www.wimjongman.nl

(homepagina)


JORDANIË WIL ZICH AANSLUITEN BIJ DE VISIE VAN JOZEF OM TARWE TE BEWAREN VOOR TOEKOMSTIGE HONGERSNOOD

Door David Sidman | 14 april 2022

Laat dat voedsel een reserve zijn voor het land voor de zeven jaren van hongersnood die over het land Egypte zullen komen, opdat het land niet zal omkomen in de hongersnood." Genesis 41:36 (De Israël BijbelTM)

( )

Rijp graanveld / foto Pixabay

In maart berichtte Israel365 News dat te midden van de crisis in Oekraïne, de Israëlische minister van transport de opdracht heeft gegeven dat vrachtschepen die graan importeren voorrang krijgen bij het lossen in de havendokken in de loop van deze maand.

Deze oplossing om graan in te slaan voor een voorspelde hongersnood is een afspiegeling van de Bijbelse Jozef. Jozef, de zoon van Jakob, die werd bevorderd tot vorst van Egypte nadat hij de droom van de Farao had geïnterpreteerd over verdorrende graanvoorraden die gezonde graanvoorraden verslonden, als een op handen zijnde hongersnood in Egypte. Jozef raadde Farao toen aan een voorraad graan aan te leggen om voldoende reserves te hebben als de hongersnood zou toeslaan.

Laat dat voedsel een reserve zijn voor het land voor de zeven jaren van hongersnood die over het land Egypte zullen komen, opdat het land niet zal omkomen in de hongersnood" (Genesis 41:36).

Maar nu lijkt Israël een nieuwe partner te hebben in dit initiatief.

De Jordaanse koning Abdullah heeft voorgesteld dat het Hasjemitische Koninkrijk en Israël gezamenlijke tarwevoorraden en een voedselopslagcentrum opzetten, meldde Reshet Bet op dinsdag.

Volgens het rapport werd het initiatief voorgesteld tijdens een bezoek op 30 maart van de Israëlische president Isaac Herzog aan Amman, waar de twee elkaar ontmoetten.

Tijdens het bezoek "bracht de koning van Jordanië een precedent scheppend aanbod voor regionale samenwerking op het gebied van voedselzekerheid naar voren," aldus het rapport. Het rapport voegde eraan toe dat voedselonzekerheid en verstoringen van de toeleveringsketen voor voedselimporten "in deze dagen" van bijzonder belang zijn voor Abdullah.

( )

De Israëlische president Isaac Herzog wordt ontvangen door een erewacht in Amman, Jordanië, 30 maart 2022. Krediet: Haim Zach/GPO.

Het voorstel behelsde de oprichting van een gezamenlijke reservelocatie waar elk land uit zou kunnen putten in geval van nood. Volgens het rapport zou het voorstel kunnen worden uitgebreid met Egypte en de PA.

"De achtergrond van het initiatief zijn de negatieve repercussies van de Russische oorlog in Oekraïne, die de voedsel- en tarweleveranties voor veel landen heeft geschaad, waaronder meer dan een paar Arabische staten die grotendeels afhankelijk zijn van invoer uit Rusland en Oekraïne," aldus het rapport.

Woensdag twitterde de Amerikaanse president Joe Biden dat "Poetins invasie van Oekraïne de gas- en voedselprijzen over de hele wereld heeft opgedreven".

In een rapport van Associated Press van 27 maart staat dat Rusland en Oekraïne "goed zijn voor een derde van de wereldwijde export van tarwe en gerst, waarvan landen in het Midden-Oosten afhankelijk zijn om miljoenen mensen te voeden die leven van gesubsidieerd brood en koopjesnoedels. Zij zijn ook topexporteurs van andere granen en de zonnebloemolie die wordt gebruikt om te koken.

[Opmerking: Ook nu zullen de mensen, net als de Egyptenaren, hun bezittingen en leven opgeven om voedsel te kunnen kopen. Het eerste voorteken van de 4 ruiters met de kroon is gekomen, het tweede voorteken met oorlog is bezig en de derde met hongersnood komt binnenkort.]

Bron: Jordan wants to join Israel in Joseph's vision of preserving wheat for future famine