www.wimjongman.nl

(homepagina)


De Hamas Einsatzgruppen aanval - 7 oktober 2023

10 oktober 2023 | Door Yigal Carmon*

Op een shabbatochtend en een religieuze feestdag, op 7 oktober, vielen Hamas-operatieven Israël binnen en voerden een Hamas Einsatzgruppen aanval uit.[1] Deze oorlog mag niet vergeleken worden met de Yom Kippoer Oorlog van 1973, toen Israël verrast werd door binnenvallende legers van Arabische staten. De agenten van Hamas kunnen ook niet vergeleken worden met terroristen van Islamitische Staat.

De missie van Hamas was om een typische Hamas Einsatzgruppen aanval uit te voeren: Ze maakten jacht op Joodse vrouwen, mannen, kinderen, overlevenden van de Holocaust en ouderen, en vermoordden hen met onuitsprekelijke wreedheid.

Video's van de gruwelijke misdaden uitgevoerd door Hamas werden gepubliceerd voor publieke consumptie. MEMRI creëert een quasi-Yad Vashem opslagplaats van de gruweldaden, zodat niemand ze vergeet en niemand ze mag vergeten.

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, die Joods is, heeft een beleid dat niet toestaat dat deze gruweldaden op zijn platforms worden geplaatst. Met dit beleid staat Meta niet toe dat de slachtoffers van de Hamas Einsatzgruppen in Israël worden herdacht.

MEMRI zal deze rol van herdenken overnemen, in een nieuw quasi-Yad Vashem documentatiecentrum. Het aantal Israëlische doden - volgens de laatste telling meer dan 900 - staat gelijk aan 34.000 Amerikaanse doden. Daarnaast zijn er meer dan 2.600 gewonden en houdt Hamas meer dan 100 Israëli's gegijzeld in Gaza. Op 9/11 vermoordde Al-Qaeda bijna 3.000 Amerikanen.

Hoe was het mogelijk voor Hamas om zo'n executiemacht te ontwikkelen die vrij kon rondlopen op Israëlisch grondgebied?

Ik heb persoonlijk gewaarschuwd voor de kans op oorlog in mijn essay van 31 augustus 2023 op MEMRI.org, getiteld Signs Of Possible War In September-October. Hoewel het islamistische terreurregime van Iran Hamas voorziet van militaire en strategische steun en training, was de echte macht die deze operatie mogelijk maakte de Bron: familie Aal Thani die over Qatar regeert.

De familie Aal Thani steunt Hamas. In feite is haar steun aan Hamas een directe aanval op de staat Israël. Qatar financierde de bouw van het militaire imperium van Hamas in Gaza: een enorme ondergrondse stad met militaire hoofdkwartieren en verbindingstunnels; een enorm raketarsenaal; en 30.000 moordenaars en de munitie die nodig is voor een lange oorlog - kortom, alles wat nodig was voor de aanval van 7 oktober.

Het tragische antwoord is: Het was een beleid van meer dan tien jaar onder de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Qatar de vrije hand gaf om 1,5 miljard dollar naar Hamas te sturen, waardoor Hamas zijn militaire imperium kon opbouwen.

De verklaring voor dit anti-Israël beleid was de veronderstelling dat de Israëlische regering zo verstandig is om Hamas, en de rust van Hamas, te kopen met het geld van andere partijen. Maar dit is nooit gebeurd. In plaats daarvan verkocht Netanyahu onze levens en onze veiligheid voor een roekeloze illusie. En de deal met Qatar kan Netanyahu op andere gebieden van nut zijn geweest.

Hamas is niet de enige islamistische organisatie die Qatar door de jaren heen heeft gesteund. De familie Aal Thani steunde het brein achter de aanslagen van 9/11, Khalid Sheikh Mohammed. Richard Clarke, antiterrorisme adviseur van de presidenten Clinton en H.W. Bush, schreef: "Als de Qatariërs [KSM] aan ons hadden uitgeleverd zoals gevraagd in 1996, dan had de wereld er misschien heel anders uitgezien". Op dit moment financiert Qatar de terroristen die in Doha wonen, volgens David Cohen, voormalig ondersecretaris van het Amerikaanse Ministerie van Financiën voor terrorisme en financiële inlichtingen, en volgens de gegevens van het VN-Bureau voor Terrorismebestrijding (UNOCT).

Qatar steunt ook de Taliban, ISIS en het aan Al-Qaeda gelieerde Nusra Front. Momenteel lopen er in Europa en de VS rechtszaken tegen de financiering van terrorisme door Qatar.

Qatar is een staat die terrorisme sponsort en zou op alle internationale sanctielijsten moeten staan als terroristische staat. De familie Aal Thani is erin geslaagd om haar misdaad van het steunen van islamistische terroristische organisaties te verbergen dankzij haar enorme rijkdom, die ze jarenlang als instrument heeft gebruikt - ook al was ze onder andere verantwoordelijk voor 9/11.

De laatste steun van Qatar voor de Hamas Einsatzgruppen aanval in Israël was ook duidelijk op haar televisiekanaal Al-Jazeera, dat in dienst staat van de leiders van Hamas - commandant Muhammad Deif en "militaire woordvoerder" Abu Ubaida - wiens verklaringen ze talloze malen hebben uitgezonden, net zoals ze deden met de toespraken van Osama bin Laden zowel voor als na 9/11. Tot schande van de Israëlische regering is Al-Jazeera niet gestopt met administratieve of juridische middelen. Met de Hamas Einsatzgruppen aanval en met het vermoorden van overlevenden van de Holocaust zijn ze een stap te ver gegaan. Het spel is nu uit.

Dit is iets wat noch de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die de stiefzoon is van wijlen de in Polen geboren Amerikaanse overlevende van de Holocaust Dr. Samuel Pisar, ereambassadeur van UNESCO en speciaal gezant voor Holocausteducatie, noch president Biden dit nooit zullen vergeven, tenzij ze alle morele consideratie hebben verloren.

*Yigal Carmon is voorzitter en oprichter van MEMRI.

Bron: Hamas And Its Einsatzgruppen Attack | MEMRI