www.wimjongman.nl

(homepagina)


Biden schandaal zal ons naar de Amish doen kijken voor hulp

Robert Knight 15 aug 2023

()

Het beleid van Joe Biden brengt de Amerikaanse fossiele brandstoffen- en transportindustrie op de knieën en maakt Amerika afhankelijk van zonnepanelen en batterijonderdelen die door communistisch China worden gecontroleerd. Als het overbelaste elektriciteitsnet uitvalt, zitten we diep in de problemen.

Robert Knight is columnist voor The Washington Times en Senior Fellow voor Bisschop E.W. Jackson's Staying True to America's National Destiny. Zijn nieuwste boek is "Crooked: Wat er echt is gebeurd in de verkiezing van 2020 en hoe de fraude kan worden gestopt".

LANCASTER COUNTY, PA - Buiten de hoofdwegen, waar je alleen maar eindeloze maïsvelden, boerderijen, koeien, paarden en af en toe een buggy ziet, is het gemakkelijk om de roofzuchtige cultuur te vergeten die het normale Amerikaanse leven op de meeste andere plaatsen heeft overschaduwd.

Een vredige geest bezielt het platteland dat bewoond wordt door de Amish, een groeiende sekte in Pennsylvania, Ohio, Indiana, Wisconsin, Virginia, Maryland en meer dan twee dozijn andere staten. "Engelse" bezoekers, zo noemen de Amish alle anderen, lijken aan te voelen dat ze zich beter moeten gedragen. Terloops godslasterlijk taalgebruik is hier net zo ondenkbaar als in een kathedraal.

Het Pennsylvania Dutch (Deutsch) land ligt ongeveer 90 mijl van Washington DC, maar het lijkt een andere planeet en een andere tijd. Megan Thee Stallion? Drag Queen Story Hour? Disney's stomme duik in seks voor kinderen? De transgender "influencer" van Bud Light? Een inval van de FBI in het huis van voormalig president Trump? Hunter Biden's crack-gevoede sexvideo's? Ja, dat is allemaal van een andere planeet.

Bezoekers wordt aangeraden om de stekker uit het stopcontact te trekken en mee te gaan met de plaatselijke sfeer, die bruist van het gezinsleven, hartig eten, whoopie pies en geloof. De Amish hebben een aantal unieke gebruiken, maar hun kern is het bijbelse christendom. Na een paar dagen in hun goed geordende gemeenschappen lijkt het nieuws uit Washington net zo relevant als een treinramp in Kazachstan.

Maar als het moet, kun je stiekem online kijken naar de laatste aanklacht tegen Trump. Deze absurde oefeningen in politieke vervolging door Democratische aanklagers vinden om de paar weken plaats. Als een klok verschijnen ze de volgende dag nadat een groot verhaal meer onthult over het enorme imperium van de Biden-familie op het gebied van buitenlandse beïnvloeding.

Het Biden-schandaal zou de geschiedenis in moeten gaan als het grootste politieke schandaal in de Amerikaanse geschiedenis. Het begon met de Russische samenzweringsbedrog tegen Donald Trump. Het gaat om druk van het CDC, de FBI en andere federale agentschappen om afwijkende meningen in de media en sociale media te censureren. Het gaat ook om 51 nationale veiligheidsdeskundigen die de scoop van de New York Post over de laptop van Hunter Biden bewust afdoen als "een Russische informatieoperatie".

Een ander deel is dat het Ministerie van Justitie de ontluikende Biden-schandalen negeert terwijl het achter de heer Trump en zijn voormalige stafleden aangaat en achter vermeende vijanden als traditionalistische katholieken, pro-life activisten en ouders die hun stem laten horen tijdens vergaderingen van schoolbesturen.

Watergate ging uiteindelijk over het verdoezelen van een politiek geïnspireerde inbraak. Het kwam niet in de buurt van de omvang van de corruptie die zich elke dag onder de vlag van Biden ontvouwt. En Teapot Dome dan, vraag je je misschien af? Was dat niet enorm?

Nou, ja, maar dat schandaal, dat de regering Warren Harding in de jaren 1920 op zijn grondvesten deed schudden, was een alledaags binnenlands afkoopsysteem voor oliepachtcontracten in Wyoming. President Harding werd er nooit bij betrokken, hoewel het hem kwalijk werd genomen dat hij als minister van Binnenlandse Zaken een man koos die een oplichter bleek te zijn. Dat ging allemaal om hebzucht, niet om een groeiend totalitarisme dat onze fundamentele vrijheden bedreigt.

Het Biden-schandaal heeft natuurlijk wel te maken met hebzucht. Er zijn miljoenenbetalingen ontdekt op 20 lege rekeningen aan 10 familieleden van Biden van bedrijven in Oekraïne, Roemenië, Rusland, Kazachstan en, het ergste van allemaal, communistisch China. Verschillende geloofwaardige bronnen plaatsen Joe Biden nu terwijl hij vice-president was op de zakelijke gesprekken van Hunter, ook al heeft hij botweg elke kennis van de zakelijke transacties van zijn zoon ontkend.

In een debat met president Trump in 2020 beschuldigde de heer Biden de heer Trump ervan "geld te verdienen aan China" en voegde eraan toe: "Hij is de enige. Niemand anders heeft geld verdiend aan China. Toch zijn er miljoenen aan Chinees geld naar de familie Biden gevloeid, zoals zelfs de Washington Post eindelijk heeft erkend in een recente Fact Checker column.

Naast hebzucht roept het schandaal vragen op over ongekende machtsgrepen die onze zelfbesturende republiek bedreigen. Weigeren om onze zuidelijke grens te verdedigen terwijl we miljoenen illegale vreemdelingen rekruteren voor het leger van gratis spullen van de Democraten is er één van. Een andere is het op de knieën dwingen van de Amerikaanse fossiele brandstoffen- en transportindustrie, terwijl Amerika afhankelijk wordt gemaakt van zonnepanelen en batterijonderdelen die worden gecontroleerd door communistisch China.

Als het overbelaste elektriciteitsnet uitvalt, zitten we diep in de problemen. We zullen niet alleen nutteloze elektrische auto's hebben, maar ook donkere huizen en dode computers. We zullen ons tot de Amish moeten wenden om ons te leren hoe we moeten leven.

In Pennsylvania valt er veel te bewonderen aan de Amish, vooral hoe ze geloof en familie centraal stellen in hun gemeenschap. En we kunnen met ontzag kijken naar hun vermogen om zonder elektriciteit en andere moderne benodigdheden te leven.

Maar hun manier van leven is gebaseerd op land en op het platteland. Dat is geen optie voor de meer dan 80% van de Amerikanen (265 miljoen) die in stedelijke en voorstedelijke gebieden wonen.

Met al hun eigenaardigheden en eigenaardigheden (zoals hun kleding en het mijden van mensen die de kerk verlaten), benaderen de Amish het leven met een nuchtere kijk op de meeste dingen. Als hen gevraagd wordt naar de huidige politieke en populaire cultuur van Amerika, schudden ze hun hoofd en zeggen: "ab im kopp."

Dat is "gek in het hoofd" in het Pennsylvania Deitsch.

Bron: Biden Scandal will have us looking to the Amish for help