www.wimjongman.nl

(homepagina)


Premier zweert dat 'campagne lang zal duren; dit is een 'doen of sterven'-moment voor onze natie.'

In een toespraak tot de natie zegt Netanyahu dat de strijd tegen Hamas "een tweede Onafhankelijkheidsoorlog" is en een strijd is "voor het hele menselijke ras tegen de barbaren."

Door ILH medewerkers op 10-28-2023.

()

Premier zweert dat 'campagne lang zal duren; dit is een do or die-moment voor onze natie'.

Premier Netanyahu spreekt de natie toe op 28 oktober 2023: Dana Koppel

Premier Benjamin Netanyahu sprak zaterdag tot de natie, precies drie weken na de aanval van Hamas op Israël die culmineerde in de moord op ongeveer 1400 Israëlische inwoners en duizenden gewonden.

Volg Israel Hayom op Facebook, Twitter en Instagram

Netanyahu, die slechts enkele uren sprak nadat Israël "een nieuwe fase" had afgekondigd in de campagne om Hamas omver te werpen met een grootschalige militaire inval in de Gazastrook, zei dat de oorlog om Hamas omver te werpen en om een einde te maken aan hun militaire capaciteiten lang zal duren, "maar we zullen hem samen uitvechten en samen winnen. "

Video: Netanyahu spreekt tijdens een persconferentie op 28 oktober 2023 / Credit: GPO

Met zo'n 300.000 troepen opgeroepen uit de reserves van de IDF, noemde hij dit "de Tweede Onafhankelijkheidsoorlog" en zei hij dat we "Hamas zullen bestrijden in de lucht, op het land en in de zee," zeggende dat dit een voortzetting is van de oorlog die 3000 jaar geleden is begonnen om Joodse onafhankelijkheid in het Joodse thuisland te vestigen.

"We zijn allemaal verenigd in het leveren van de juiste vergelding voor de verschrikkingen die door de vijand zijn begaan...in het belang van het hele menselijke ras," zei Netanyahu. "We hebben veel hoofdkwartieren vernietigd en veel van zijn moordenaars geëlimineerd, en we zijn nog maar net begonnen. De campagne zal lang duren. Dit is onze tweede Onafhankelijkheidsoorlog - we zullen samen vechten en we zullen samen winnen."

Bron: PM vows ‘campaign will be long; this is a do or die moment for our nation’ – www.israelhayom.com