www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het beste wat het Huis kan doen, is helemaal geen voorzitter kiezen.

3 januari 2023 - door Michael Snyder

Kevin McCarthy's kandidatuur voor het voorzitterschap van het Huis is het grootste verhaal in Amerika op dit moment. Dinsdag kwam hij te kort in drie stemrondes, en dit schokte politieke experts in het hele land. Dit was de allereerste keer sinds 1923 dat een House Speaker niet bij de eerste stemronde werd gekozen, en het lijkt erop dat deze crisis niet snel zal worden opgelost. Veel van de pratende hoofden op onze grote nieuwszenders proberen ons te overtuigen dat dit een verschrikkelijke zaak is, maar ik ben de tegenovergestelde mening toegedaan. In feite denk ik dat het beste wat het Huis kan doen is om helemaal geen voorzitter te kiezen.

Denk er even over na.

Het Huis kan geen zaken doen totdat er een voorzitter is gekozen.

Gezien het feit dat 99 procent van de wetgeving die het Congres aanneemt slecht is voor het Amerikaanse volk, zou het geweldig zijn om alle activiteiten in het Huis voor de nabije toekomst stil te leggen.

Het ziet er niet naar uit dat de Republikeinen in het Huis de komende twee jaar veel kunnen bereiken. De Democraten controleren nog steeds de Senaat en het Witte Huis, dus elke wetgeving die wordt aangenomen zal veel compromissen vergen.

En als Democraten en Republikeinen ergens een "compromis" over sluiten, is het eindresultaat bijna altijd vervormd.

Dus laten we de hele zaak maar sluiten.

Laten we de komende twee jaar elke dag stemmen over de voorzitter.

Natuurlijk zullen de gematigden in het Huis dat nooit toestaan. Als deze crisis lang genoeg aanhoudt, zullen gematigde Republikeinen en gematigde Democraten een soort deal sluiten waardoor Kevin McCarthy voorzitter wordt.

Maar voorlopig zal het stemmen doorgaan, dag na dag...

Leden zullen blijven stemmen, opnieuw en opnieuw. Het Huis is voorlopig verdaagd, maar komt morgen terug. De stemming kan dagen, weken of maanden duren tot een kandidaat-spreker genoeg stemmen krijgt. Dit laat het Huis verlamd achter, zonder beëdiging, zonder regels en zonder wetgevende zaken.

Er zijn Republikeinen die beloofd hebben niet op Kevin McCarthy te stemmen, wat er ook gebeurt, vanwege McCarthy's slechte staat van dienst.

Eén van die "rebellen" is afgevaardigde Scott Perry...

House Freedom Caucus voorzitter Scott Perry uit Pennsylvania, die al aangaf waarschijnlijk tegen McCarthy te zullen stemmen, liet er weinig twijfel over bestaan dat hij op iemand anders zou stemmen.

"In zijn 14 jaar als leider van de Republikeinen heeft McCarthy herhaaldelijk niet de wil getoond om de status-quo in Washington wezenlijk te veranderen," zei Perry in een verklaring die dinsdagochtend werd vrijgegeven. "Ondanks onze diepe bedenkingen zijn wij serieus blijven werken aan een oplossing met McCarthy, wetende dat dit cruciale moment zou komen."

Natuurlijk heeft Perry helemaal gelijk over McCarthy.

Als McCarthy voorzitter wordt, wordt het business as usual in het Huis, en dat is geen goede zaak.

Afgevaardigde Chip Roy is een van de "rebellen", en hij zegt dat hij vecht voor "de richting van het land"...

"Hoe vaak zijn we hier geweest om toespraken te houden, en er is niemand in de kamer? Maar dit is wat er nodig is om 435 mensen in de kamer te krijgen en een echt debat te voeren," zei Roy tegen de kamer.

"Het Amerikaanse volk kijkt, en dat is goed. We maken gebruik van ons recht om te stemmen, te debatteren en te discussiëren over de toekomst van dit land door een spreker te kiezen.

"Dit is niet persoonlijk. Dat is het niet. Dit gaat over de toekomst van het land. Dit gaat over de richting van het land."

We zullen zien of deze "rebellen" bij hun standpunt blijven, want de andere kant lijkt ook vastbesloten...

Het is niet duidelijk hoeveel rondes het zal duren tot een kandidaat wint. GOP Rep. Dan Crenshaw gaf eerder op dinsdag aan DailyMail.com aan dat hij bij McCarthy zou blijven, hoeveel tijd het ook zou kosten.

Republikein Kat Cammack, die een soortgelijk gevoel vertolkte, vertelde verslaggevers na de bijeenkomst van de Republikeinen in het Huis eerder vandaag: Kevin McCarthy wordt voorzitter van het Huis. Het maakt me niet uit of het de eerste stemming is of de 97e stemming.

Zonder twijfel zal er nu een enorme druk worden uitgeoefend op degenen die McCarthy proberen te blokkeren.

En de waarheid is dat het establishment in Washington een heleboel manieren heeft om te krijgen wat het wil.

Volgens CNN zijn er "onderhandelingen gaande", en ik weet zeker dat dit betekent dat er veel armen worden verdraaid...

Een bron bekend met het denken van Rep. Kevin McCarthy vertelt CNN dat "onderhandelingen gaande zijn" dinsdagavond, maar weigerde verder commentaar te geven.

Het Huis verdaagde nadat McCarthy er niet in slaagde de meerderheid te halen die nodig is om drie keer tot voorzitter gekozen te worden.

Het CNN-team buiten het kantoor van McCarthy heeft ook gezien dat er een groot aantal pizza's naar binnen werd gereden.

Als McCarthy en zijn volgelingen niet genoeg Republikeinen kunnen "overtuigen", wordt de basis al gelegd voor McCarthy "om mogelijk samen te werken met Democraten"...

Gematigde Republikeinen leggen nu al de basis voor vergezochte plannen om in de komende dagen samen te werken met de Democraten als de dynamiek met de 20 GOP-standhouders blijft bestaan.

Democraten hebben gezegd dat ze Kevin McCarthy niet willen helpen om voorzitter te worden en staan onder druk om niet toe te geven. Maar zelfs het gefluister onder Republikeinen laat zien hoe wanhopig de situatie kan zijn.

Eén manier waarop GOP-wetgevers overwegen samen te werken met Democraten is om ze zover te krijgen dat ze aanwezig stemmen of niet komen opdagen, zeggen bronnen.

Blijkbaar zou zo'n deal inhouden dat de Democraten meer commissieopdrachten krijgen dan anders.

Zo'n deal zou ongekend zijn, maar Kevin McCarthy is niet zover gekomen om nu op te geven.

Net als Nancy Pelosi weet hij wat hij wil en hij zal alles doen om het te krijgen.

Hoe dan ook, ik heb het gevoel dat McCarthy uiteindelijk zijn doel zal bereiken, en degenen die zich tegen hem verzetten, zullen hard worden aangepakt.

Zo werkt het in Washington. De grote vissen eten de kleine vissen als de kleine vissen in de weg komen.

Ons systeem is zo corrupt geworden, maar dat lijkt de meeste Amerikanen niets te kunnen schelen.

De meeste Amerikanen sturen keer op keer dezelfde corrupte politici van beide partijen terug naar Washington, en dus verandert er nooit veel.

Maar als we op het huidige pad blijven, zal het niet goed aflopen met onze natie.

Dus ik juich degenen toe die uit principe vechten voor echte verandering.

Helaas zijn ze in de minderheid, en op dit moment spannen krachten aan beide kanten samen om hen absoluut te vernietigen.

Bron: The Best Thing That The House Could Do Would Be To Not Elect A Speaker At All