www.wimjongman.nl

(homepagina)


DE BIDEN-REGERING PROBEERT JERUZALEM TE BLOKKEREN VAN VERVULLING PROFETIE VAN TERUGKEER JODEN NAAR ISRAEL

Door Adam Eliyahu Berkowitz | 15 maart 2022

Dan zal Hashem, uw God, uw fortuin herstellen en u in liefde terugnemen. Hij zal u weer bijeenbrengen uit alle volken waar Hashem, uw God, u heeft verstrooid. - Deuteronomium 30:3 (De Israël BijbelTM)

( )

Amerikaanse onderstaatssecretaris voor politieke zaken, Victoria Nuland

Israël heeft geworsteld om neutraal te blijven, door betrekkingen te onderhouden met Oekraïne en Rusland, een positie die de Israëlische premier in staat heeft gesteld om op te treden als bemiddelaar. Maar de Wet op de Terugkeer (Aliyah), die Israël vastlegt als het thuisland en toevluchtsoord van het Joodse volk en tegelijkertijd de voorspelde verzameling van de ballingen uitvoert, is problematisch gebleken en heeft kritiek uit de VS opgeroepen.

RECHT OP TERUGKEER

De profetie van de terugkeer van de Joden naar hun vaderland werd zowel door Jesaja als Jeremia voorspeld en is een recht dat door de staat Israël aan Joden overal ter wereld wordt verleend.

En er is hoop voor jullie toekomst - verklaart Hashem: Uw kinderen zullen terugkeren naar hun land. (Jeremia 31:16)

OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN

De Bevolkings-, Immigratie- en Grensautoriteit zei zondag dat 7179 mensen uit Oekraïne zijn aangekomen sinds het begin van de Russische invasie op 24 februari, van wie 221 de toegang werd geweigerd. Ongeveer 5000 van de Oekraïense vluchtelingen hebben geen Joodse afstamming en hebben geen recht op immigratie volgens de Wet op de Terugkeer van Aliyah.

Vorige week zei minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked dat Israël ongeveer 20.000 Oekraïners die vóór de Russische invasie op toeristenvisa of illegaal in het land waren, zou toestaan in het land te blijven. Zij voegde eraan toe dat Israël ook visa zou verlenen aan nog eens 5000 niet-joodse vluchtelingen die de oorlog willen ontvluchten, wat betekent dat deze limiet al is bereikt.

Deze visa zouden de vluchtelingen in staat stellen in het land te blijven zonder vrees voor deportatie, maar zouden hen niet in staat stellen legaal te werken, hun kinderen naar school te sturen of toegang te krijgen tot de Israëlische gezondheidszorg.

Volgens een bericht in de Times of Israel hebben veel van de niet-joodse vluchtelingen familieleden die Israëlisch staatsburger zijn of zich anderszins in het land bevinden, maar niet in aanmerking komen voor het staatsburgerschap op grond van de Wet op de Terugkeer. Veel van de vluchtelingen logeren bij vrienden of familie in Israël. Twee hotels in Tel Aviv worden ook gebruikt om vluchtelingen onder te brengen.

Ongeveer 2000 Oekraïners met Joodse voorouders of Joodse echtgenoten zijn aangekomen en komen in aanmerking voor het staatsburgerschap op grond van de wet op de terugkeer.

RUSSISCHE OLIARCHEN

Maar onder de nieuwe olim bevinden zich enkele tientallen Russische oligarchen die geen vluchteling zijn en die in de afgelopen jaren het Israëlische staatsburgerschap hebben gekregen op grond van de wet op de terugkeer. Een recent verhaal in de Washington Post beweerde dat deze oligarchen, zoals de meeste ultra-rijken, noodzakelijkerwijze warme betrekkingen onderhouden met de Russische regering en zelfs de president, Vladimir Poetin. De lijst omvat Chelsea FC eigenaar Roman Abramovich, Mikhail Fridman, Petr Aven, en Viktor Vekselberg, die allen het doelwit zijn geweest van internationale sancties tegen Rusland. Israël heeft zich nadrukkelijk niet bij deze sancties aangesloten. Israël is ook een toevluchtsoord voor Russisch-Joodse magnaten als Leonid Nevzlin, die de woede van Poetin willen ontvluchten. Israëlische media hebben gemeld dat de afgelopen dagen privévliegtuigen van oligarchen het land in en uit zijn gevlogen. Channel 12 meldde vrijdag dat in de afgelopen 10 dagen 14 privéjets waren opgestegen vanuit St. Petersburg en landden op Israël's Ben Gurion International Airport

BIDEN-REGERING MAAKT BEZWAAR

In een interview met de Israëlische televisiezender Channel 12 in het weekend, riep de Amerikaanse staatssecretaris voor politieke zaken, Victoria Nuland, Israël op om zich aan te sluiten bij de groep van landen die Rusland sancties hebben opgelegd.

"Wat we onder andere vragen is dat elke democratie over de hele wereld zich bij ons aansluit in de financiële en exportcontrole sancties die we tegen Poetin hebben ingesteld," zei ze. "Je wilt toch niet het laatste toevluchtsoord worden voor vuil geld dat Poetins oorlogen voedt."

ZWAARSTE AFRAMMELING VAN ISRAËLISCH BELEID

WAPO citeerde Aaron David Miller, een nu gepensioneerde veteraan van de Amerikaanse diplomatie, die op Twitter zei dat de opmerkingen van Nuland de "hardste aframmeling van het Israëlische beleid waren sinds het begin van de crisis of van om het even welk beleid in een zeer lange tijd."

Het is interessant op te merken dat Nuland's vader werd geboren uit Oost-Europese Joodse immigranten, waardoor ze in aanmerking komt voor het Israëlische staatsburgerschap, mocht ze daarom vragen.

Deze speciale klasse van nieuwe immigranten brengt Israël in een lastig parket.

"Een bezorgde Israëlische regering heeft een comité op hoog niveau gevormd om te zien hoe het land zijn status als toevluchtsoord voor elke Jood kan behouden zonder in de problemen te komen met de bijtende sancties die gericht zijn tegen de binnenste kring van Poetin," schreef WAPO.

EEN SPECIALE INTERMINISTERIËLE COMMISSIE

Lior Haiat, een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat de regering een speciaal interministerieel comité heeft gevormd om de sanctiekwestie te bestuderen, waarbij speciale nadruk wordt gelegd op de kwestie van de oligarchen.

Vorige week zei Yad Vashem, Israëls nationale Holocaustherdenkingsplaats, dat het een donatie van 10 miljoen dollar van Abramovich opschortte "in het licht van de recente ontwikkelingen".

Het staatsburgerschap van de oligarchen is niet het resultaat van een voorkeursbehandeling. Er moet aan herinnerd worden dat Israël naar schatting een miljoen immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie heeft opgenomen sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991.

Bron: Biden admin tries to block Jerusalem from fulfilling prophesy of returning Jews to Israel