www.wimjongman.nl

(homepagina)


WORDT ISRAËL HET VOLGENDE DOELWIT VAN PUTIN? MOSKOU ZEGT TEGEN JERUZALEM: GOLAN HEIGHTS ZIJN NIET VAN JULLIE

Door David Sidman 24 febr, 2022 IDF

O sterveling, wend uw aangezicht naar Gog uit het land Magog, de hoofdvorst van Meshech en Tubal. Profeteer tegen hem Ezechiël 38:2 (De Israël BijbelTM)

Terwijl Rusland donderdag Oekraïne bombardeert in een invasie, peilde de plaatsvervangend ambassadeur van Moskou bij de VN, Dmitry Polyanskiy, hetzelfde soort sentiment naar Israël als het Kremlin deed tegenover Oekraïne.

"Wij zijn bezorgd over de aangekondigde plannen van Tel Aviv om de bouw van nederzettingen op de bezette Golanhoogten uit te breiden, wat in strijd is met de bepalingen van het Verdrag van Genève van 1949. Rusland erkent Israëls soevereiniteit over de Golanhoogten die deel uitmaken van Syrië niet," twitterde hij.

Poetin weigerde de republieken Donetsk en Luhansk te erkennen soeverein Oekraïne net zoals de Golan.

Interessant is dat Polyanskiy verwees naar de hoofdstad van Israël als Tel Aviv in plaats van Jeruzalem.

Rusland heeft de Syrische president Bashar Assad gesteund in de tien jaar durende burgeroorlog in Syrië. Velen speculeren dat de laatste opmerkingen van Rusland over Israël een reactie zijn op de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, die de kant van Oekraïne leek te kiezen na de aankondiging dat Israël zijn voorbeeld zal volgen als Washington sancties tegen Moskou uitvaardigt.

Als Rusland, wiens troepen in heel Syrië zijn ingesloten, Israël binnenvalt in de aangrenzende Golan Hoogvlakte, zou het een rabbijnse profetie kunnen vervullen die door Israel365 News werd behandeld.

EEN RABBINALE PROFETIE

Rabbi Yitzchak Dovid Grossman, de telg van een van de meest gerespecteerde Hassidische families in Jeruzalem, vertelde een verhaal uit zijn kindertijd. Door zijn vader en een andere rabbijn werd een profetie besproken over de uitkomst van de huidige crisis in Oekraïne.

Rabbi Grossman beschrijft hoe hij vroeger bij zijn vader, Rabbi Yisrael Grossman, het hoofd van de Agudath Yisrael rabbinale rechtbank, zat en Torah leerde in de synagoge.

"Wanneer ze iemand wilden eren in de synagoge, stonden ze hem toe om naast mijn vader te zitten," vertelde Rabbi Grossman. "Op een dag kwam er een man naast mijn vader zitten. Mijn vader behandelde hem met veel respect, maar ik wist niet wie het was omdat ik toen nog erg jong was. Hij begon mijn vader een verhaal te vertellen waar hij met grote belangstelling naar luisterde. Het leek zo uitzonderlijk dat ik het me tot op de dag van vandaag herinner."

"De man vertelde wat hij had gehoord toen hij vele jaren eerder bij de 'Yanuka' in Stolin (Wit-Rusland) was," zei Rabbi Grossman. De 'Yanuka' was Rabbi Yisrael van Stolin. Hij was de zoon van Rabbi Asher, de spirituele leider van de Stolin tak van het Hassidisch Jodendom. De Yanuka werd geboren in 1869, en zijn vader overleed toen hij slechts vier en een half jaar oud was. Zijn vroomheid en Tora-kennis waren al zo opmerkelijk dat hij op die jonge leeftijd werd aangesteld als de geestelijk leider van de sekte in de plaats van zijn vader, tot deze overleed in 1922.

Rabbi Grossman vertelde hoe de Yanuka eens zijn volgelingen bijeenbracht voor een speciale boodschap.

"De Yanuka vertelde zijn volgelingen wat er zou zijn voor de komst van de Messias," vertelde Rabbi Grossman. "Twee hanen zullen vreselijk vechten, proberen elkaar te doden, wanneer er een derde haan zal komen die hen beiden zal afmaken."

Het verhaal eindigde met een onvoorspelbaar einde.

"Maar Israël, dankzij hun grote geloof in God, zal gespaard blijven van gevaar," zei Rabbi Grossman.

Rabbi Grossman's vader was in de war toen hij het verhaal hoorde.

"Waar heb je het over?" vroeg zijn vader toen. "Waar gaat dit allemaal over, hanen?"

De mysterieuze vreemdeling antwoordde in de naam van de Yanuka, die meer dan twee decennia voor de geboorte van Rabbi Grossman overleed. "De twee hanen zijn Rusland en Amerika. Wie is de derde haan die zowel de VS als Rusland zal afmaken? Dat zal China zijn," zei de Yanuka meer dan 170 jaar geleden.

"In die tijd, was China als een kleuterschool," zei Rabbi Grossman. "Ze waren een enorm land, maar achtergebleven in cultuur en technologie en hadden een leger dat geen echte wapens had. Wie had kunnen denken dat China op een dag de grootste bedreiging in de wereld zou zijn?"

"De visie van rechtvaardige mannen is bijna als profetie en kan dingen voorzien die gewone mensen niet kunnen," zei Rabbi Grossman. "God moet ons beschermen tegen wat de Chinese leiders in gedachten hebben. We beginnen nu al alles te zien wat geprofeteerd was van voor de Messias. We bevinden ons momenteel in de laatste stadia van de Moshiach (Messias)."

"De enige oplossing in dit stadium is om toe te nemen in gebed en geloof in God, om zich bezig te houden met liefdadigheid, en om Gods wil te doen," zei Rabbi Grossman. "We staan op het punt om te zien dat God Eén is en dat Zijn naam Eén is."

Rabbi Grossman is de zesde generatie van zijn familie die in Jeruzalem woont. Hij wordt alom gerespecteerd en heeft twee keer het aanbod gekregen om opperrabbijn van Israël te worden, maar heeft beide keren geweigerd om door te kunnen gaan met zijn outreachende werk.

Bron: Will Israel be Putin's next target? Moscow tells Jerusalem: Golan Heights don't belong to you