www.wimjongman.nl

(homepagina)


Is het gewoon toeval dat we getuige waren van een "Ring van Vuur Eclips" net als de grote oorlog in het Midden-Oosten begint?

15 oktober 2023 door Michael

()

We hebben de laatste tijd wel veel "toevalligheden" meegemaakt, nietwaar? Op vrijdag voerden Israëlische troepen hun eerste lokale aanvallen uit in Gaza. Op zaterdag trok het pad van een spectaculaire "ring van vuur" zonsverduistering over het vasteland van de Verenigde Staten. Is het toeval dat deze eclips plaatsvindt op het moment dat de Grote Oorlog in het Midden-Oosten begint? In de geschiedenis van de mensheid zijn eclipsen vaak samengevallen met tragische gebeurtenissen en belangrijke historische keerpunten. Eerder vandaag kwam ik bijvoorbeeld een artikel tegen dat terugblikte op "de eclips van de Eerste Wereldoorlog"...

Dat was deze week een eeuw geleden het geval, op 21 augustus 1914, toen een totale zonsverduistering over Oost-Europa trok, kort na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

De Eerste Wereldoorlog stond bekend als de "Oorlog om alle oorlogen te beëindigen" - wat natuurlijk niet zo was - en zou de mensheid kennis laten maken met de verschrikkingen van moderne oorlogvoering, waaronder de introductie van gepantserde tanks, luchtbombardementen en gifgas.

Dus heeft de "ring van vuur eclips" die we zojuist hebben gezien te maken met de oorlog in het Midden-Oosten?

Ik weet het niet, maar het was zeker spectaculair...

Eerst werd de hemel donker, toen kwamen de sikkelvormige schaduwen op de grond en uiteindelijk een uitbarsting van gejuich door de menigte die zich zaterdag verzamelde langs het smalle pad van een zeldzame "ring van vuur" zonsverduistering.

Het was een spectaculaire show voor miljoenen mensen in heel Amerika toen de maan op zijn plaats stond en alles blokkeerde, behalve een schitterende cirkel van de buitenste rand van de zon.

Het was te zien in een groot deel van het vasteland van de Verenigde Staten en het directe pad van deze eclips liep over de staten Oregon, Utah, Nevada, Idaho, Colorado, New Mexico, Arizona en Texas...

Een gedeeltelijke zonsverduistering was, als het weer het toeliet, zichtbaar vanuit een groot deel van Amerika. Het pad van de ringvormige verduistering van 125 mijl doorkruiste delen van Oregon, Utah, Nevada, Idaho, Colorado, New Mexico, Arizona en Texas, voordat het verder trok naar Mexico en zuidelijke landen en eindigde in Brazilië.

Fotojournalist Patrick Fallon legde dit verbluffende beeld van het "ringvuureffect" van de ringvormige zonsverduistering vast terwijl hij het uitzicht documenteerde vanuit Albuquerque, New Mexico, dat NASA gebruikte als een van de uitvalsbasissen voor de livestream van de eclips.

Deze "ring van vuurverduistering" was de tweede in een serie van drie verduisteringen die samen een gigantische Aleph boven Amerika zullen vormen.

De Aleph zal uiteindelijk worden voltooid door de Grote Amerikaanse Eclips op 8 april 2024 en ik zal hier veel meer over te zeggen hebben in mijn komende boek.

In dit artikel wil ik me richten op de gebeurtenissen die op dit moment plaatsvinden in het Midden-Oosten.

Volgens de New York Times hebben drie hoge Israëlische militaire officieren de krant verteld dat de IDF "voorbereidingen treft om de Gazastrook binnen te vallen"...

Het Israëlische leger bereidt zich voor om binnenkort de Gazastrook binnen te vallen met tienduizenden soldaten die het bevel krijgen om Gaza Stad in te nemen en het huidige leiderschap van de enclave te vernietigen, volgens drie hoge Israëlische militaire officieren die niet-geclassificeerde details over het plan hebben verteld.

Het leger heeft aangekondigd dat het uiteindelijke doel is om de politieke en militaire top van Hamas weg te vagen, de Palestijnse groepering die de Gazastrook controleert en vorige week de leiding had over de terroristische aanslagen in Israël waarbij 1300 mensen omkwamen.

Het hoeft geen betoog dat dit geen gemakkelijk offensief zal worden.

Hamas heeft honderden kilometers aan tunnels aangelegd onder Gaza, en bovenop al die tunnels ligt een zeer drukke stad.

Dus de IDF zal in sommige gevallen letterlijk centimeter voor centimeter moeten oprukken, omdat er overal om hen heen constante gevaren zijn...

De operatie dreigt Israël maandenlang op te sluiten in bloedige stedelijke gevechten, zowel bovengronds als in een wirwar van tunnels - een beladen offensief dat Israël lange tijd heeft vermeden omdat er gevochten moet worden in een smal en dicht opeengepakt stukje land dat bevolkt wordt door meer dan 2 miljoen mensen. Israëlische functionarissen hebben gewaarschuwd dat Hamas Israëlische gijzelaars zou kunnen doden en Palestijnse niet-strijders zou kunnen gebruiken als menselijk schild.

Bovendien zullen de Israëli's onder constante druk staan om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.

Het is heel erg moeilijk om oorlog te voeren en tegelijkertijd de veiligheid en het comfort van grote aantallen burgers te garanderen.

Zondag stemde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ermee in om de watervoorziening in het zuiden van Gaza te herstellen...

Minister van Energie Israel Katz zei dat premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Joe Biden zondag tot een akkoord waren gekomen waarbij Israël opnieuw water zou leveren aan het zuiden van Gaza, meldde Reuters die dag.

De beslissing om opnieuw, gedeeltelijk, de watertoevoer naar de Palestijnse enclave te hervatten was in lijn met het Israëlische beleid met betrekking tot Gaza, merkte de energieminister op.

Israël heeft ook grote aantallen folders gedropt in Gaza om burgers te waarschuwen naar het zuiden te vluchten.

Maar Hamas zet juist wegversperringen op in een wanhopige poging om te voorkomen dat mensen vertrekken...

Hamas heeft geprobeerd om Palestijnen te verhinderen om de noordelijke Gazastrook te evacueren door wegversperringen op te werpen op evacuatieroutes die door de IDF zijn aangeduid, zei de IDF Woordvoerder's Eenheid zaterdag.

Op vrijdag publiceerde de IDF instructies aan de inwoners van Noord-Gaza om te evacueren naar Zuid-Gaza vanwege geplande militaire operaties in Gaza Stad in Noord-Gaza. Er werden ook folders boven de Gazastrook gedropt met de instructies en er werd een kaart gepubliceerd waarop stond welke wegen veilig zouden zijn om te gebruiken voor evacuatie.

Dit is hoe slecht Hamas is.

Ze moeten vrouwen en kinderen als menselijk schild gebruiken omdat ze doodsbang zijn voor een eerlijk gevecht.

In minstens één geval nam Hamas zelfs "autosleutels en identiteitsbewijzen" in beslag om de plaatselijke bewoners te houden waar ze zijn...

In het gesprek vertelt de inwoner de officier dat Hamas de persoonlijke bezittingen van mensen in beslag nam, inclusief hun autosleutels en ID's, om te voorkomen dat ze naar het zuiden zouden gaan voor veiligheid, zoals hen was opgedragen door de IDF.

Dit is nog meer bewijs dat de terroristische organisatie Hamas Palestijnen actief verhindert om naar het zuiden te evacueren om zichzelf te beschermen.

Hamas geeft niet eens om hun eigen mensen.

Het enige waar ze om geven is het winnen van hun stomme oorlog.

We wisten dat er een apocalyptisch conflict naar het Midden-Oosten zou komen, en nu is het zover.

Israël staat op het punt om duizenden en duizenden troepen naar Gaza te sturen en dat zal een keten van gebeurtenissen in gang zetten die niemand zal kunnen stoppen.

Bron: Is It Just A Coincidence That We Witnessed A "Ring Of Fire Eclipse" Just As The Great Middle East War Begins?