver, spreker en de oprichter en CEO van Answers in Genesis en de twee populaire attracties: het veelgeprezen Creation Museum en de internationaal bekende Ark Encounter.

Bron: Redefining What God Defined: USA Today Applauds So-Called ‘Modern Monogamy’ | Harbingers Daily