www.wimjongman.nl

(homepagina)


Droom: Een waarschuwing voor het Lichaam van de Messias

Door Carolyn Hyde - 14 februari 2022

Dit is de droom

Er was een aanbiddingsconferentie gepland en ik kwam, maar het was hetzelfde format als altijd, dus ik zat achterin en luisterde gewoon naar Adonai's spreken. De twee belangrijkste aanbiddingsleiders leken ruzie te hebben, want hoewel ze verondersteld werden samen te werken, was er duidelijk geen eenheid, maar alleen vijandige blikken en armen die in zelfverdediging waren gevouwen. Toen de muziek begon was het net een vreemd vuur, dus ging ik snel weg.

Ik verbleef in een soort jeugdherberg, en die volgende dag bleef ik het grootste deel van de dag op mijn kamer omdat ik aan het vasten was over de situatie. Maar 's avonds kwam ik naar buiten en snuffelde in de keukenkruiden. Ze hadden laden en planken vol specerijen, maar slechts een paar waren vers en geurig. De meeste waren muf en geurden helemaal niet.

De eigenaar, een orthodoxe jood, was erg aardig, en hij en zijn vrouw wilden weten wat ze me te eten konden geven. Ze waren verbaasd te horen dat ik aan het vasten was en toen ik hen vertelde dat ik aan het vasten was voor de eenheid, hadden we het meest verbazingwekkende gesprek, en ze citeerden zelfs de woorden van Yeshua!

Een alleenstaande moeder verbleef daar ook met haar twee zonen, van 14 en 12 jaar. De jongens waren erg teruggetrokken en leken zelfs bang. Toen hoorde ik dat ze getuigen waren in een aanstaande rechtszaak en dat ze voor hun veiligheid waren afgezonderd op deze plaats. Ik bracht mijn twee oudere kleinzoons mee en alle vier de jongens hadden een geweldige tijd door samen te voetballen. Het was alsof ik de afgezonderde jongens uit de dood tot leven zag komen.

Nadat mijn kleinzoons waren vertrokken, bracht een bezorger een heerlijk uitziende pizza voor de jongens en toen ze gingen zitten om te eten, pakte ik snel de pizza van de tafel. De jongens riepen teleurgesteld en de eigenaar van de jeugdherberg kwam boos naar me toe, maar ik vertelde hem dat de Heer mij had verteld dat er vergif in de pizza zat. Toen de pizza werd geanalyseerd vonden ze inderdaad fijngemalen glas in de korst. Ik gooide de pizza in de vuilnisbak die al overvol op de vloer stond. Er lag veel vers uitziend eten in de prullenbak en ik was verbaasd over al het weggegooide voedsel.

Wetende dat hun huis in gevaar was gebracht, reed ik de jongens naar een nieuwe plek. Toen ik de weg naar een klein dorp insloeg, leek het net of ik door Pfaffenhofen an der Ilm reed, de plaats waar wij tijdens onze tijd in Duitsland woonden. Ik herkende de borden en zelfs sommige winkels van toen we daar hadden gewoond. Het leek me een veilige plek voor de jongens en ik hielp hen zich daar te vestigen tot hun proces.

Interpretatie 1

Dit is een ernstige zaak in het lichaam van de Messias, maar het is interessant dat jij er middenin zat om het allemaal te zien. Profetische zieners en wachters zijn van vitaal belang voor de interventies die God zal brengen. De tarwe wordt ontmaskerd en afgescheiden. De oogst is nabij.

Interpretatie 2

Deze droom is een waarschuwing voor de kerk met twee tegengestelde aanbiddingsleiders. Er is een conflict te midden van de kerken, een conflict waarbij het vlees tegenover de Geest staat en de Geest tegenover het vlees en er is/zal schade/gewonden (vuur) zijn. Hier is een oproep om je af te zonderen voor gebed & je te richten op de Heer (weglopen om te vasten). (Matt 26:41)

Heiligheid, onze afgezonderdheid van de Kerk is aan het verdwijnen. De verse en levendige specerijen zijn schaars. (Markus 9:50) Veel is zwak & nutteloos, omdat we niet genoeg tijd doorbrengen in het heiligdom van de Heer.

We zijn te snel om het onmiddellijk te consumeren (fast food pizza), maar zo'n dieet zal ons vermogen om te eten van het ware voedsel, brood van het leven, vernietigen (glas vernietigt de spijsvertering).

Het zondige vlees/de wereld biedt dit verwoestende fast food aan. Het lijkt goed omdat degenen die het aanbieden goed en oprecht lijken en de waarheid verspreiden (vriendelijke Joodse herbergiers).

De "plaats" waar veel christenen zich bevinden is er een van angst, vrees, gevoel van machteloosheid, net als de meesten in de wereld van vandaag. Wij zijn niet anders dan de wereld. Wij zitten gevangen in deze wereldse zwakheid omdat wij in ons hart op de verkeerde plaats zijn voor de Heer (jongens in angst, beperkt in een vals gevoel van veiligheid). Vreugde & bevrijding is haalbaar (2 paar spelende jongens).

Noodzaak om "thuis te komen" bij onze Heer Yeshua, (Duits huis) & terug naar onze wortels in Messiah & in plaats van onszelf te sussen in onmiddellijke oplossingen, vernieuwd te worden in Messiah's overkoepelende missie & het Evangelie, en van daaruit verder te gaan. We moeten onze hoop op onmiddellijke gerechtigheid in de politieke arena verleggen naar de schoonheid van de Kerk als de oplossing voor de huidige angst van de samenleving.

Carolyn Margolin-Hyde groeide op in een orthodox-joodse synagoge in de buurt van Chicago. Zij studeerde af aan de Universiteit van Illinois en als verpleegster werkte zij vele jaren in de verpleegkunde. Na Aliyah te hebben gemaakt, diende Carolyn als aanbiddingsleider in K'tsir Asher, De Oogst van Asher Gemeente, in Akko, en leidde vervolgens de aanbidding in Kehilat Poriya, een gemeente in de buurt van Tiberius.

Bron: Dream: A Warning to the Body of Messiah ยป Kehila News Israel