www.wimjongman.nl

(homepagina)


Jezus is je enige hoop

Mei 30, 2023 door Michael

Onze samenleving traint ons om niet na te denken over de dingen die er echt toe doen. In plaats daarvan worden we voortdurend aangestuurd om na te denken over wat ons op dit moment gelukkig zal maken, en als we niet weten wat dat is heeft de maatschappij zeker veel suggesties voor ons. Natuurlijk kunnen alle dingen die een beetje tijdelijk geluk brengen nooit het diepe gat van leegte en pijn vullen dat de meeste mensen met zich meedragen. Onderzoeken vertellen ons dat de mensen nog nooit zo depressief zijn geweest als nu, zelfmoordcijfers zijn nog nooit zo hoog geweest, en zowel legale als illegale drugs worden op ongekende schaal misbruikt. Hoewel we letterlijk omringd zijn door dingen die ons gelukkig zouden moeten maken, is onze maatschappij nog nooit zo ongelukkig geweest als nu.

Maar ook al zijn zovelen van ons zo ongelooflijk ongelukkig, de harten zijn extreem hard. Heb je ooit het gevoel gehad dat je tegen een stenen muur praat als je de waarheid met iemand probeert te delen?

Dat heb ik zeker. Zoveel mensen lijken er volledig van overtuigd te zijn dat ze alle antwoorden al hebben, en daarom weigeren ze open te staan voor iemand die hen probeert te helpen. Dit is een van de redenen waarom ik schrijf zoals ik doe. In een maatschappij vol verharde harten moet je een manier vinden om mensen wakker te schudden en emotioneel tot hen door te dringen. Onze maatschappij heeft een manier om ons alleen op het heden te richten, en verzekert ons voortdurend dat alles goed komt.

Maar alles komt niet goed. De meesten van ons bevinden zich op een snelweg die alleen maar leidt naar pijn, lijden en dood, en hetzelfde kan gezegd worden van onze samenleving als geheel. In mijn artikelen praat ik over heel moeilijke dingen, en het doel is om mensen uit hun sluimering te halen. Want als mensen het gevaar waarmee ze geconfronteerd worden niet begrijpen, zullen ze niet geïnteresseerd zijn in de oplossing.

Hoe onverwoestbaar je je op dit moment ook voelt, de waarheid is dat je tijd beperkt is. En voor een groot deel van de wereldbevolking zal het einde een stuk sneller komen dan ze ooit hadden verwacht. We gaan echt de meest apocalyptische tijden in de hele menselijke geschiedenis tegemoet, en we gaan echt dood en verderf zien op een schaal waar de meesten van ons niet eens aan willen denken.

Mensen noemen mij "de koning van het doemdenken" omdat ik voortdurend dat soort uitspraken doe, maar ik ben hier niet om jullie het doemdenken te brengen. Ik ben hier om je hoop te geven. Als je het diepe gat van leegte en pijn wilt vullen dat onophoudelijk aan je knaagt, dan is het antwoord Jezus.

Hij kan je een gloednieuw leven geven, en Hij kan je een toekomst geven die helderder is dan je je nu kunt voorstellen. Ik weet het, want Hij heeft het voor mij gedaan. Zonder Jezus zou ik dood zijn. In zijn grote genade heeft Hij me opgetild en me een platform gegeven waarmee ik tegen de hele wereld kan praten. Wat je ook hebt meegemaakt, God kan de gebroken stukken van je leven nemen en er iets moois van maken.

Maar ben je bereid dat te doen? Helaas is er in deze tijd zoveel verwarring over God. Onze maatschappij werkt er hard aan om ons allemaal aan geloofszaken te laten twijfelen, en dat is uiterst ongelukkig. Als je wilt bepalen welke weg de juiste is, ga dan de wereld rond en bekijk de graven van alle grote religieuze leiders uit de geschiedenis om te zien welke leeg zijn.

Natuurlijk is de waarheid dat er maar één Leeg Graf is, en dat is omdat Jezus de enige Zoon van God is. Hij werd gekruisigd aan een houten kruis en stond drie dagen later op uit de dood. In feite, als je vandaag de dag naar Jeruzalem gaat, is er nog steeds fysiek bewijs van het geforceerde openen van de graftombe. Degenen die mijn boek "Eindtijd" hebben gelezen, weten al waar ik het over heb. Aan één kant van de deuropening kun je letterlijk zien waar de top van een ijzeren staaf, die in de voorkant van de tombe was geslagen om het Romeinse zegel vast te zetten, door een ongelooflijke kracht werd afgebroken.

Maar de meesten van jullie weten dit niet, omdat onze maatschappij wil dat jullie je op andere dingen concentreren. Er is zoveel bewijs voor het leven, de dood en de opstanding van Jezus, en er is zoveel bewijs voor het christelijk geloof. Helaas willen de meeste mensen niet luisteren.

De meeste mensen willen gewoon doorgaan met het volgen van de massa op een snelweg die hun geen hoop en geen toekomst geeft. Maar als je het smalle pad neemt en je leven aan Christus geeft, kun je een toekomst hebben die heerlijker is dan ik nu kan beschrijven. De Bijbel vertelt ons dat God zijn enige Zoon naar deze wereld stuurde.

Hij deed veel verbazingwekkende dingen, maar Zijn belangrijkste missie was te sterven. Jezus Christus stierf aan het kruis om te betalen voor uw en mijn zonden en de zonden van de hele wereld. Dat betekent dat uw zonden volledig vergeven kunnen worden als u gewoon uw leven aan Hem geeft. Johannes 3:16 vertelt ons het volgende...

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Geloven in Jezus is niet alleen intellectueel erkennen dat Hij stierf aan het kruis en opstond uit de dood. Wat God zoekt is een permanente verbintenis. Als je je leven aan Jezus geeft, worden je zonden vergeven, word je "opnieuw geboren" en heb je eeuwig leven. Is er iets dat onze maatschappij je kan bieden dat waardevoller is dan eeuwig leven?

De tijden zullen de komende jaren heel erg moeilijk worden. Het grootste deel van de wereld zal in wanhoop verzinken omdat ze geen hoop hebben. Daarom moeten we hoop brengen aan zoveel mogelijk mensen nu we daar nog de kans voor hebben.

Wat iemand ook doormaakt, Jezus is het antwoord. Hij is het begin, Hij is het einde, en Hij is onze enige hoop. En als dit verhaal uiteindelijk klaar is, zal Hij ons thuis verwelkomen om voor altijd bij Hem te zijn, en er is niets dat onze samenleving ooit zou kunnen bieden dat beter is dan dat.

Bron: Jesus Is Your Only Hope