www.wimjongman.nl

(homepagina)


Bekijk de Video: Hoe moeten christenen bidden, en waar kunnen ze geven, nu Hamas een verderfelijke oorlog tegen Israël voert

Mijn gesprek met de chef van het Midden-Oosten bureau van CBN News

Joel C. Rosenberg | Gepubliceerd: 8 oktober 2023

JERUZALEM, ISRAEL - De afgelopen 36 uur ben ik overspoeld met e-mails, sms-berichten, telefoontjes en WhatsApp-berichten van mensen over de hele wereld die vroegen of mijn familie, mijn teams en ik veilig zijn, die vroegen wat er hier in vredesnaam aan de hand is, waarom het allemaal gebeurt en hoe ze een verschil kunnen maken.

Heel erg bedankt.

Dit zijn allemaal geweldige vragen en we doen ons best om antwoorden te geven hier op ALL ISRAEL NEWS, in mijn tv-programma op TBN - THE ROSENBERG REPORT - en op radio- en tv-interviews en podcasts.

Ja, door Gods genade en jullie gebeden zijn we tot nu toe allemaal veilig.

Maar het is een snel veranderende en gevaarlijke situatie hier, dus stop alsjeblieft niet met bidden.

Terwijl de eerste dag van Hamas' boze oorlog tegen Israël zich zaterdag ontvouwde, werd een van de live interviews die ik gaf uitgezonden door de Christian Broadcasting Network in hun studio's in Jeruzalem.

"Ik geloof dat 7 oktober 2023 een dag wordt die eeuwig zal voortleven," zei ik tegen Chris Mitchell, CBN's ervaren chef van het Midden-Oosten, terwijl we in de uitzending waren.

( )

Joel Rosenberg spreekt met Chris Mitchell, CBN's ervaren chef Midden-Oosten, op Jerusalem Dateline (Foto: Screenshot)

Precies vijftig jaar na de massale verrassingsinvasie van Israël door Egypte en Syrië in oktober 1973, werden de Israëli's eens te meer overrompeld door een gruwelijke aanval die we niet zagen aankomen.

"Dit is Israëls versie van 9/11," merkte ik op. "Dit is Israëls eigen Pearl Harbor."

Het eerste doel moet natuurlijk het afweren van de Hamas-aanval zijn en het vinden en bevrijden van de Israëlische gijzelaars die door Hamas zijn ontvoerd.

Het volgende doel moet zijn om Hamas te straffen en haar vermogen om in de toekomst nog zo'n aanval uit te voeren, lam te leggen.

Daarna komt het gewetensonderzoek en de overheidsonderzoeken.

  • Hoe hebben de politieke, militaire en inlichtingendiensten van Israël zo'n ramp kunnen laten gebeuren?

  • Waarom was de grens met Gaza gistermorgen effectief onbewaakt?

  • Hoe kon de IDF geen aanwijzingen hebben opgepikt dat er zo'n massale en bloedige aanval op komst was?

  • Wat gebeurt er nu?

  • Hoe kan Israël zichzelf beschermen en deze oorlog winnen zonder de toorn en haat aan te wakkeren van een wereld die er gewoon op wacht dat we een fout maken en er zo zeker van is dat dit allemaal onze schuld is?

( )

Joel Rosenberg op CBN's Jerusalem Dateline (Foto: Screenshot)

>HOE KUNNEN CHRISTENEN HELPEN IN DIT PIJNLIJKE, KRITIEKE UUR?

Dat gezegd hebbende, zijn er andere vragen die christenen over de hele wereld zich ook zouden moeten stellen.

Eén daarvan is:

  • Hoe moeten we precies bidden?

  • Waar kunnen we precies geven om een verschil te maken?

Toen de live uitzending van CBN was afgelopen, gaf Chris Mitchell mij de genadige toestemming om hem te interviewen en met hem te bidden.

Gezien het feit dat hij al sinds 2000 in Jeruzalem woont en hier de oorlogen en geruchten over oorlogen verslaat, vroeg ik hem naar zijn unieke kijk op wat zich afspeelde, hoe de Israëli's reageerden, hoe de regering in eerste instantie reageerde en wat waarschijnlijk de volgende stappen van premier Benjamin Netanyahu zouden zijn.

Maar ik wilde niet alleen zijn beoordeling als journalist.

Ik wilde ook heel graag zijn perspectief als evangelisch christen die de Bijbel goed kent en veel geeft om alle Israëli's en Palestijnen en om de kerk in Israël.

Chris is ook een geweldige en trouwe gebedsstrijder die altijd met me bidt voor elk interview dat we ooit hebben gedaan.

( )

Joel Rosenberg en Chris Mitchell nemen een moment om te bidden voor CBN's Jerusalem Dateline (Foto: Screenshot)

Ik moedig je aan om ons gesprek in zijn geheel te bekijken.

Het is niet lang - het duurt maar ongeveer 11 minuten.

Deel de video ook met familie, vrienden en je kerkgemeente op sociale media.

Ik denk dat je het nuttig zult vinden om te weten hoe je moet bidden terwijl deze ongekende en bitter pijnlijke oorlog zich ontvouwt.

Per slot van rekening bevinden we ons nog maar in de eerste uren van deze nieuwe oorlog.

Het zou heel goed vele dagen - zelfs weken - kunnen duren en veel dodelijker en pijnlijker worden.

( )

Chris Mitchell in CBN's Jerusalem Dateline (Foto: Screenshot)

LEER, BID, GEEF EN GA

Een van de motto's die we gebruiken bij The Joshua Fund - de bediening die mijn vrouw Lynn en ik in 2006 zijn begonnen om Israël en haar buren te zegenen in de naam van Jezus - is dat we christenen willen onderwijzen en mobiliseren om te "leren, bidden, geven en gaan".

Immers, hoe meer je leert over Gods liefde en plan voor Israël en haar buren - en hoe meer je leert over de urgente, dringende en specifieke bedreigingen, uitdagingen, kansen en behoeften van Israëli's en hun buren - hoe meer je specifiek en gericht voor hen kunt bidden.

Hoe meer je bidt voor Israëli's, Palestijnen en anderen in de regio, hoe waarschijnlijker het is dat God het op je hart zal leggen om financieel te geven aan bedieningen die hier echt een verschil maken en de levens van mensen raken met de liefde van Jezus Christus.

En hoe meer je biddend en financieel investeert in de mensen van het epicentrum, hoe waarschijnlijker het is dat je door Gods Geest bewogen wordt om naar Israël te gaan en het land en haar dierbare mensen zelf te zien.

Dat is de kern van de missie van het Joshua Fonds - en ALL ISRAEL NEWS - om christenen over de hele wereld te helpen "leren, bidden, geven en gaan".

We willen niet dat je alleen maar algemeen op de hoogte bent van wat er hier gebeurt.

We willen dat je actief betrokken raakt.

Dat je een verschil wilt maken en weet hoe je echt een verschil kunt maken.

Sinds 2006 heeft het Joshua Fonds bijvoorbeeld bijna 100 miljoen dollar geïnvesteerd in humanitaire hulp voor de armen en behoeftigen in Israël en de Arabische wereld. We trainen, rusten toe en vernieuwen voorgangers in het epicentrum. We financieren de distributie van tienduizenden Bijbels. We bouwen het eerste legale christelijke radiostation in de geschiedenis van Irak. We nemen christelijke voorgangers en leken mee op rondreis door Israël. We houden conferenties en Epicenter Briefings om christenen te onderwijzen over Gods liefde voor Israël en haar buren. We nemen ook delegaties van evangelische leiders mee voor ontmoetingen met Arabische, islamitische en christelijke topambtenaren en deskundigen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Sinds 2020 is ALL ISRAEL NEWS de enige dagelijkse, digitale nieuwsorganisatie in Jeruzalem, geleid door Israëlische volgelingen van Jezus, die christenen over de hele wereld bedient met exclusieve berichtgeving over wat hier gebeurt, exclusieve interviews, exclusieve peilingen en deskundige en inzichtelijke analyses vanuit een bijbels wereldbeeld.

Wanneer zoveel van de wereldwijde media zo bitter vooringenomen is tegen Israël en tegen christenen, biedt ALL ISRAEL NEWS nieuws en analyses waarop je kunt vertrouwen - vooral in tijden van oorlog.

Beide organisaties werken nauw met elkaar samen om christenen te dienen die om de mensen in Israël en de Arabische/moslimwereld geven en willen weten hoe ze kunnen helpen.

Zou je daarom willen overwegen om een gulle financiële bijdrage te leveren aan het Jozua Fonds of aan ALL ISRAEL NEWS, of aan allebei?

Om te leren hoe je een veilige en zekere bijdrage kunt leveren aan het Joshua Fonds (fiscaal aftrekbaar in de V.S.), klik hier.

Klik hier als je wilt weten hoe je een veilige bijdrage kunt leveren aan ALL ISRAEL NEWS (ook aftrekbaar van de belasting in de VS).

Heel erg bedankt om voor ons te bidden en in ons te investeren, vooral nu.

Het betekent heel veel voor ons en stelt ons in staat om te doen waartoe God ons geroepen heeft, wetende dat we er niet alleen voor staan.

Moge God u zegenen, nu en in de eeuwigheid, omdat u achter ons staat.

Joel C. Rosenberg is hoofdredacteur van ALL ISRAEL NEWS en ALL ARAB NEWS en president en CEO van Near East Media. Hij is een bestsellerauteur van de New York Times, Midden-Oostenanalist en evangelisch leider en woont met zijn vrouw en zonen in Jeruzalem.

Bron: WATCH VIDEO: How should Christians pray, and where can they give, as Hamas wages wicked war against Israel? | All Israel News