www.wimjongman.nl

(homepagina)


Totaal onbevreesd 13 man sterke Israëlische 'leeuwinnen' groep doden 100 Hamas-terroristen in 14 uur durend vuurgevecht om basis en families te redden

De vrouwelijke soldaten landden dapper helikopters terwijl ze onder vuur lagen

Door Jessica Baker op 25 okt 2023

Een Israëlisch verdedigingspeloton bestaande uit slechts 13 vrouwen heeft bijna 100 Hamas-terroristen gedood in een 14 uur durend vuurgevecht in het zuiden van de Gazastrook.

Het Israëlische Caracalbataljon leidde de strijd tegen een terreuraanval op een legerbasis en hielp bij de bevrijding van een kibboets tijdens de aanval van 7 oktober.

( )

Lt-Col Ben-Yehuda en haar 12-vrouwen eenheid schakelden ongeveer 100 Hamas-terroristen uit. Credit: Facebook/ Liran Yael Siegal

( )

De commandant zei dat er 'geen twijfels meer waren over vrouwelijke gevechtssoldaten' / Credit: Israel Defense Forces

( )

Vrouwelijke soldaten wachten op een Israëlisch offensief op Gaza na het bloedbad van Hamas / Credit: Rex

Commandant luitenant-kolonel Or Ben-Yehuda vertelde haar eenheid "alert te blijven" toen ze op weg waren naar de Zuid-Israëlische kibboets Sufa na berichten over infiltratie door zwaarbewapende terroristen.

Ze zei tegen haar troep van 12: "We gaan erop uit om terroristen uit te schakelen. Infiltratie in Israël gebeurt, en het verspreidt zich.

"Blijf alert. We kunnen elkaars pad kruisen. We zijn een sterk team."

Toen ze bij de militaire basis aankwamen, ontdekten ze dat Hamas een inval had gedaan en meer dan 50 Israëlische militairen gegijzeld had.

Terwijl Lt. Kol. Ben-Yehuda en haar 12 vrouwen tellende team de basis in de gaten hielden, stormden zo'n 50 zwaarbewapende terroristen op hen af. De commandant kwam oog in oog te staan met Hamas.

De commandant kwam oog in oog te staan met een mannelijke terrorist en schoot hem van dichtbij neer, zo meldt de Daily Mail.

Een officier van een andere eenheid arriveerde en stelde een aanval voor op het gebouw waar de terroristen zich schuilhielden, maar Lt-Col Ben-Yehuda weigerde de levens van de gijzelaars op het spel te zetten.

In plaats daarvan richtte ze haar aanvalsvuur op de terroristen die zich in de open veld bevonden en verspreid waren over de basis.

De gevechten tussen het vrouwelijke bataljon en de terroristen duurden een slopende vier uur, waarbij de Caracal-eenheid later werd versterkt werd door soldaten van een Special Forces-eenheid van de marine.

Ze hadden 14 uur nodig om de basis veilig te stellen.

Lt-Col Ben-Yehuda zei dat het resultaat het bewijs was dat er "geen twijfels meer bestaan over vrouwelijke gevechtssoldaten".

Ze prees de "belangrijke bijdragen" van haar soldaten aan het winnen van de strijd en het doden van ongeveer 100 terroristen, maar ook het redden van de levens van de gewonden door het uitvoeren van helikopter evacuaties terwijl ze onder vuur lagen.

Ze zei: "De training en prestaties [van de vrouwelijke gevechtseenheden] op het slagveld hebben alle twijfels [over hun bekwaamheid] weggenomen.

"Ze hebben dapper gevochten, levens gered en zijn als helden tevoorschijn gekomen."

Ondertussen leidde een volledig vrouwelijke tankbemanning onder het bevel van Lt-Col Ben-Yehuda nog een moedige aanval op Hamasstrijders die de nabijgelegen Holit kibboets plunderden en meer dan een dozijn burgers doodden.

Een officier, die om veiligheidsredenen niet bij naam genoemd kan worden, vertelde Yetznews: "De vrouwelijke tankbemanningsleden waren dicht bij ons team gestationeerd en ze waren geweldig. Ze vochten als leeuwinnen. Het zijn helden.

"Ik kon ze op de radio horen, inclusief hun commandant, Or Ben-Yehuda, die op het hoogste niveau opereerde.

"Ze braken door het hek en gingen de strijd aan met de terroristen die daar met tientallen waren.

"Ze verdienen het om onderscheiden te worden. Ze opereerden als een goed geoliede machine, op een professioneel niveau dat verwacht wordt van een tankbemanning."

Lt-Col Ben-Yehuda voegde eraan toe: "Op dit moment zijn we verantwoordelijk voor 11 steden en bereiden we ons voor op mogelijke grondmanoeuvres om de veiligheid van het zuidelijke grensgebied van Gaza en de Egyptische grens te garanderen."

Ongeveer een kwart van de 200.000 actieve soldaten van de Israëlische defensiemacht zijn vrouwen.

Het Caracalbataljon, gevestigd in het zuiden van Israël, bestaat voor het grootste deel uit vrouwen - 70 procent - en heeft volledig vrouwelijke eenheden.

Israël is een van de weinige landen waar militaire dienst verplicht is voor alle gezonde vrouwelijke inwoners, hoewel de dienstplichtigen iets korter in dienst zijn dan hun mannelijke tegenhangers.

Het nieuws komt met gruwelijke nieuwe beelden waarop te zien is hoe Hamas-soldaten Israëlische vrouwelijke soldaten afslachten tijdens hun slachtpartij.

Terroristen gooiden een granaat in een grenspost waar jonge vrouwelijke rekruten van de Israëlische defensiemacht gewond lagen.

Op de ijzingwekkende video van de hoofdcamera van de moordenaar is het hoge gejammer van een vrouw te zien voordat ze werd doodgeschoten.

Bron: All-female Israeli ‘lionesses’ squad of 13 kill 100 Hamas terrorists in 14-hr gunfight to save base and families | The US Sun