www.wimjongman.nl

(homepagina)


China spreekt bewondering uit voor het WEF en 'de geest van Davos'

Door Monica Showalter - 16 januari 2023

Globalisten, zoals Tom Friedman, Klaus Schwab en Barack Obama, samen met veel greenie-miljardairs, hebben jarenlang hun bewondering uitgesproken voor China en haar ontwikkeling als wereldmacht.

Nu geeft China het compliment terug.

Dit zegt PJMedia's Catherine Salgado:

De staatspropaganda van de Chinese Communistische Partij (CCP), Global Times, prees de "Davos Spirit" in een tweet: "China's idealen en prestaties maakten de Davos Spirit ook meer oogverblindend".

De tweet zei verder dat China opgewonden is om "meer gelijkgestemde vrienden te vinden op het WEF".

Redactie: De #Davos Spirit met openheid en samenwerking als kern resoneert ook bij China. China's idealen en prestaties maken de Davos Spirit ook meer oogverblindend. https://t.co/ilhsHpJ08B pic.twitter.com/BHWJ5INGwN

- Global Times (@globaltimesnews) 15 januari 2023

De tweet bevatte een link naar een redactioneel artikel van Global Times met de titel "China is altijd in de pas gebleven met Davos Spirit". In het redactioneel stond dat de CCP, met het WEF-thema "Samenwerking in een gefragmenteerde wereld", enthousiast is om een zogenaamd "constructieve rol" te spelen bij het oplossen van problemen.

Het volledige redactioneel van de communistische Chinese staatskrant staat hier....

Dat maakt Davos en de Chinezen tot een wederzijdse bewonderingsmaatschappij.

En waarom zou dat niet zo zijn? Schwab, die de organisatie leidt, staat te boek als iemand die een toekomst voor ogen heeft waarin "je niets bezit en gelukkig bent", wat opmerkelijk klinkt als iets wat de communistische stichter van China, Mao Zedong, in zijn tijd gezegd zou kunnen hebben.

Afgelopen november verklaarde Schwab op de Chinese staatstelevisie dat China een rolmodel was, een "model voor vele naties". Hij probeerde het te verbloemen met vrolijke praatjes over dat elk land voor zichzelf kiest, maar de daad was bij het woord gevoegd.

Ik schreef hier over dat verontrustende incident en de volkomen fascistische implicaties ervan.

Ondertussen hebben andere figuren zoals Tom Friedman het Chinese regime geprezen, en heeft Barack Obama zijn verlangen geuit om de schone schijn van de democratie op te kunnen zeggen en net als zij per decreet en dictaat te regeren. Dat zijn de globalisten, de één-wereld regeringsleiders, de grote herplaatsers en die zijn er nog steeds, terwijl jongens als LeBron James het geld blijven binnenharken.

Zoveel wederzijdse bewondering, dat het lijkt alsof ze hetzelfde zijn.

Maar bedenk, China is de natie die net een ronde van grote protesten achter de rug heeft over de van bovenaf opgelegde edicten over de COVID die ze gecreëerd hebben. Ja, ze creëerden COVID en brachten het over op de wereld, wat een probleem is. Zij zijn de pioniers van massabewaking van het publiek en een verafschuwd sociaal kredietsysteem. Big Brother had niets tegen de Chicoms.

Ze zijn een natie die net betrapt is op het opzetten van illegale politiebureaus over de hele wereld, om hun bereik uit te breiden naar zelfs die 11 miljoen Chinezen die elk jaar hun communistische paradijs ontvluchten. Niemand uit het buitenland immigreert naar China. Dat is een regelrechte schending van de nationale soevereiniteit in verschillende landen, om zo de alomvattende hand van de staat uit te breiden. Vorige week werd een van hun illegale politiebureaus in New York City overvallen door de FBI. Ze zijn niet bepaald de goede wereldburgers, zogezegd, maar dat maakt niets uit -- de complimenten blijven komen.

Dat is slechts een van de vele problemen met China in het buitenland. Hun spionageoperaties zijn legio -- vraag maar aan Sen. Dianne Feinstein en Rep. Eric Swalwell, twee gedupeerden van de Chinezen op dat front.

Zij dagen de VS uit voor de dominantie in de Zuid-Chinese Zee, waarmee een einde komt aan het grote stuk in het tijdperk na de Vietnamoorlog dat leidde tot de opkomst van de Aziatische tijgerstaten. Nu bedreigen zij de meeste van die naties, vooral de leidende tijger Taiwan, met hun schendingen van hun luchtruim, en zij hebben zeker de vrijheid in de oorspronkelijke tijger, Hong Kong, verpletterd, waarbij zij hun verdragsverplichtingen schenden. Zij hebben daar religieuze figuren onderdrukt, vrijwel alle onafhankelijke pers opgedoekt, en kleine kinderen die protesten leidden in ballingschap gedreven. Ze zijn absoluut een brute macht wiens enige voorbeeld Rusland is.

Maar de vrijage tussen China en het Davos-concern, vol zelfingenomen groene miljardairs en opgeblazen diplomaten en hedgefondsmanagers en kabinetsmedewerkers en journalistieke handlangers, is nog nooit zo heftig geweest.

Het is een walgelijk spookbeeld en zou Davos als instituut in diskrediet moeten brengen. Elke groep die zo kan slijmen met China staan haaks op miljoenen vrijheidslievende mensen. Naar Davos gaan zou sociaal beschaamd moeten worden, niet geprezen en beloond als een soort "in crowd".

Het is slecht spul, en wat het ons vertelt is dat Davos nu verandert in iets ergers dan een speeltuin voor rijke mannen. Het wordt een arm van de Chinese communistische partij. Dat is niet goed voor "de wereld" waarvoor zij beweren te spreken.

Afbeelding: World Economic Forum via Wikimedia Commons

Bron: China expresses its admiration for WEF and 'the Davos spirit' - American Thinker