www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Davos in de woestijn"

Door Dr. Robert Malone - 15 november 2022
Vooronderzoek en redactioneel essay: Jeremy Harrigan voor MaloneInstitute.org

()

"Het streven van de Rockefellers en hun bondgenoten is het creëren van een één-wereld-regering die het superkapitalisme en communisme combineert onder hetzelfde dak met alles onder hun controle. Bedoel ik een samenzwering? Ja, dat bedoel ik. Ik ben ervan overtuigd dat er zo'n complot bestaat, internationaal in omvang, al generaties oud in planning, ongelooflijk kwaadaardig in opzet."

- Volksvertegenwoordiger Larry P. MacDonald, gedood in Korean Air Lines 007, 1983


Zoals we in september met dit publiek hebben gedeeld, blijft het World Economic Forum (WEF) zijn globalistische ideologie en agenda uitbreiden door andere belangrijke landen te werven om hun visie te delen. Hoewel de bilaterale betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië tot het meest omstreden niveau in decennia zijn gedaald, stroomden drie weken geleden de leidinggevenden van Wall Street en enkele van 's werelds rijkste investeerders naar Riyad, Saoedi-Arabië toe, voor een conferentie die de bijnaam "Davos in de woestijn" kreeg.

De zesde editie van de Future Investment Initiative (FII) conferentie, die eigenlijk in 2017 begon, is langzamerhand gaan concurreren met de jaarlijkse winterbijeenkomsten van het WEF in Davos, en in de zomer de jaarlijkse bijeenkomst van het New Champions forum in China (zoals eerder behandeld). Enkele van de aanwezigen en keynote sprekers op deze glinsterende investering, een showcase voor de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS), waren Jamie Dimon en David Solomon, de CEO's van respectievelijk J.P. Morgan Chase en Goldman Sachs. Zij deelden het podium in de woestijn met miljardairs Stephen Schwarzman (van The Blackstone Group), en Ray Dalio (oprichter van 's werelds grootste hedgefonds). De schoonzoon van voormalig president Trump, Jared Kushner, verscheen ook op de Future Investment Initiative (FII) conferentie, en voormalig minister van Financiën Steven Mnuchin staat gepland om op woensdag te spreken. Zowel Kushner als Mnuchin leiden nu private equity-fondsen gesteund door Saoedi-Arabië.

Andere sprekers waren Ben Horowitz, een van 's werelds bekendste durfkapitalisten, en Sam Bankman-Fried, de nu voormalige CEO van de cryptocurrency exchange FTX. Over Sam Bankman-Fried gesproken, dit zou wel eens zijn laatste prestigieuze reis kunnen zijn geweest in de positie en de bekendheid die hij nog maar een week geleden had tot zijn cryptocurrency-imperium FTX van de ene op de andere dag instortte, want de 30-jarige miljardair werd gedwongen FTX op 8 november te verkopen aan een grote rivaal vanwege een geldcrisis - maar niet voordat hij miljoenen had gedoneerd aan Democraten en linkse doelen. Er waren geen kabinetsmedewerkers of senior medewerkers van de regering Biden aanwezig, grotendeels omdat de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman de olieproductie verminderde als klap in het gezicht van Biden's eisen om precies het tegenovergestelde te doen, wat natuurlijk de energieprijzen heeft opgedreven.

De agenda en onderwerpen van de FII-conferentie waren onder meer kunstmatige intelligentie, cryptocurrency, toerisme en horeca, en beleggen. De echte focus van de bedoeling van het evenement dit jaar is hier te vinden. Ze zijn helemaal niet verlegen in het promoten van de New Global Order en Environmental, Social en Governance (ESG) principes. Een volledige lijst van sprekers die een bijdrage hebben geleverd staat in dit Bron: artikel.

Richard Attias, CEO van de organisator van de conferentie, FII Institute, gaf een samenvatting van de werkzaamheden;

"Tijdens de conferentie worden 180 sessies, 30 workshops en vier mini-summits gehouden. Dit jaar zijn er forums over nieuwe wegen voor wereldwijde investeringen, analyses van kritieke trends in de sector en netwerkmogelijkheden voor bedrijfsleiders, beleidsmakers, investeerders en deskundigen uit de sector. Onderwerpen zijn ook het in evenwicht brengen van economisch succes en duurzaamheid, de opkomst van geo-economische wereldmachten, toenemende mondiale ongelijkheid, nieuwe uitdagingen zoals de COVID-19 pandemie en het conflict tussen Rusland en Oekraïne, en kansen in het herstel na de pandemie."

Terwijl de conferentie langzaam vorm begon te krijgen en haar vleugels begon uit te slaan in een poging om het imago van MBS op te poetsen na de brute moord in oktober 2018 in Turkije op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, werd het evenement door sommige media en commentatoren in de volksmond "Davos in de woestijn" genoemd. Dit alles om te zeggen dat het WEF bezwaar heeft gemaakt tegen het gebruik van "Davos" in dergelijke contexten voor elk evenement dat niet door hen is georganiseerd. Aangezien dit dus geen door het WEF gesanctioneerd evenement was, was Klaus Schwab uiteraard niet aanwezig, noch werden er agenda's of initiatieven van het WEF verdedigd. Terug naar Richard Attias, de ceremoniemeester (de MC zo u wilt) van de FII-conferentie, volgens een pagina op de website van de FII zelf:

"Richard Attias' talent voor het anticiperen op en managen van de meest urgente kwesties van onze tijd, het activeren van krachtige netwerken en het inspireren tot innovatie, is gebaseerd op de ontwikkeling en productie van meer dan 2000 evenementen in de afgelopen 30 jaar. Hieronder volgen slechts enkele voorbeelden van de toonaangevende platforms die hij heeft geproduceerd: World Economic Forum Annual Meeting in Davos, Clinton Global Initiative, Nobelprijsconferenties, The New York Forum, The New York Forum AFRIC, UNESCO NGO Forum, One Planet Summit, Olympism In Action, Future Investment Initiative, Bloomberg New Economy Forum, The African Cup, The African Games, en meerdere openingsceremonies."

Het zal de lezers vergeven worden als ze niet een beetje verbaasd zijn dat de jaarlijkse bijeenkomst in Davos als eerste in dit cv-fragment wordt genoemd; Attias en zijn team kunnen die ervaring elk jaar weer meenemen naar Saoedi-Arabië of een toekomstige gaststad in de regio, aangezien deze conferenties waarschijnlijk zullen worden voortgezet.

U vraagt zich misschien af: "OK, dus wat is het grote probleem - Saoedi-Arabië probeert alleen maar wereldwijde investeerders aan te trekken en het WEF heeft deze conferentie niet eens bijgewoond?". Ik wil u wijzen op een enquête op de website van het WEF zelf, waarin staat dat slechts 50% van de respondenten in de Verenigde Staten ooit heeft gehoord van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's), die grotendeels samenvallen met de doelstellingen van het WEF. Als men gedreven blijft om op de hoogte te blijven van wat het WEF doet, realiseert men zich al snel dat sommige van dezelfde gesprekken, discussies, onderwerpen en verhalen die in WEF-Davos (winter) en in WEF-China (zomer) werden bestendigd, enkele weken geleden op natuurlijke wijze werden voortgezet in Saoedi-Arabië, zonder dat de invloed en de aanwezigheid van het WEF in Saoedi-Arabië zelfs maar noodzakelijk waren.

Denk aan de volgende voorbeelden:

  • Een overgang naar een meer gematigde vorm van islam "open voor alle religies en voor de wereld".
  • Milieu, sociaal en bestuur (ESG)
  • Meer COVID-19 pandemie-gerelateerde voorbereidingen of andere geplande lozingen van biologische wapens.

Het Midden-Oosten en de Golfregio zijn van bijzonder belang voor het WEF, dus is het volkomen logisch dat een 'Davos in de woestijn'-locatie aan populariteit en media-aandacht blijft winnen. Volgens Douglas Broom, Senior Writer, "Formative Content of the WEF" uit een artikel van april van 2019 :

"Mensen ervaren in het hele Midden-Oosten de gevolgen van klimaatverandering, van overstromingen in Jeddah tot de stijgende zeespiegel in de Middellandse Zee die veel kuststeden in gevaar brengt. Deelnemers aan het Economisch Wereldforum over het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dat wordt gehouden aan de Dode Zee in Jordanië, kunnen de gevolgen van de opwarming van de aarde met eigen ogen zien. Het zoutmeer is de afgelopen twee decennia met bijna een derde geslonken als gevolg van minder regenval, hogere temperaturen die leiden tot meer verdamping, en het wegsijpelen van water uit de rivier de Jordaan, die erin uitmondt."

()

De liefhebbers van het WEF en Davos hebben genoeg crises in de regio die kunnen worden aangegrepen om hun invloed uit te oefenen en uit te breiden. De snelst groeiende bevolkingen ter wereld bevinden zich in het Midden-Oosten en de Golfregio, dus als je het WEF bent en de massa's wilt controleren, is het erg verleidelijk om de "vroege vogel te zijn die de worm krijgt" door meer aandacht te richten op deze regio.

Bron: “Davos in the Desert” - by Robert W Malone MD, MS