www.wimjongman.nl

(homepagina)


Rapport: Abortussen in Texas dalen met 99% na de Roe Omkering

Katherine Hamilton - 16 januari 2023

In Texas is het aantal abortussen drastisch gedaald sinds het Hooggerechtshof in juni 2022 zijn Dobbs-beslissing uitvaardigde, waarbij Roe v. Wade werd verworpen en de kwestie van abortus werd teruggegeven aan de staten.

Uit gegevens van de Texas Health and Human Services Commission blijkt dat er in augustus 2022 slechts drie abortussen plaatsvonden in de staat, die elk als "medisch noodzakelijk" werden beschouwd," meldde Fox News zondag.

"Vergeleken met de 2596 abortussen die in juni 2022 in de staat werden geregistreerd, vertegenwoordigt het aantal in augustus een daling van bijna 99 procent. In juli werden achtenzestig abortussen uitgevoerd," aldus het rapport. De statistieken van september tot eind 2022 zijn nog niet vrijgegeven.

Texas Right to Life vierde de aanzienlijke daling van abortus in een tweet begin januari en schatte dat maar liefst 50.000 ongeboren baby's zijn gered van abortus in Texas sinds september - hoewel de pro-life groep opmerkte dat er nog veel moet worden gedaan om illegale abortussen en de handel in abortuspillen te bestrijden.

BREAKING: Uit een officieel rapport blijkt dat er in augustus 2022 slechts 3 abortussen zijn gemeld in Texas, allemaal als gevolg van medische noodgevallen. We hebben nog steeds werk te doen om illegale abortussen te stoppen, vooral pillen die over de grens & online worden verhandeld, maar dit laat levensreddende vooruitgang zien. #txlege

- Texas Right to Life (Text ProLife to 40237) (@TXRightToLife) 3 januari 2023

De belangrijkste reden dat het aantal abortussen zo snel is gedaald is de Texas Heartbeat Act, die in september 2021 van kracht werd. Texas was de eerste staat in het land die een "Heartbeat" abortuswet invoerde, die abortussen verbiedt zodra een foetale hartslag wordt gedetecteerd.

In de eerste maand na de invoering van de wet daalde het aantal abortussen in de staat met ongeveer 60 procent. In augustus 2021 rapporteerden ambtenaren van de Gezondheidszorg en Human Services 5400 abortussen. Een maand later, nadat de heartbeat-wet van kracht werd, daalde het aantal tot minder dan 2200.

Bron: Report: Abortions In Texas Drop 99% Following Roe Reversal