www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wanneer begon ADL met de jacht op Joden?

Door David Israel - 19 Elul 5783 - 5 september 2023

( )

Chaya Raichik (R) vs. Jonathan Greenblatt / Photo Credit: Gage Skidmore

Maak kennis met Chaya Raichik, een orthodox-joodse vrouw die het ongegeneerd rechtse account Libs of TikTok heeft opgericht. Raichik gebruikt haar sociale netwerkaccounts om linkse, LGBT- en transcontent te herposten, vergezeld van denigrerend commentaar. Haar X (Twitter) account alleen al heeft meer dan 2 miljoen volgers. Natuurlijk zijn haar accounts al vele malen tijdelijk opgeschort en TikTok heeft haar helemaal verbannen.

Op 8 maart deelde Raichik een onverwachte tweet van een voormalige president van de Verenigde Staten (haar enige commentaar was OMG):

Dit is wat de Anti-Defamation League te zeggen had over Libs of TikTok (Chaya Raichik):

Libs of TikTok is een populair anti-LGBTQ+ Twitter account dat wordt beheerd door voormalig makelaar Chaya Raichik. Het account, dat in augustus 2022 meer dan 1,3 miljoen volgers had, probeert woede op te wekken en anti-LGBTQ+ vijandigheid aan te wakkeren door geselecteerde inhoud van sociale media die door LGBTQ+-mensen en liberalen is gemaakt, opnieuw te plaatsen. De personen, evenementen en organisaties waar het account zich op richt, zijn vaak het doelwit van pesterijen, bedreigingen en geweld.

We hebben de missie-verklaring van de ADL bekeken. Het begint met een enkele, beknopte regel: "Om de laster van het Joodse volk te stoppen en om gerechtigheid en een eerlijke behandeling voor iedereen veilig te stellen...".

De missie eindigt met deze schijnbaar hoopvolle regels: "We willen een steeds rechtvaardigere samenleving. We ontwikkelen voortdurend nieuwe programma's, beleid en vaardigheden om alles wat ons tegenhoudt aan de kaak te stellen en te bestrijden. We zijn gefocust op wat ons dichter bij dit ideaal brengt. Onze reis is een gezamenlijke reis."

Zet het bovenstaande nu eens af tegen wat X-eigenaar Elon Musk maandagavond laat onthulde:

"ADL heeft er hard op aangedrongen dat we accounts zoals die van Chaya sluiten, ook al heeft het niets te maken met antisemitisme, wat hun veronderstelde handvest is!"

Hoe ging ADL van het bestrijden van antisemitisme naar het bestrijden van Joden? Het was een lange reis waarbij, waarschijnlijk meer dan wat dan ook, in juli 2015 CEO Abraham Foxman, die de organisatie sinds 1987 had geleid, werd vervangen door Jonathan Greenblatt. Foxman was een pittige Jood die geboren was in de Sovjet-Unie en naar de Yeshiva van Flatbush ging. Greenblatt werd geboren in Trumbull, Connecticut, en ging naar Tuft. Voordat hij de leiding kreeg over de ADL, diende Greenblatt in het Witte Huis-team van president Obama als speciale assistent van de president en directeur van het bureau voor sociale innovatie en burgerparticipatie in de United States Domestic Policy Council.

Met die gevechtservaring in het veld is het heel logisch dat Greenblatts ADL in negen jaar tijd is veranderd van een groep die op antisemieten jaagt in een groep die op Joden jaagt.

De onthulling van Musk werd aangewakkerd door de tweet van Raichik: "Elon, zou je willen overwegen om wat van de communicatie tussen X en de ADL vrij te geven, zodat we allemaal hun ware bedoelingen kunnen zien? Ik ben zeker geïnteresseerd in hun verzoeken om mijn account te bannen!"

In een artikel dat Raichik publiceerde in Human Events, voegde ze eraan toe: "Ik zou graag willen weten welke leugens ze over mij verspreiden, vooral omdat dit niet de eerste keer is dat ze mijn naam en mijn bedrijf belasteren."

Ze vervolgde:

In september 2022 voegde de ADL mij toe aan hun "Glossary of Extremism" nadat ik de pogingen van kinderziekenhuizen in de VS om kinderen en minderjarigen medisch te veranderen van geslacht aan het licht had gebracht. Ik deelde de promotievideo's van het Boston Children's Hospital en anderen, waarin artsen uitlegden welke maatregelen ze zouden nemen om het waanidee van een minderjarige dat hij in het verkeerde lichaam was geboren, te "bevestigen."

Dit waren onder andere dubbele mastectomieën voor meisjes onder de 17, vaginoplastieken voor jongens van 17 en hysterectomieën en falloplastieken voor meisjes van 18 jaar en ouder. Dit werd bevestigd door het materiaal dat werd gepubliceerd door het Boston Children's Hospital. Het Boston Children's Hospital lanceerde de eerste pediatrische genderkliniek in de VS en biedt routinematig puberteitsblokkers en cross-sex hormonen aan. Ze adverteren hiermee bij gezinnen die deze behandeling voor hun kinderen zoeken en ik heb hen daar gewoon op gewezen.

Trouwens, de Libs of TikTok Wikipedia pagina is overvallen door anti-Raichik redacteuren die de anarchistische demonstraties in Kaplan Street op een verjaardagsfeestje lieten lijken. Het is misschien wel de meest gemene Wiki-bewerking die ik ooit heb gezien. De oorlog gaat dus door.

Greenblatt tweette op zijn beurt op zondag: "Er gaat veel werk zitten in het bestrijden van #antisemitisme en haat, dus laten we vandaag gebruiken om onze kracht te verzamelen voor de strijd die voor ons ligt. Ik wens iedereen een fijne #LaborDay."

Hij ontving deze scherpzinnige reactie:

Jonathan Greenblatt van de ADL is uit de schaduw tevoorschijn gekomen om het Joodse volk te verdedigen tegen de bewering dat Joden het internet censureren, en roept sociale media op om mensen die deze bewering doen te verbieden.

( )Reactie op Greenblatt op X / Twitter screenshot

Bron: When Did ADL Start Hunting Down Jews? | The Jewish Press - JewishPress.com | David Israel | 19 Elul 5783 – Tuesday, September 5, 2023 | JewishPress.com