www.wimjongman.nl

(homepagina)


Qatar - Medeplichtig aan islamitisch terrorisme en een oneerlijke tussenpersoon

1 november 2023 Door Yigal Carmon

( )

Hamas politiek bureau hoofd Isma'il Haniya met Qatarese Emir Sjeik Tamim bin Hamad Aal Thani (Bron: qudspress.com)

Een paar dagen geleden publiceerde de Qatarese ambassadeur in Washington Meshal Aal Thani, de broer van de Qatarese emir sjeik Tamim bin Hamad Aal Thani, een artikel in de Wall Street Journal waarin hij beweerde dat Qatar een eerlijke bemiddelaar is die het slachtoffer is van een desinformatiecampagne. Is dat zo?

Wat elke groenteboer in de Arabische wereld weet, daar hebben de meeste westerlingen, inclusief hun regeringen op de hoogste niveaus, geen flauw benul van. Een voorbeeld daarrvan is de rol die Qatar speelt in de Arabische en moslimwereld.

Elke Arabier die Amerikaanse functionarissen hoort zeggen dat Qatar Amerika's bondgenoot is, zou in lachen uitbarsten - die domme Amerikanen, die niet eens weten dat Qatar hen in het gezicht spuugt met wilde anti-Amerikaanse ophitsing 24/7 tegen het kolonialistische Amerika van president Biden, omdat ze alleen naar de misleidende Al-Jazeera TV in het Engels kijken.

Vraag het Egypte, niet alleen de machthebbers, maar ook het volk en de journalisten. Vraag het de Emiraten, de regering en het volk. Vraag het Marokko, Saoedi-Arabië, Bahrein, Jordanië. Ze weten allemaal dat Qatar al tientallen jaren islamistische en terroristische organisaties promoot. Er lopen rechtszaken tegen Qatar in de VS en Europa in verband met zijn steun aan terrorisme.

Vraag het aan David Cohen, voormalig ondersecretaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën voor terrorisme en financiële inlichtingen, die zei dat Qatar terroristen financiert die in Doha wonen.

Hamas is niet de enige islamistische organisatie die Qatar door de jaren heen heeft gesteund. De familie Aal Thani, die Qatar regeert, steunde het brein achter de aanslagen van 9/11, Khalid Sheikh Mohammed (KSM).

Vraag het Richard Clarke, antiterrorisme adviseur van de presidenten Bill Clinton en George H. W. Bush, die de rol van Qatar met betrekking tot 9/11 onthulde door het verbergen van KSM, het toekomstige meesterbrein van die aanslagen, in Doha.

Toen de FBI KSM kwam arresteren en alleen de emir informeerde, verdween KSM binnen enkele uren. Clarke concludeert als volgt: "Als de Qatari's [KSM] aan ons hadden uitgeleverd zoals gevraagd in 1996, dan had de wereld er misschien heel anders uitgezien."

Vraag het maar aan het Bureau voor Terrorismebestrijding van de Verenigde Naties (UNOCT), waarvan de gegevens aantonen dat Qatar terroristen financiert (zie BIJLAGE).

Het verhaal van Afghanistan is het meest veelzeggend. Jarenlang heeft Qatar de Taliban gefinancierd, tot aan hun overname van Kabul in augustus 2021, waarbij 13 Amerikaanse militairen werden gedood - om vervolgens geprezen te worden door de Amerikaanse regering voor haar hulp bij het overbrengen van Amerikanen van Afghanistan naar Qatar, nadat Qatar verantwoordelijk was voor de hele tragedie en het bloed aan hun handen kleeft.

Met betrekking tot Israël is het een dubbele tragedie. Meer dan tien jaar lang financierde Qatar Hamas in Gaza. Meer dan tien jaar lang, en tijdens alle oorlogen - met als hoogtepunt de huidige - steunde Qatar de opbouw van de militaire macht van Hamas.

De smeekbede van de VS aan Qatar om de vrijlating te verkrijgen van de gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden, in plaats van het land onder druk te zetten om dit te doen, toont aan dat de Amerikaanse regering zich niet realiseert dat alleen massale druk op Qatar de Amerikaanse en andere gijzelaars het snelst naar huis kan brengen.

Slechts één opmerking van de Amerikaanse regering dat ze overweegt om de Al Udeid luchtmachtbasis van Qatar (zonder welke Qatar binnen een week zal ophouden te bestaan) naar de VAE te verplaatsen, zal de Qatariërs op het idee brengen om alle Amerikaanse gijzelaars terug naar huis te brengen. Sinds wanneer voeren ervaren Amerikaanse functionarissen onderhandelingen uit zonder machtsdruk aan hun kant? Het is kinderachtig en ongelooflijk naïef. Ze zijn ongeschikt om met moeilijke staatsuitdagingen om te gaan.

De Israëlische tragedie ligt in het feit dat Israëls premier meer dan tien jaar lang persoonlijk achter het beleid stond om Qatarese geldstromen naar Gaza te laten vloeien - dat wil zeggen, naar Hamas, dat Gaza controleert. Deze zonde is onvergeeflijk.

Qatar is Hamas en Hamas is Qatar. Elke raket, elk van de 30.000-40.000 Hamas-terroristen, elke drone, elke motorfiets, elk wapen en elke kogel en alle munitie, en de ondergrondse van Gaza met zijn "metro" van, volgens Hamasleider Yahya Sinwar, meer dan 500 kilometer aan tunnels, zijn waar de Israëlische soldaten mee te maken krijgen als ze deze dodelijke val binnengaan. Dit is allemaal Qatar-geld.

De oorlog aan Israël werd verklaard op Al-Jazeera TV in Qatar door de militaire commandant van Hamas, Muhammad Deif, op de ochtend van de Joodse feestdag en sabbat, 7 oktober. Dit komt neer op een oorlogsverklaring van Qatar aan Israël via Hamas. Sindsdien heeft de zender alle boodschappen van Hamas uitgezonden. Het Arabische Al-Jazeera is de megafoon voor alle boodschappen van Hamas. Erger nog, hun verslaggevers gaan heel Israël door, met Israëlische perspassen, en bespioneren in feite de IDF en geven de informatie door aan Hamas in de vorm van verslaggeving.

De vrouwelijke omroepsters van Al-Jazeera, die doen alsof ze verwesterd zijn, konden hun blijdschap niet verbergen toen ze verslag deden van de gruweldaden van Hamas op 7 oktober - inclusief het verkrachten en verbranden van Joodse meisjes.

Al-Jazeera stuurde Hamas naar speciale doelwitten, zoals de Israëlische aardgasfaciliteiten in de Middellandse Zee, en brengt ervaren Arabische generaals om het front te analyseren en Hamas hun beste advies te geven op basis van informatie die Hamas niet eens heeft. Al-Jazeera verzon de hele leugen van het ziekenhuis dat Israël zou hebben gebombardeerd, wat gewelddadige demonstraties in het hele Westen ontketende.

Al-Jazeera heeft een vreemde en ongehoorde immuniteit gekregen van de Israëlische regering. Israëlische regeringsinstanties waren bereid, met een wettelijke basis, om Al-Jazeera te verbieden om tijdens deze oorlog in Israël te opereren - maar de Israëlische premier, die de afgelopen tien jaar verstrengeld is geraakt met Qatar, heeft dit geblokkeerd. Alleen hij kan verklaren waarom.

Het is duidelijk dat hij de naam van Qatar als bemiddelaar wil beschermen, want als hij toegeeft dat Qatar een vijand is, zal hij moeten uitleggen hoe hij kon toestaan dat er de afgelopen tien jaar 1,5 miljard dollar aan vijandelijk geld naar Hamas werd gesluisd. Zijn zonde is onvergeeflijk en hij verdubbelt zijn samenwerking met Qatar. Maar het bloed dat vergoten is, kleeft aan zijn handen en hij kan het er niet afwassen.

Dit beleid om Qatar te beschermen zal het er niet afwassen.

Iedereen in de mediawereld weet hoe Qatar zijn rijkdom gebruikt om zich een weg te banen naar de machtscentra in het Westen. De Qatarese ambassadeur in de VS Meshal bin Hamad Aal Thani is besproken in de Franse media, op basis van uitgelekte Qatarese documenten, over het vermeende omkopen van de Franse minister Jean-Marie Le Guen. Meshal heeft de Franse nieuwswebsite Blast, die hierover berichtte, nooit aangeklaagd; hij zou de laatste zijn om over Qatar te schrijven als een eerlijke bemiddelaar.

Het zou een eyeopener kunnen zijn voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om te weten dat deze ambassadeur niet geloofwaardig is vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het omkopen van een Franse minister.

In 2017 kuste de Qatarese Emir Tamim bin Hamad Aal Thani in het openbaar de terroristische geestelijk leider Sheikh Yusuf Al-Qaradawi op het voorhoofd. Deze foto verscheen in een betaalde aankondiging gepubliceerd door MEMRI in The Washington Post op 9 juli 2019, die ook een citaat bevatte uit een videoclip van die geestelijk leider Al-Qaradawi die zei: "Allah legde het aan Hitler op om de Joden te straffen. Allah gewillig, zal de volgende keer dit doen door de hand van de gelovigen [moslims]."

Qatar was jarenlang gastheer van die sjeik en gaf hem zijn eigen wekelijkse show, Sharia and Life, op Al-Jazeera om zijn antisemitische en jihadistische ophitsing onder de moslimmassa's te verspreiden.

Qatar heeft de VS jarenlang ernstige schade berokkend. Al-Jazeera zond alle toespraken van Osama bin Laden uit. Het stond toe dat Al-Qaeda woordvoerder Suleiman Abu Ghaith 10 minuten lang vrijuit kon spreken en 12.000 mujahideen opriep om zich bij Al-Qaeda aan te sluiten - twee maanden voor 9/11. In 2014 stond de zender toe dat een belofte van trouw aan Islamitische Staat-leider Abu Bakr Al-Baghdadi live in de uitzending plaatsvond.

In Spanje werd in 2005 Al-Jazeera correspondent Tayseer Allouni veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor het overmaken van geld naar Al-Qaeda - en Al-Qaeda gaf zelfs een publieke verklaring uit om hem te steunen.

Al-Jazeera zond live uit hoe een Iraakse sluipschutter een Amerikaanse soldaat doodde - wat betekent dat het met de moordenaar moest coördineren om de moord te filmen.

In 2008 organiseerde de zender een verjaardagsfeestje voor de Libanese terrorist Samir Al-Quntar, compleet met een grote taart, een band en vuurwerk. Al-Quntar was veroordeeld en gevangen gezet in Israël voor zijn terreuraanslag in 1979, waarbij hij een vierjarig meisje doodde door haar hoofd tegen een rots te slaan nadat hij haar vader van dichtbij had neergeschoten.

Al-Jazeera moest zich op last van het Amerikaanse ministerie van Justitie registreren als buitenlandse agent, maar negeerde dat bevel. En als het op Qatar aankomt, kan het de Amerikaanse regering niets schelen dat ze haar eigen gezag schendt.

Eerlijke bemiddelaar, hah!

Bron: Qatar Enables Islamist Terrorism | MEMRI