www.wimjongman.nl

(homepagina)


Op weg naar een cashloze samenleving: Honderd landen onderzoeken nu digitale valuta van centrale banken

Door Mark Hitchcock 10 september 2023

()

De Bijbel vertelt ons dat wanneer de antichrist ten tonele verschijnt, hij een voet aan de grond zal krijgen voor een wereldmacht. De beginstrategie van zijn machtsovername zal zijn om eerst de controle te krijgen over de wereldeconomie. Het is veel sneller en gemakkelijker om economische controle te krijgen met alle middelen die tegenwoordig beschikbaar zijn dan om militaire en politieke macht te verwerven. Zodra je die economische controle hebt, beheers je de levens van mensen en kun je ze ook politiek en militair overnemen.

Volgens Openbaring hoofdstuk 13 zal de antichrist een ijzeren greep hebben op al het kopen en verkopen. Bijbelprofetieleerders zeggen al tientallen jaren dat daarvoor een maatschappij zonder contant geld nodig zal zijn. Wat we vandaag de dag in onze wereld zien ontwikkelen is de sterke groei van een cashloze maatschappij.

Onlangs is er een nieuwe entiteit opgericht die de FedNow Service wordt genoemd. De FedNow Service is een portaal dat is opgezet door de Federal Reserve en dat financiële instellingen in staat stelt om in real-time digitaal geld uit te wisselen.

Op de website van de overheid stond begin juli

De Federal Reserve kondigde donderdag aan dat haar nieuwe systeem voor onmiddellijke betalingen, de FedNow® Service, nu live is. Banken en kredietverenigingen van alle groottes kunnen zich aanmelden en deze tool gebruiken om onmiddellijk geld over te maken voor hun klanten, op elk moment van de dag, op elke dag van het jaar.

Federal Reserve voorzitter Jerome H. Powell [zei:] "Na verloop van tijd, als meer banken ervoor kiezen om deze nieuwe tool te gebruiken, zullen de voordelen voor particulieren en bedrijven onder meer zijn dat iemand onmiddellijk een salaris kan ontvangen of dat een bedrijf onmiddellijk toegang heeft tot geld wanneer een factuur wordt betaald."

Om te beginnen zijn 35 banken en kredietverenigingen die het FedNow programma al hebben geaccepteerd, en het Bureau of the Fiscal Service van het Amerikaanse Ministerie van Financiën, klaar met directe betalingsmogelijkheden via de FedNow Service. Daarnaast zijn 16 serviceproviders klaar om de verwerking van betalingen voor banken en kredietverenigingen te ondersteunen.

CoinDesk publiceerde onlangs een artikel met de kop: "Federal Reserve's 'FedNow' Launch Triggers Fresh Speculation Over Digital Dollar," met als ondertitel: "Hoewel FedNow op dit moment niet verbonden is aan een initiatief voor een digitale Amerikaanse dollar of de cryptoruimte in het algemeen, waarschuwen experts dat het systeem zou kunnen eindigen als voorloper van de infrastructuur voor een digitale munt van de centrale bank."

Meteen zeiden de makers van FedNow dat dit niet gerelateerd is aan Central Bank digital currency (CBDC), maar veel experts waarschuwen dat dat precies is wat het is.

De auteur van CoinDesk ging verder:

De Amerikaanse Federal Reserve ontkent dat haar nieuwe dienst voor directe betalingen, FedNow, op enigerlei wijze verbonden is met de ruimte voor digitale activa.

Maar experts zeggen dat het nieuwe systeem de basis zou kunnen leggen voor de infrastructuur die nodig is voor een potentiële CBDC (Central Bank Digital Currency) in de VS.

Het FedNow project neemt een belangrijk doel van de digitale activa industrie over: het gemakkelijk en snel verplaatsen van geld, op elk moment van de dag of de week, zelfs als de banken gesloten zijn. FedNow zal 24 uur per dag operationeel zijn.

"Dit is een betalingssysteem, geen digitaal token of een CBDC, maar het is iets dat gebruikt kan worden om de oprichting van een CBDC te vergemakkelijken," zegt Jim Bianco, voorzitter van Bianco Research.

Dave Weisberger, CEO en medeoprichter van CoinRoutes, zei het volgende: "Als FedNow inderdaad een programmeerbaar CBDC wordt, dan zou het theoretisch gebruikt kunnen worden om betalingen te blokkeren voor zaken waar de overheid niet achter staat of om mensen uit het financiële systeem te halen die op de een of andere manier als bedreigend worden gezien voor de overheid, oftewel politieke tegenstanders."

"In die situatie zou het heel snel dystopisch kunnen worden," voegde Weisberger eraan toe. Natuurlijk is de "dystopische" regering die we kennen uit de Schrift de heerschappij van het wereldrijk en het economische systeem van de komende antichrist.

"Ambtenaren bij de Fed bestudeerden het potentieel voor een door de overheid uitgegeven digitale valuta," verklaarde CoinDesk verder.

Op 9 maart 2022 tekende president Biden een uitvoerend bevel dat de machinerie en het mechanisme in gang zette om een CBDC te ontwikkelen. Ter voorbereiding op de G20-top publiceerde de Bank of International Settlements een rapport over de inspanningen van de Centrale Bank om zich voor te bereiden op een CBDC en alle voordelen daarvan.

Dit gaat razendsnel. FedNow lijkt de infrastructuur of het platform te zijn dat gemakkelijk gebruikt kan worden wanneer een digitale munt van de centrale bank online wordt gebracht.

Op hetzelfde moment dat FedNow opkwam, publiceerde het World Economic Forum (WEF) principes voor de interoperabiliteit van digitale valuta van centrale banken.

Op een recent WEF evenement schepte econoom Eswar Prasad op over hoe CBDC gebruikt kan worden om je aankopen te beperken van wat bureaucraten toevallig niet leuk vinden - dat is waar dit naartoe gaat en ze verbergen dit niet eens.

Honderd landen onderzoeken nu CBDC. Twaalf centrale banken hebben proefprogramma's voor digitale valuta en de EU heeft al een "digitale euro".

Het probleem met CBDC's is dat ze programmeerbaar, traceerbaar, exporteerbaar en controleerbaar zijn door de overheid. Als iemand bijvoorbeeld naar een benzinestation gaat en ze hebben een digitale munt van de centrale bank, dan kan bepaald worden hoeveel geld ze mogen uitgeven aan benzine. Dat is hoe ze de milieuagenda zullen controleren die we zien plaatsvinden.

Er is een proefprogramma in India voor CBDC. Reuters meldde: "De Reserve Bank of India streeft naar één miljoen transacties per dag via de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) tegen het einde van dit jaar."

China verdubbelt het gebruik van CBDC om zijn bevolking nog meer onder controle te houden. Er is een revolutie gaande voor retailbetalingen in het land, waar de overheid eist dat alle winkels nu digitale valuta accepteren.

Het bredere doel is de totale uitbanning van alle fysieke vormen van valuta.

"In de toekomst kunnen commerciële elektronische betaalmiddelen volledig voldoen aan de behoeften van de digitale economie en samenleving en contant geld volledig vervangen", aldus de Chinese centrale bankchef.

De trend naar een cashloze maatschappij is volgens hen onverbiddelijk. Dit alles is een opvallende voorafschaduwing van wat we in Openbaring 13 lezen. Het is gewoon nog een knipperlicht dat de komst van Christus nabij is.

Het is ook een zeer krachtige bevestiging en bevestiging van de waarheid van de Bijbel. Denk aan de woorden die Johannes 2000 jaar geleden in Openbaring schreef, dat niemand in de wereld kan kopen of verkopen zonder het merkteken van het beest. In die tijd was het beschreven scenario onmogelijk. Het was zelfs 50 of 100 jaar geleden onmogelijk, maar het is mogelijk met de technologie van vandaag. Het is gewoon nog een bevestiging van de inspiratie van Gods Woord, hoe betrouwbaar het is en hoe we het kunnen geloven voor al deze profetieën die nog niet vervuld zijn.

Mark Hitchcock is auteur, universitair hoofddocent aan Dallas Theological Seminary, hoofdpredikant van Faith Bible Church in Oklahoma en presentator van het wekelijkse programma "Marking The End Times".

Bron: Trending Toward A Cashless Society: One Hundred Nations Now Exploring Central Bank Digital Currencies | Harbingers Daily