www.wimjongman.nl

(homepagina)


Florida's catastrofe --- een wake-up call?

Vreemd, is het niet, hoe dingen veranderen tijdens een gebeurtenis die zo catastrofaal is. Opinie door Jack Engelhard - 30 september 2022

( )

JackEngelhard

Jullie hebben het al gecontroleerd, zoals ik de mijne, hoe onze vrienden en familie in Florida de orkaan Ian hebben doorstaan.

Nu in Georgia en de Carolina's, de winden daar ook razen met overstromingen. In de meeste gevallen is er nog geen nieuws, omdat alle systemen nog niet werken... vanaf dit schrijven. Inclusief de mobiele telefoons. Tegenover de natuur heeft de technologie geen kans.

Honderden, zo zegt men, zijn omgekomen... we hopen, we bidden, dat dit onjuist is.

Vreemd, nietwaar, hoe dingen veranderen tijdens zo'n catastrofale gebeurtenis.

Tijdens een eerdere orkaan, en nadat haar huis was weggevaagd door de overstroming, hoorde ik een vrouw zeggen: "Ik wil mijn oude problemen terug."

Hoe waar is dat!

Bij al onze problemen vergeten we hoe goed we het hadden, totdat zoiets als dit komt, een schicht .... letterlijk uit het niets.

We willen onze oude problemen terug.

Sommigen zouden kunnen zeggen dat ofwel door de toorn van de natuur, ofwel door Gods wraak, we een bericht gestuurd krijgen om een pauze te nemen van onze dagelijkse geschillen, maar om na te denken over wat echt telt. In plaats daarvan is zo veel gedachteloze onenigheid en dwaasheid.

We verkwisten soms de beste jaren van ons leven door kleinzielig gekibbel, ons niet bewust van een groots plan dat groter is en onszelf overstijgt.

Van Salomo: "Denk dus aan uw Schepper in de dagen van uw jeugd, voordat de kwade dagen aanbreken."

Maar voor nu, al is het maar voor nu, is alles stil in onze verschillen en ruzies.

Veel mensen die op daken zijn gestrand of vastzitten in kelders, wachten op brandweerlieden, politie, de kustwacht en andere hulpverleners per boot en per vliegtuig, en ze stellen geen vragen. Mensen zijn dankbaar voor elke hulp die komt. Van wie dan ook, waar dan ook.

Gisteren nog gingen er stemmen op om de rechtshandhaving, inclusief het leger, te ontmantelen. Dat horen we vandaag niet. Tenminste niet vandaag. De dwaasheid van defundering is te duidelijk ... zelfs voor dwazen.

Gisteren nog was er tumult over voornaamwoorden, en verwarring tussen man en vrouw. Ook dat is nu dwaasheid, nu in het uur van de nood. Zijn er meer dan twee geslachten...57, misschien? Uitgesteld voor een andere dag. Als het gevaar geweken is...en we weer belachelijk kunnen doen.

Ondertussen zijn er maar twee geslachten beschikbaar om het werk te doen. Gisteren nog werden alle blanke mannen uitgemaakt voor racisten en beschuldigd van "White Privilege" en "systemisch racisme". De dwaasheid daarvan blijkt wanneer zij bij duizenden hun eigen leven riskeren om mensen van alle geloven en kleuren te redden.

Ze stellen geen vragen. De geredden ook niet.

Dat kan wachten. We kunnen er zeker van zijn dat na verloop van tijd alles weer normaal is. Is dat goed?

De Amerikaanse bestsellerauteur Jack Engelhard schrijft regelmatig voor Arutz Sheva.

Bron: Florida’s catastrophe --- a wake-up call? | Israel National News - Arutz Sheva