www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wat hebben deze dingen gemeen?

Door Hal Lindsey op 23 januari 2023

De prijs van eieren... een beveiliger in het winkelcentrum van Amerika die de drager van een "Jezus redt" t-shirt bedreigt... aanvallen op het Amerikaanse elektriciteitsnet... een wereldwijde obsessie met pornografie... een nieuwe golf van nucleaire dreigingen vanuit Rusland... een universele verzwakking van democratische instellingen... een wereldwijde herschikking van leiders... dreiging van een "burgeroorlog" in Israël... corruptie in de hoogste regionen van de overheid over de hele wereld... bewapende Kunstmatige Intelligentie... nep audio en video die ongekende niveaus van misleiding mogelijk maken... wereldwijde economische chaos... en ga maar door.

Wat hebben deze en honderden andere dingen gemeen? Het zijn tekenen van de spoedige komst van Jezus. De planeet aarde is in de greep van de geboorte van een nieuwe wereld. Het is moeilijk - zelfs ondraaglijk - maar ook opwindend. We gaan de door de profeten voorziene dagen in.

In deze eindtijd worden we steeds meer omringd door dwaasheid, woede tegen God, hoogmoed, en door mensen die het kwaad bedenken en zich erin verlustigen. Het is belangrijk voor ons, onze geliefden, onze kerken en onze gemeenschappen dat christenen goed reageren. Dus, hoe zegt God dat we moeten reageren?

Laten we eerst eens kijken hoe we niet moeten reageren. Jezus leerde ons niet in natura te reageren. We mogen via de sociale media geen met scheldwoorden doordrenkt vitriool spuien naar vermeende vijanden. We mogen niet bang of gewelddadig worden. Angst en woede gaan hand in hand. Extreme woede komt vaak voort uit angst of bedreiging. Daarom is het zo belangrijk voor christenen om in geloof te wandelen. Hoe kun je mensen voor Christus winnen terwijl je in angst voor hen leeft en een niet aflatende woede jegens hen voelt?

In Marcus 11:22 geeft Jezus ons het antwoord in slechts vier woorden - "Heb vertrouwen in God."

Als je gelooft in je eigen kracht of de kracht van je politieke verenigingen of in een bepaalde leider, zul je van nature bang zijn. Je zult verontwaardigd zijn over elke potentiële bedreiging. Maar geloof in God stelt u in staat de vrucht van de Geest - "liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing" - te tonen en te laten groeien. (Galaten 5:22-23, NASB)

Loop niet te snel over die waarden heen. Overweeg elk woord. Wil jij dat niet? Heeft de wereld dat niet nodig? Deze woorden vertegenwoordigen licht in een steeds donkerder wordende tijd - "liefde... vreugde... vrede... geduld... vriendelijkheid... goedheid... trouw... zachtmoedigheid... zelfbeheersing."

Spreuken 24:19 zegt: "Wees niet bezorgd over boosdoeners." Sociale media en kabelnieuws netwerken leren ons juist het tegenovergestelde. Ze willen dat we niets anders doen dan ons zorgen maken over de acties en houdingen van anderen. Als jij je alleen bekommert om je eigen wereldse welzijn, dan ben je geobsedeerd door wat kwaadwillenden doen. Maar als je het perspectief van God aanneemt, zul je je niet bekommeren om boosdoeners, maar om de toekomst van boosdoeners. Het volgende vers, Spreuken 24:20, zegt: "Want er zal geen toekomst zijn voor de slechte man; de lamp van de goddeloze zal gedoofd worden."

Daarom vermanen vers 19 en vele andere geschriften ons om kwaadwillenden niet te benijden. Ze vliegen misschien in weelderige privé-jets naar conferenties over de verschrikkingen van de klimaatverandering. Ze kunnen beroemdheid en macht hebben. Maar tenzij zij zich tot Christus bekeren, zal in de eeuwigheid voor hen geen gelukkige plaats zijn. Ondertussen zal de laagste man of vrouw (naar de maatstaven van de wereld) in Christus, leven in een eeuwigheid vol liefde, vreugde en vrede.

En wij die in God geloven, kunnen nu al in dezelfde hemelse liefde, vreugde en vrede leven.

Bron: Hal Lindsey