www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Want het wezen van profetie is een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

De weg bereiden voor een wereldwijde dictator

Door Britt Gillette - 18 februari 2022

()

Over de hele wereld liggen de vrijheden onder vuur. Tirannie doet zich gelden. De COVID-19-pandemie heeft ons lockdowns, vaccin-paspoorten, vaccin-mandaten, en zelfs gedwongen vaccinaties en quarantaine-kampen gegeven. Op 15 januari stelde Canada een vaccinatieplicht in voor alle vrachtwagenchauffeurs die de grens tussen Canada en de VS oversteken. Een week later voerden de VS hun eigen vaccinatieplicht in voor vrachtwagenchauffeurs die de Canadese en Mexicaanse grens overstaken. De vrachtwagenchauffeurs zeiden nee.

Ze vormden lange konvooien om tegen de mandaten te protesteren. Dag na dag groeiden de gelederen van de demonstranten tot het Vrijheidskonvooi de straten van Ottawa en verschillende belangrijke wegen aan de grens tussen Canada en de VS bezette. Steeds meer Canadezen sloten zich bij de zaak aan en brachten voedsel, water, brandstof en zelfs springkussens mee om hun solidariteit met de truckers te tonen. Echter, de nationale leiders van Canada verwierpen de vreedzame eisen van de Freedom Convoy voor een einde aan de mandaten en een terugkeer naar vrijheid.

Op 4 februari haalde GoFundMe de fondsenwervingspagina van Freedom Convoy 2022 uit de lucht. Met de bewering dat de actie "gedrag ter ondersteuning van geweld weerspiegelt of bevordert", en bevroor GoFundMe het account. In het begin zeiden ze dat donateurs hun donatie alleen terugbetaald zouden krijgen als ze daar specifiek om vroegen. Anders zou het worden doorgestuurd naar een ander doel van GoFundMe's keuze. Na een immense reactie beloofden ze al het geld terug te geven aan degenen die gedoneerd hadden. Dat valt nog te bezien.

Een paar dagen later dook een nieuwe fondsenwervingscampagne op op GiveSendGo. Vrijwel onmiddellijk gaf de regering van Ontario GiveSendGo opdracht alle donaties in te houden. Ondertussen riep premier Justin Trudeau de noodwet in en greep naar ruime bevoegdheden in een poging de protesten de kop in te drukken. Hij verruimde de anti-witwas regels, beschuldigde crowdfunding sites van het financieren van "terrorisme" en gaf financiële instellingen toestemming om "het verlenen van financiële diensten te staken wanneer de instelling vermoedt dat een rekening wordt gebruikt om de illegale blokkades en bezettingen te bevorderen." Trudeau en zijn volgelingen dreigden de demonstranten vervolgens met enorme boetes, inbeslagname van voertuigen, intrekking van rijbewijzen en inbeslagname van bankrekeningen.

Vandaag heeft Canada's minister van Justitie, David Lemetti, de dreigementen van Trudeau verdubbeld. Op de vraag of degenen die aan het Vrijheidskonvooi hebben gedoneerd zich zorgen moeten maken of banken hun rekeningen zullen bevriezen, antwoordde hij: "Nou, ik denk dat als je lid bent van een pro-Trump beweging die honderdduizenden dollars en miljoenen dollars doneert aan dit soort dingen, zij zich wel zorgen moeten maken." Hij zei toen: "Dit gaat over het stoppen van de financiering van deze illegale blokkades. Als uw vrachtwagen wordt gebruikt voor deze illegale blokkades, worden uw bedrijfsrekeningen bevroren. De boodschap is duidelijk - bekritiseer Canada's nationale leiders, en ze zullen u verpletteren.

Eisen van de regering voor naleving

Dit is het soort reactie dat we gewend zijn van regeringen als China, Rusland en Noord-Korea. Maar de reactie van de Canadese regering heeft veel mensen verrast. Dat had niet gehoeven. Door de geschiedenis heen is de drang naar tirannie de natuurlijke neiging van de overheid geweest. Vrijheden zijn de uitzondering, niet de norm. In de afgelopen jaren heeft Canada een groeiende vijandigheid getoond ten opzichte van de vrije meningsuiting. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat vreedzame demonstranten als "terroristen" worden bestempeld omdat ze het gewaagd hebben kritiek te uiten op regeringsleiders en "het vertrouwen in overheidsinstellingen te ondermijnen".

Sinds begin 2020 is hetzelfde totalitaire instinct andere Westerse Democratische landen binnengedrongen. Australië heeft de ongevaccineerden verguisd en zijn bevolking in quarantainecentra geplaatst. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Israël en verschillende steden in de Verenigde Staten hebben vaccinatiepaspoorten ingevoerd. Oostenrijk voerde verplichte vaccinatie in. In verschillende mate hebben al deze regeringen de individuele vrijheid met voeten getreden door naleving van hun draconische maatregelen te eisen.

De boodschap is duidelijk. Doe mee of je krijgt een boete. Doe mee of je verliest je baan. Doe mee of je verliest je uitkering. En als je nog steeds niet voldoet, nemen ze je je vermogen af en je vermogen om deel te nemen aan de samenleving.

Als we ons hier nu niet tegen verzetten, zullen we onze vrijheid voor altijd verliezen. Het huwelijk tussen Big Government en Big Tech creëert een onderdrukkende combinatie, en we zijn nog maar in het beginstadium. De volgende machtsgreep van de overheid zal de laatste zijn, en het zal leiden tot totale slavernij.

De volgende machtsgreep

De volgende machtsgreep zal niet kunnen tippen aan de dromen van vroegere heersers en dictators. Over de hele wereld bespreken centrale banken openlijk hun plannen om centrale bank digitale valuta's (CBDC's) te introduceren. Dit geldt voor centrale banken in Engeland, Canada, China, Mexico, de Europese Unie, de Verenigde Staten en vele andere landen. Dit zou iedereen moeten verontrusten, want CBDC's zijn heel anders dan Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies. Bitcoin is gedecentraliseerd. Geen enkele autoriteit controleert het. Centrale banken daarentegen zullen CBDC's beheren, reguleren en controleren. Dit eenvoudige onderscheid is het verschil tussen de droom van een Libertariër en de nachtmerrie van iedere burger.

De vervanging van de huidige overheidsvaluta's door CBDC's zal de overheid onbeperkte macht geven. Niet alleen zal dit nieuwe systeem elke financiële transactie permanent registreren, maar CBDC's zullen ook bijhouden waar je heen gaat en wat je doet. Ze zullen bijhouden welke websites u bezoekt, met welke vrienden u omgaat en aan welke goede doelen u bijdraagt. De meeste van deze informatie is al beschikbaar via het traceren van credit- en debitcards, mobiele telefoons en profielen in de sociale media, maar een door de staat gesteunde digitale munt zal onbelemmerde toegang bieden tot deze informatie op één gecentraliseerde locatie. Het zal een gesloten, door de overheid gecontroleerd economisch systeem creëren waarin iedereen afhankelijk is van CBDC's om deel te nemen aan de samenleving.

Dit geeft de overheid de mogelijkheid om je gedrag te controleren, tot in de kleinste details van het dagelijks leven. Als de regering besluit dat ze jou niet mogen, kunnen ze de toegang tot je rekeningen afsluiten en je bevriezen uit het economisch systeem. We zien dit al gebeuren in Canada. Met CBDC's kan de regering u vertellen wat u wel en niet kunt kopen. Ze zullen je kunnen vertellen waar je wel en niet heen mag. In essentie, zullen ze volledige controle hebben over elk aspect van je leven.

Ziet u waarom dit niet alleen de volgende machtsgreep zal zijn, maar dé machtsgreep. Dit is het. Als je eenmaal in zo'n systeem zit, hebben ze je te pakken. Je kunt nooit meer weg. Als je kritiek hebt op de regering, of iets doet wat zij "ongewenst" vinden, sluiten ze je toegang tot CBDC af en kun je niets meer kopen of verkopen.

Dit is de ultieme machtsgreep, en het komt er snel aan. Het huidige monetaire systeem is kapot. Het is volledig afhankelijk van centrale bank verstoringen van de vrije markt en permanente reddingsoperaties voor grote bedrijven. De centrale banken kunnen niet toestaan, dat de vrije markt de rentepercentages bepaalt. Als ze dat doen, zullen de verhoogde rentebetalingen regeringen over de hele wereld bankroet maken. Maar als ze blijven volharden in het kunstmatig laag houden van de rente, zullen ze uiteindelijk hyperinflatie veroorzaken. Hoe dan ook, het hele systeem zal instorten. Wanneer dat gebeurt, zal een "grote reset" nodig zijn. En dat is het moment waarop de CBDC's hun intrede doen.

CBDC's zullen snel worden ingevoerd

CBDC's zullen het centrale kenmerk zijn van deze grote reset. Denk je dat de meeste mensen ze zullen verwerpen? Ik hoop het, maar het is hoogst onwaarschijnlijk. Regeringen zullen ervoor zorgen dat de invoering snel en gemakkelijk gaat. Ze zullen gewoon een campagne lanceren om "uw digitale portemonnee te claimen." Om u aan te moedigen, bieden ze een eerste storting van $10.000 (of $20.000, $30.000, of welk bedrag dan ook dat nodig is om mensen tot actie aan te zetten). Zodra iedereen meedoet, zullen ze papiergeld en andere opties voor betaling van goederen en diensten elimineren. Het resultaat zal een door de overheid gecontroleerd economisch systeem zijn, gebaseerd op CBDC's.

De Bijbel voorzegde dit alles

Voor hen die de Bijbel hebben gelezen, is dit geen verrassing. Bijna tweeduizend jaar geleden voorzegde het Boek Openbaring een mondiaal economisch systeem dat griezelig veel lijkt op het systeem dat vandaag vorm krijgt.

De Bijbel zegt dat er een tijd zal komen waarin een werelddictator van iedereen op aarde zal eisen een merkteken op hun rechterhand of hun voorhoofd te krijgen (Openbaring 13:16). Zonder dit merkteken zullen mensen niets kunnen kopen of verkopen (Openbaring 13:17). Hoe zal dit in zijn werk gaan? De precieze details zijn niet duidelijk. Maar de wereldwijde stormloop op het creëren van centrale bank digitale munteenheden geeft ons een glimp van hoe zo'n systeem zou kunnen werken.

De Bijbel zegt dat de antichrist een wereldregering zal regeren (Openbaring 13:7). Om te controleren wie kan kopen en wie kan verkopen, heeft hij een systeem nodig dat elke transactie op aarde kan traceren. Hij heeft een manier nodig om alle financiële transacties te monopoliseren en een manier om mensen uit het systeem te trappen als ze niet doen wat hij wil. CBDC's creëren zo'n systeem. Alles wat nodig is om deze "Grote Reset" te bewerkstelligen is een wereldwijde economische crisis, en die komt er aan. Hongerige mensen zullen meer dan bereid zijn zo'n systeem over te nemen als dat het verschil betekent tussen wel of niet eten.

Dus wat betekent dit? Het betekent dat we snel een tijd naderen waar de profeten ons al lang voor waarschuwden. We zitten in het midden van een wereldwijde pandemie (Lucas 21:11). Israël is terug in het land (Jeremia 23:7-8). Het Joodse volk is terug in Jeruzalem (Lucas 21:24-28). En het Evangelie wordt over de hele wereld verkondigd (Mattheüs 24:14). De eindtijd nadert. De verdrukking, de antichrist en de wereldregering staan voor de deur. Maar eerst moet de opname plaatsvinden. Wanhoop dus niet. Hoewel het lijkt alsof de wereld in elkaar stort, zou iedere christen vrede moeten hebben. We weten hoe het afloopt. Jezus komt (Openbaring 22:20), en Hij komt spoedig!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, February 2022