www.wimjongman.nl

(homepagina)


Amir Tsarfati: We staan voor iets groters dan we hebben gezien sinds de oprichting van de staat Israël

()

Het was een heel rustige ochtend vóór 6:30 uur. Het was de laatste dag van het Loofhuttenfeest, de gelukkigste van alle dagen van het feest. Vanavond zouden er in het hele land feesten zijn met dansen en het lezen van de Thora.

Er waren jongeren die de hele nacht feest vierden in de natuur. Er waren veel Israëli's die sliepen en soldaten die geen idee hadden dat over een paar minuten hun leven zou eindigen of voor altijd zou veranderen.

Toen, precies om 6:30 uur, met een spervuur van honderden raketten, vielen terroristen van Hamas in een zeer gewaagde zet bijna 50 Israëlische militaire buitenposten langs de grens aan. Toen ze die eenmaal geneutraliseerd hadden, slaagden ze erin door de muur en het hek heen te breken en een brede weg vrij te maken voor hun voertuigen en motorfietsen, waarbij ze ook gebruik maakten van zweefvliegtuigen.

Binnen 20 minuten infiltreerden minstens 1.000 terroristen Israël en verrasten ze de mensen op dat openluchtfeest, burgers die uitsliepen op Shabbat en de soldaten die dat nooit zagen aankomen.

Binnen een uur hadden we al meer dan 100 doden geteld. Op dit moment zijn het er meer dan 300. Maar het verbazingwekkende, hetgene waar we het meest bang voor waren, is het feit dat ze in staat waren om bijna 100 Israëli's te ontvoeren naar de Gazastrook. Ze paradeerden hen op de hoofdweg, vrouwen en kinderen, zowel ouderen als jongeren. Dode lichamen van Israëlische soldaten werden allemaal langs de hoofdweg tentoongesteld.

Israël verklaarde de oorlog.

Na tien uur waren er al duizenden raketten op Israël afgevuurd. Nog iets verontrustends dat me doet geloven dat er een land achter zit en niet alleen een terroristische organisatie, is het feit dat de Iron Dome zoveel raketten miste. Er waren op veel plaatsen voltreffers. Hamas verklaarde in feite dat ze de Iron Dome hadden geneutraliseerd.

Dit vermogen kan maar aan één van de twee supermachten in de wereld toebehoren. En laat me raden, dat is niet Amerika. We hebben nu te maken met Rusland. Alleen Rusland kan hen trainen om drones te gebruiken en bommen te gooien. Alleen Rusland kon de frequentie van radars in die mate saboteren.

We hebben te maken met iets dat groter is dan we ooit hebben gezien sinds de oprichting van de staat Israël in alle oorlogen in 1948, 1956, 1967, 1973, 1980, in de jaren negentig en de Libanonoorlog in 2006.

Het is altijd zo geweest dat Israëlische soldaten aan het front vochten. Vandaag vochten Israëlische soldaten niet in de frontlinie. Vandaag klopten terroristen op de deuren van burgers in hun huizen.

Dat staat gelijk aan ongeveer 2.000 terroristen die een groot deel van New York City overnemen, gijzelaars nemen en minstens 1.000 Amerikaanse burgers naar Afghanistan brengen. Dat is de omvang van wat we nu meemaken.

Tegelijkertijd heeft Hezbollah zijn alertheid en oorlogsbereidheid verhoogd. De Special Forces van de Verenigde Naties in Libanon zitten nu opgesloten in hun bases in Zuid-Libanon. Ze doen niets.

De Taliban in Afghanistan hebben net aangekondigd dat ze klaar zijn om Jeruzalem te gaan bevrijden als de andere soennitische moslimlanden hen maar een vrijgeleide geven tot aan Israël. Het tweede en derde leger van het Egyptische leger staan nu in hoogste staat van paraatheid.

We worden geconfronteerd met een existentiële dreiging. Ik ben niet bang omdat ik weet dat "hij die Israël bewaart, niet zal sluimeren noch slapen" (Psalm 121:4).

Bron: Israel Is At War — Special Update