www.wimjongman.nl

(homepagina)


V.N. 'commissaris' beweert dat Israël geen recht op zelfverdediging heeft

Door Bob Unruh op 8 november 2023

( )

Joe Biden spreekt de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe, dinsdag 19 september 2023 op het hoofdkwartier van de V.N. in New York City. (Officiële foto van het Witte Huis door Cameron Smith)

Een officiële "commissaris" binnen de Verenigde Naties gebruikt semantiek om te beweren dat Israël geen recht heeft op zelfverdediging tegen het huis van de Hamas-terroristen die 1400 onschuldige burgers afslachtten tijdens een invasie op 7 oktober.

Het is Francesca Albanese, in het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties als speciale rapporteur voor Palestijnen, die de semantiek heeft aangevoerd.

Ze beweert dat "zelfverdediging" een "enge betekenis heeft onder artikel 51 van het Amerikaanse handvest" en dat het de Joodse staat niet het recht geeft om zichzelf te verdedigen tegen het huis van de Hamas terroristen die binnenvielen en 1400 burgers afslachtten.

Een rapport in de Washington Free Beacon legt uit dat Albanese gelooft dat de definitie vereist dat de dreiging afkomstig moet zijn van "een andere staat", en aangezien ze beweert dat Hamas afkomstig is uit een "bezet gebied", is de verdediging van Israël van zijn eigen burgers een misdaad.

Ontvang de heetste, belangrijkste nieuwsberichten op internet - GRATIS in je inbox zodra ze gepubliceerd worden! Neem slechts 30 seconden de tijd en meld je aan voor WND's Email News Alerts!

"Volgens artikel 51 is het gebruik van geweld in #zelfverdediging alleen toegestaan om een gewapende aanval van een andere staat af te slaan," beweerde Albanese. "Bedreigingen van gewapende groepen vanuit occ. grondgebied geven de staat het RECHT ZICHZELF TE BESCHERMEN, maar niet om oorlog te voeren tegen de staat waar de gewapende groep uit voortkomt."

Ze vervolgde, over de campagne van Israël om de dreiging voor haar burgers te vernietigen: "De aanvallen zijn duidelijk willekeurig, disproportioneel en schenden het voorzorgsprincipe. Je kunt geen ziekenhuizen bombarderen die honderden patiënten herbergen en onderdak bieden aan duizenden vluchtelingen. Sorry, we moeten naar een andere oplossing zoeken, en niet ziekenhuizen bombarderen. Absoluut niet. Dit is misdadig."

Hoewel Hamas meldde dat een Israëlische raket een ziekenhuis in Gaza had geraakt, waarbij "500 doden" vielen, was het in werkelijkheid een scheefgezakte raket van Hamas die een parkeerplaats van het ziekenhuis raakte en wat materiële schade achterliet.

The Free Beacon berichtte: "Daags na de aanval van Hamas op 7 oktober, waarbij meer dan 1400 Israëli's omkwamen, voornamelijk burgers, zei Albanese dat ze 'geschokt was door het verhaal' dat de woede richtte op Hamas voor de aanval. Ze veroordeelde ook Israëls 'gemilitariseerde koloniale bezetting' en geweld tegen 'weerloze Palestijnen'."

In werkelijkheid hadden de Hamas terroristen, zo bevestigen de rapporten, drugs bij zich zodat ze hun eigen gevoeligheid en instructies konden verminderen voor het uitvoeren van wreedheden, zoals het onthoofden van baby's en het levend verbranden van hele families, wat ze ook deden.

Andere functionarissen van de V.N., die een lange en geradicaliseerde geschiedenis heeft van het aanvallen van Israël, meer dan enige andere groep op aarde, hadden Israël al beschimpt voor haar zelfverdediging.

Secretaris-generaal Antonio Guterres nam eerder een politieke agenda aan door te beweren dat de terreuraanslagen van Hamas "niet in een vacuüm gebeurden".

Bron: U.N. 'commissioner' claims Israel doesn't have right to self-defense