www.wimjongman.nl

(homepagina)


We zijn in oorlog: Wil jij deel uitmaken van Gods leger?

Elie Mischel

()

De nachtmerrie is hier. Meer dan 700 Joden, afgeslacht in één dag (inmiddels al 1200). Meer dan 100 gijzelaars. Israël is in oorlog.

De tijd voor argumenten is voorbij. Er is geen plaats meer voor leunstoeldebatten over de rechten van Palestijnen of gerechtelijke hervormingen. Onze vijand heeft luid en duidelijk verklaard dat ze kwaadaardige beesten zijn die vastbesloten zijn om elke Joodse man, vrouw en kind af te slachten. Er zijn meer Joden vermoord op Shabbat 7 oktober dan op enige andere dag sinds de Holocaust. Laat dat tot je doordringen.

Wat betekent dit voor Joden en Christenen in Amerika?

De laatste jaren bezoeken de meeste Joden en Christenen Israël met een agenda die kan worden omschreven als spiritueel toerisme. We bezoeken Israël om ons te laten inspireren en om te bidden bij de Westelijke Muur en andere heilige plaatsen. We toeren door het land en genieten vervolgens van een prachtig diner in onze hotels.

Technisch gezien is er niets mis met dit alles. Het helpt de Israëlische economie en we hebben allemaal inspiratie nodig.

Maar er is ook iets diep gebroken aan dit alles, iets ongelooflijk egoïstisch. Israël bestaat niet om als onze spirituele speeltuin te dienen. Waarom denken toeristen zelden na over wat ze kunnen doen om het volk van Israël te helpen? Waarom bezoeken ze de families van terreurslachtoffers niet? Waarom zijn er de afgelopen 20 jaar geen missies naar Israël geweest?

Israël is niet opgericht met het bloed van duizenden van onze mensen om de ideale spirituele vakantiebestemming te zijn. Het is ons thuisland - en het is een land waar we voor moeten vechten, elke dag van ons leven.

Dit geldt zeker voor de zeven miljoen Joden die het heilige land hun thuis noemen, van wie velen het ultieme offer hebben gebracht voor Israël. Maar het geldt ook voor elke vriend van Israël. "Gezegend zij een ieder die u zegent en vervloekt zij een ieder die u vervloekt" (Numeri 24:9).

Iedere gelovige heeft de verplichting om voor Israël te vechten, om op te staan en te handelen. Ieder van ons moet zich op zijn eigen manier afvragen: wat doe ik voor het volk Israël?

Israël lijdt op een manier die velen van ons nog nooit in hun leven hebben meegemaakt. Israël heeft het wanhopig nodig dat we opstaan en ons verenigen. Israël moet Hamas volledig vernietigen. Maar het is slechts een kwestie van tijd - waarschijnlijk een paar dagen - voordat de VS en de EU Israël onder druk gaan zetten om een staakt-het-vuren af te kondigen, wat een ramp zou zijn. Zullen Joden en christenen over de hele wereld opstaan en schreeuwen? Zullen we in de straten van Washington DC marcheren en verklaren dat Israël het recht heeft om het karwei af te maken?

Amerikaanse Joden en Christenen staan op een tweesprong. Zullen we de passiviteit en het defaitisme verwerpen dat de Amerikaanse religieuze gemeenschap al tientallen jaren teistert? Zullen we opstaan - niet voor één dag of één week, maar voor de komende maanden en jaren - en vechten voor Israël en Amerika? Of blijven we passief, zuchten we over het bloedvergieten en gaan we verder met ons leven?

Genoeg excuses. Genoeg met zeggen "wat kunnen we doen behalve bidden?". Organiseer gebedsevenementen. Woon rally's bij. Ga online en klaag de Joden aan die gegijzeld zijn. Neem het initiatief.

Het is tijd om dienst te nemen in Gods leger.

Elie Mischel is directeur Onderwijs bij Israel365

Bron: We are at War: Will You Enlist in God’s Army? - Israel365 News