www.wimjongman.nl

(homepagina)


De nieuwe bloedbel van Israëlisch links: 'Joods terrorisme.'

Caroline Glick op 16 augustus 2023 / JNS

Een kijkje in de verkeerde berichtgeving van de Israëlische media over de gebeurtenissen van 4 augustus en wat dit betekent voor het land. Caroline Glick ontleedt het.

Op vrijdagavond 4 augustus berichtten de Israëlische media dat "Joodse terroristen" het Palestijnse dorp Burqa in de regio Binyamin waren binnengedrongen en een Palestijn hadden vermoord in een opzettelijke daad van terroristische moord.

De bewering was gebaseerd op het propaganda-orgaan van de Palestijnse Autoriteit, de Wafa "nieuws"-dienst. De woordvoerder van de Israël Defense Forces, de Shin Bet en de Israëlische politie namen de bewering van Wafa ook over en presenteerden ze als een feit.

De "Joodse terroristen" in kwestie kregen geen eerlijk proces. Omdat ze Shabbat vierden, spraken ze niet met de media en wisten ze tot zaterdagavond niet dat ze als terroristen werden gedemoniseerd.

Het hele verhaal was fictief.

In haar nieuwsanalyse brengt Caroline Glick alle details aan het licht van wat er op 4 augustus gebeurde.

Na een gedetailleerde uitleg van de gebeurtenissen, die eigenlijk een poging waren van een Palestijnse menigte om een Joodse herder en zijn vrienden die hem kwamen verdedigen te lynchen, plaatst Caroline ze in de bredere context van de inspanning van Israëlisch links om alle groepen in de Israëlische samenleving die niet links zijn te demoniseren en te belasteren.

Hieronder vallen de ultraorthodoxe gemeenschap, Sefardische en Mizrachi-joden en conservatieve Israëlische organisaties, zoals het Kohelet Policy Forum, die het lef hebben om standpunten te verkondigen waar links tegen is.

Zoals Caroline opmerkt, is het naar buiten brengen van de waarheid het belangrijkste wat iemand kan doen die Israël en de democratie in de Joodse Staat wil verdedigen. Onwetendheid is het grootste wapen van tirannie; kennis is het grootste wapen van vrijheid.

Bron: The Israeli left's new blood libel: 'Jewish terrorism' - JNS.org