www.wimjongman.nl

(homepagina)


De planeet Aarde is tot de tanden bewapend... en het woord van de dag is 'escalatie.'

Door Hal Lindsey 13 november 2023

()

De trekker van een geweer hoeft niet groot te zijn om dodelijk te zijn. De Gazastrook is 25 mijl lang en op het breedste punt slechts 7,5 mijl breed. De trekker van Gaza is overgehaald. We weten nog niet welke schade het zal aanrichten. Tot nu toe lijkt escalatie het woord van de dag. De oorlog in Gaza is al verder geëscaleerd dan alleen het Midden-Oosten en heeft Rusland, China, Europa en de Verenigde Staten aangetrokken. Bid voor de vrede van Jeruzalem (Psalm 122:6) en je zult bidden voor vrede op aarde.

Op donderdag 26 oktober ontmoetten drie mannen elkaar in Moskou. De minst geloofwaardige van de drie was veruit de belangrijkste, tenminste voor nu. Hij is Musa Abu Marzouk, een in de Verenigde Staten opgeleide ingenieur die een belangrijke leider van Hamas werd. Als de terreurgroep een minister van Buitenlandse Zaken zou hebben, dan zou het Marzouk zijn. Hij had een ontmoeting met de vice-ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en Iran. Hun doel was om de voortdurende oorlog van Hamas tegen Israël te bespreken.

Volgens Ezechiël 38 zullen Rusland en Iran op een dag een coalitie van naties leiden in een massale aanval op Israël. God zal namens Israël tussenbeide komen - niet met raketonderscheppers van de ijzeren koepel, maar met Zijn eigen machtige hand.

Tot de Islamitische revolutie van 1978-79 stonden Rusland (toen de Sovjet-Unie) en Iran zeer vijandig tegenover elkaar. Dat begon te veranderen met de revolutie. De relatie werd veel sterker in deze eeuw met Vladimir Poetin aan het hoofd van Rusland. Als 's werelds grootste sponsor van terrorisme was Iran het doelwit van vele sancties van de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en anderen. Maar het Rusland van Poetin bleef handel drijven met Iran, waardoor het effect van de sancties sterk werd beperkt. Rusland en Iran onderhouden nu nauwe militaire en economische banden.

Aan het einde van de ontmoeting zei Marzouk over Hamas: "We zien Rusland als onze beste vriend."

Diezelfde dag in het Midden-Oosten troffen Amerikaanse F-16's twee faciliteiten in het oosten van Syrië, een wapenopslagplaats en een munitieopslagplaats. De Amerikanen deden veel moeite om ervoor te zorgen dat er geen menselijke slachtoffers zouden vallen. De faciliteiten worden gebruikt door de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) en aanverwante groepen. De gelieerde groepen hadden 19 aanvallen uitgevoerd op Amerikaanse militaire installaties in de 10 dagen voorafgaand aan de Amerikaanse reactie.

Functionarissen van de regering maakten duidelijk dat ze degenen die Amerikaanse troepen aanvallen als proxies van Iran beschouwen. Minister van Defensie Lloyd Austin zei: "Iran wil zijn hand verbergen en zijn rol in deze aanvallen op onze troepen ontkennen. Dat zullen we niet toestaan."

De 19 aanvallen op Amerikaanse installaties veroorzaakten verwondingen en droegen bij aan het "hartinfarct" van een Amerikaanse aannemer dat resulteerde in zijn dood. De Verenigde Staten moesten reageren, maar deden dat op de mildst mogelijke manier. De regering Biden leek vastbesloten om de situatie niet te laten escaleren. Toch veroorzaakte de Amerikaanse aanval in Syrië een escalatie.

De noodzakelijke grondinvasie van Israël [die momenteel plaatsvindt] in Gaza zal ook een zekere mate van escalatie uitlokken. Zal Hezbollah - met zijn 100.000 manschappen en wel 200.000 raketten - zich volledig in de strijd mengen vanuit het noorden? Zou Iran zich rechtstreeks tegen Israël, de Verenigde Staten of beide kunnen keren? Al jaren oefenen en plannen de Iraniërs aanvallen op Amerikaanse vliegdekschepen. Met de Eisenhower vliegdekschipgroep [in het Midden-Oosten], is het mogelijk dat ze eindelijk die plannen afstoffen en het gaan proberen?

De planeet Aarde is tot de tanden bewapend. Haar leiders zieden van trots en woede. Bid. Doe wat de Bijbel zegt. "Bid voor de vrede van Jeruzalem."

Hal Lindsey is een auteur en bijbelprofetieleraar die gastheer is van de wekelijkse nieuws- en commentaarserie "The Hal Lindsey Report."

Bron: Planet Earth Is Armed To The Teeth… And The Word Of The Day Is ‘Escalation’ | Harbingers Daily