www.wimjongman.nl

(homepagina)


Ben-Gvir bezoekt de Tempelberg: 'Wij zijn de eigenaars van Jeruzalem en Israël'

Israëls nationale veiligheidsminister herhaalde ook zijn oproep om niet te snijden in de financiering van de Negev en Galilea.

21 mei 2023 - door JNS

>De Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir op de Tempelberg in Jeruzalem op 21 mei 2023. Bron: Twitter.

Tijdens een bezoek aan de Tempelberg in Jeruzalem op zondag, zei de Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir dat ondanks de dreigementen van Hamas, Israël soeverein blijft over de heilige plaats.

"Ik ben blij om naar de Tempelberg te gaan, de belangrijkste plaats voor het volk van Israël," zei het hoofd van de Otzma Yehudit-partij in een verklaring. "Het moet gezegd worden dat de politie hier prachtig werk verricht en opnieuw bewijst wie de eigenaar is van de [de Tempelberg] in Jeruzalem. Alle dreigementen van Hamas zullen niet helpen, wij zijn de eigenaars van Jeruzalem en het hele Land Israël," vervolgde hij.

Rabbijn Shimshon Elbaum, hoofd van het Tempelbergbestuur, zei dat het bezoek van Ben-Gvir "betekenis geeft aan de slogan 'De Tempelberg is in onze handen' iets wat onlangs 56 jaar oud is geworden." Elbaum verwees naar de boodschap die Israel Defense Forces commandant Mordechai Gur uitzond nadat zijn brigade in 1967 de Oude Stad bevrijdde van de Jordaniërs.

Ongeveer 1200 Joden bezochten donderdag de Tempelberg in de aanloop naar Jeruzalemdag, die donderdagavond begon. De jaarlijkse vlaggenmars door de Oude Stad en andere festiviteiten in verband met de feestdag, die de hereniging van Israëls hoofdstad tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967 markeert, werden ook op donderdag gehouden om niet tegen het begin van Shabbat aan te lopen.

Onder degenen die donderdag de site bezochten waren verschillende leden van de Knesset, waaronder minister van Ontwikkeling van de Periferie, de Negev en de Galilea Yitzhak Shimon Wasserlauf van Ben-Gvir's Otzma Yehudit partij.

In zijn verklaring van zondag ging Ben-Gvir ook in op de stemming die zijn partij woensdag in de Knesset had geboycot uit protest tegen de bezuinigingen op de programma's voor de Galilea en de Negev.

"We moeten onze broeders in de Negev en Galilea niet vergeten. In de komende begroting moeten we investeren in de Negev en de Galilea. Jeruzalem is onze ziel, de Negev en de Galilea zijn onze ziel, we moeten investeren, we moeten daar handelen, we moeten de eigenaars zijn van de Negev, ook van Galilea, en de basis is de begroting," zei hij.

Bron: Ben-Gvir visits Temple Mount: ‘We are the owners of Jerusalem and Israel’ - JNS.org