www.wimjongman.nl

(homepagina)


Trans-alles - behalve dit ene ding!

Joseph Farah vraagt: "Waarom is deze wereld van transformatie een eenrichtingsverkeer?

Door Joseph Farah - 29 augustus 2022

In de gekke, wilde en vrije jaren '60 (ja, ik weet dat ik mezelf dateer, maar ik omarm de realiteit - ik ben wat ik ben), was er een gezegde: "Je bent wat je eet."

Ik heb het als kind nooit helemaal begrepen. Mijn favoriete eten in die tijd waren "Hot Texas Wieners," die, vreemd genoeg, alleen te vinden waren en zijn in eethuisjes in New Jersey. (Babe Ruth hield ervan, zegt de legende.)

Ik wist dat ik geen "Hot Texas Wiener" was, dus daarom wist ik dat het 'je-bent-wat-je-eet' gezegde alleen maar dat was - een gezegde, geen waarheid. Misschien zat er een diepere betekenis achter, maar het was niet letterlijk waar.

Een halve eeuw later heerst de overtuiging dat we kunnen zijn van wat we maar willen, wat we maar willen zijn en, nog vreemder, dat we zijn wat we zelf willen zijn.

In deze fantasiewereld waarin een groeiende minderheid leeft, betekent dat bijvoorbeeld dat we biologisch gezien misschien man zijn, maar eigenlijk vrouw. Als we dat omarmen, zijn we het ook - en verzet is zinloos.

Veel mensen zijn bezig zichzelf te transformeren, zo wordt ons verteld, in iets nieuws.

Sommigen omarmen het transhumanisme, in de een of andere vorm, door middel van robotica, tatoeage-inkt, chirurgie, noem maar op.

Het kan gevaarlijk zijn om dit te ontmoedigen. In feite kan het een "haatmisdaad" zijn. Het kan tegenwoordig heel gevaarlijk zijn voor mensen die in Werkelijkheid-land leven om anderen erop te wijzen dat ze in Fantasieland leven. Toch was het ooit andersom. Het was schadelijk voor mensen om in een wereld van onwerkelijkheid te leven.

Maar wat nog gevaarlijker is, is dat hele samenlevingen deze ethiek omarmen die suggereert dat we kunnen zijn van wat we maar willen, gewoon door te doen alsof.

In de jaren tachtig schreef ik een paar stukken over deze trend.

Het viel me op dat er steeds meer films en tv-programma's waren met homoseksuele personages in het middelpunt. Alle personages waren positief. Het leek propaganda voor mij. Het leek alsof er een duidelijke agenda achter zat. Ik vroeg me hardop af of het mogelijk zou zijn om een show of film te ontwikkelen over iemand die in een homoseksuele levensstijl had geleefd, maar dit had afgewezen, er van weggelopen was, en een heteroseksuele en monogame huwelijksrelatie had omarmd.

Na drie decennia, is het bewijs overtuigend. Het is 30 jaar geleden, en terwijl je zogenaamd alles kunt zijn van wat je wilt zijn, is er één ding dat je niet kunt zijn, hoe graag je het ook wilt. Het alleen maar willen wordt beschouwd als immoreel, beschamend, capitulatie voor onderdrukking - en nog verbazingwekkender, leven in onwerkelijkheid. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen ex-homoseksuelen zijn die een gelukkig en bevredigend leven leiden in huwelijksgeluk met liefhebbende partners en kinderen. Het betekent alleen dat het politiek correct is om hen niet te erkennen - en om hun realiteit en hun bestaan te ontkennen.

Verbazingwekkend, is het niet? Je kunt alles zijn wat je wilt - behalve een berouwvol, gehoorzaam kind van God.

Dus, in deze politiek correcte maar door de realiteit uitgedaagde wereld waarin we leven, is het OK om bijna alles te zijn van wat je wilt zijn, om jezelf te transformeren waartoe de verlangens van je hart je oproepen, tenzij het God is die je hart en geest oproept om gehoorzaam te zijn aan Hem.

Waarom is deze wereld van transformatie eenrichtingsverkeer?

Waarom staat het geen transformatie in twee richtingen toe?

Het lijkt erop dat deze trans-alles reis een valstrik is.

God houdt ons niet op deze manier gevangen. Alleen de wereld en Gods tegenstander, ook bekend als "de vorst van deze wereld", verleidt ons tot beslissingen waarvan we niet meer terug kunnen. In feite zijn dat leugens die de duivel ons voorhoudt. Het verbazingwekkende van God is de manier waarop Hij ons altijd terugroept - als een verloren zoon of dochter.

De wereld noemt deze trans-manie "vrijheid." Als dat waar is, waarom worden zij die het nastreven dan gevangen gehouden zonder de mogelijkheid om terug te keren?

Denk daar eens over na.

Bron: Trans-everything – except this 1 thing!