www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wortels voor de neus van Iran houden zal niets veranderen aan het brute expansionistische plan

door Majid Rafizadeh - 30 april 2022

  • "Het leger van de Islamitische Republiek Iran en de Islamitische Revolutionaire Garde ... zullen niet alleen verantwoordelijk zijn voor het bewaken en behouden van de grenzen van het land, maar ook voor het vervullen van de ideologische missie van de jihad-manie van Allah; dat wil zeggen, het uitbreiden van de soevereiniteit van haar wet over de hele wereld." - Grondwet, Islamitische Republiek Iran

  • "Wij zullen onze revolutie exporteren naar de hele wereld. Totdat de kreet 'Er is geen god dan Allah' over de hele wereld weerklinkt, zal er strijd zijn." -- Ayatollah Ruhollah Khomeini, stichter van de Islamitische Republiek, 1981

  • "Wij aanbidden Iran niet, wij aanbidden Allah. Want patriottisme is een andere naam voor heidendom. Ik zeg laat dit land [Iran] branden. Ik zeg laat dit land in rook opgaan, mits de Islam triomfeert in de rest van de wereld." -- Ayatollah Ali Khamenei, The Economist, 20 november 2007

  • Denkt iemand serieus dat een bom en miljarden dollars de mullahs minder agressief zullen maken?

  • Het wordt tijd dat de regering-Biden en de Europese Unie inzien dat, net als bij het Rusland van Poetin, geen enkele verzoening of concessie het Iraanse regime - door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zelf "de ergste sponsor van terrorisme ter wereld" genoemd - onder druk zal zetten om dit meedogenloze, expansionistische programma ten goede te veranderen.

( )

Iran is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot het betalen van 7,5 miljard dollar aan de families van de slachtoffers van 9/11. Denkt iemand serieus dat een bom en miljarden dollars de mullahs minder agressief zullen maken? (Foto screenshot)

De regering Biden en de Europese Unie blijven de heersende mullahs van Iran gunstig stemmen terwijl ze de dreigementen van het regime om Israël te vernietigen negeren. Geloven zij werkelijk dat het sussen van de Islamitische Republiek zal leiden tot een positieve verandering binnen het regime? Of hopen zij stiekem dat Iran hen een plezier zal doen en hen eindelijk, om Koning Hendrik II te parafraseren, van dit lastige land zal bevrijden?

De regering-Biden en de Europese Unie zouden er goed aan doen te begrijpen dat revolutionaire en autoritaire regimes zoals de Islamitische Republiek - zoals we nu zien met de Russische invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne - hun kwaadaardige beleid niet wijzigen door verzoening en concessies. Aangezien er geen negatieve gevolgen zijn voor onvriendelijk gedrag, en soms zelfs beloningen, beschouwen zij verzoening en concessies als een groen licht en gaan dubbel zo slecht te werk.

Kijk eens naar de geschiedenis van de Islamitische Republiek: bijna vier decennia lang, sinds haar oprichting in 1979, heeft zij vastgehouden aan haar revolutionaire idealen. Een van haar meest ononderhandelbare en cruciale revolutionaire idealen is het exporteren van haar ideologie en systeem van (Velayat e faqih: voogdij van de islamitische rechtsgeleerde) naar andere landen. Wijlen de stichter van het regime, Ayatollah Ruhollah Khomeini, introduceerde een revolutionair begrip in het islamitische sjiitische denken met het concept van Velayat e Faqih (voogdijschap van de islamitische rechtsgeleerde), hetgeen betekent dat een geestelijkheid of een ayatollah het voogdijschap en de macht moet hebben over de mensen overal ter wereld, over de mensen moet heersen en de uiteindelijke beslisser moet zijn.

Het regime noemt deze kerntaak de Jihad, die moet worden bereikt door middel van harde macht en geweld. Zoals in de grondwet van de Islamitische Republiek staat: "Het leger van de Islamitische Republiek Iran en de Islamitische Revolutionaire Garde ... zullen niet alleen verantwoordelijk zijn voor het bewaken en behouden van de grenzen van het land, maar ook voor het vervullen van de ideologische missie van de jihad op de wijze van Allah dat wil zeggen, het uitbreiden van de soevereiniteit van zijn wet over de hele wereld."

De stichter van de Islamitische Republiek, Ayatollah Ruhollah Khomeini, heeft ht volgende herhaald over deze belangrijke Islamitische missie bij verschillende gelegenheden: Hij zei fameus: "Wij zullen onze revolutie exporteren naar de hele wereld. Totdat de kreet 'Er is geen god dan Allah' over de hele wereld weerklinkt, zal er strijd zijn."

Voor het revolutionaire regime van Iran is het enige dat telt de triomf van de Islam. Zoals Ayatollah Khamenei verklaarde: "Wij aanbidden Iran niet, wij aanbidden Allah. Want patriottisme is een andere naam voor heidendom. Ik zeg laat dit land [Iran] branden. Ik zeg laat dit land in rook opgaan, op voorwaarde dat de Islam triomfeert in de rest van de wereld." Hij voegt eraan toe: "Islam is politiek of het is niets."

Om dit revolutionaire ideaal van het creëren van één natie onder de islam te bereiken, geloven de heersende mullahs dat iedereen die zich tegen hen verzet een ongelovige is en moet worden geëlimineerd. Ayatollah Khomeini waarschuwt: "Als men toestaat dat een ongelovige voortgaat in zijn rol als verdorvene van de aarde, zal het morele lijden van de ongelovige des te erger zijn. Als men de ongelovige doodt, en dit weerhoudt hem ervan zijn wandaden te begaan, zal zijn dood een zegen voor hem zijn." Hij voegt er ook aan toe: "Allen die tegen de revolutie zijn moeten verdwijnen en snel geëxecuteerd worden."

Vrouwen onderdrukken is een ander revolutionair ideaal van het regime. "Wordt er vooruitgang geboekt door vrouwen naar de majlis [het parlement] te sturen? Het sturen van vrouwen naar deze centra is niets anders dan corruptie. Wij zijn tegen deze prostitutie. Wij maken bezwaar tegen dergelijke wandaden," zei Ayatollah Khomenei over de rol van vrouwen in de politiek.

Kijk ook eens kort naar de verwoesting die dit regime in de laatste vier decennia heeft aangericht. Bij zijn aantreden heeft het regime 52 Amerikanen vastgehouden en vernederd en heeft het zijn gijzelaars 444 dagen lang niet vrijgelaten, de langste gijzeling in de moderne geschiedenis. Het Iraanse regime heeft ook zijn volmachten, zoals Hezbollah, gebruikt om terrorisme te plegen en aan te zetten tot vijandigheid jegens Amerika, Israël en zelfs alleen maar Joden. Hezbollah is beschuldigd van terroristische aanslagen, waaronder de bomaanslag op de Amerikaanse marinierskazerne in Beiroet in 1983, waarbij 241 Amerikaanse mariniers omkwamen; de bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Beiroet in 1984; de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten, waarvoor een Amerikaanse federale rechtbank Iran veroordeelde tot betaling van 7,5 miljard dollar aan de nabestaanden van de slachtoffers. Naar verluidt zaten Hezbollah en Iran ook achter de aanslag van 1992 op de ambassade van Israël in Buenos Aires, waarbij 29 mensen werden gedood, en achter de bomaanslag op de USS Cole in oktober 2000.

Het was de Iraanse regering die steun verleende aan Al Qaeda om op 9/11/2001 terreuraanslagen tegen de VS uit te voeren. Een rechtbank in New York oordeelde: "De regering van de Islamitische Republiek Iran ("Iran") heeft een lange geschiedenis van het verlenen van materiële hulp en steun aan terroristische organisaties, waaronder Al Qaeda."

Denkt iemand serieus dat een bom en miljarden dollars de mullahs minder agressief zullen maken?

Het wordt tijd dat de regering-Biden en de Europese Unie inzien dat, net als bij het Rusland van Poetin, geen enkele verzoening of concessie het Iraanse regime - door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zelf "de ergste sponsor van terrorisme ter wereld" genoemd - onder druk zal zetten om zijn meedogenloze, expansionistische programma ten goede te veranderen.

Dr. Majid Rafizadeh is een strategisch en adviserend zakenman, Harvard-geleerde, politicoloog, bestuurslid van Harvard International Review en voorzitter van de International American Council on the Middle East. Hij is auteur van verschillende boeken over de islam en het buitenlands beleid van de VS. Hij is te bereiken op Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2022 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Giving Carrots to Iran Will Not Alter Its Brutal, Expansionist Plan :: Gatestone Institute