www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wereld Nieuws Round-up: Moderne Stasi-tactieken

COVID-19 tracking-technologie voor andere doeleinden gebruiken.

Door Dr. Robert W Malone - 26 december 2022

Vier decennia lang had Oost-Duitsland de volledige macht over bijna alle aspecten van het leven van de mensen in Oost-Duitsland. Ze handhaafden deze overheersing met behulp van een geheime politiemacht genaamd de Stasi.

De Stasi was een van de meest succesvolle inlichtingendiensten in de geschiedenis: ze hielden bijna onvoorstelbaar gedetailleerde bestanden en dossiers bij over grote hoeveelheden van de bevolking, en creëerden een sfeer van angst en onbehagen die ze vervolgens uitbuitten. Ze creëerden een uitgebreid netwerk van onofficiële informanten om de bevolking te bespioneren.

In 1990 werd de Stasi ontbonden toen Oost-Duitsland uiteenviel, en er wordt voortdurend getracht te begrijpen wat zij wisten, deden en hoe zij dat deden.

Regeringen over de hele wereld maken gebruik van op het net verzamelde bewakingsgegevens, en hebben nu hun bereik uitgebreid door gebruik te maken van COVID-19 opsporingstechnologie - precies zoals "complottheoretici" hadden gevreesd. Deze regeringen en NGO's lijken te denken - in een naïef soort "hoop" - dat als ze maar genoeg gegevens hebben, ze de wereld kunnen controleren en de werkelijkheid naar hun hand kunnen zetten.

Zoals gevreesd werd, blijkt nu dat regeringen de COVID-19 technologie gebruiken om mensen te volgen, op te sporen, te onderzoeken en te arresteren om redenen die niets met COVID te maken hebben. COVID-19 blootstelling, tracking en contract tracing tools zijn all purpose tools geworden voor biosecurity surveillance staten.

Vandaag belicht ik een paar recente artikelen die laten zien hoe deze toezichthoudende staten COVID-19 technologie gebruiken om te monitoren, op te sporen, te onderzoeken en te arresteren. Gewaarschuwd is gewaarschuwd, want dergelijke tactieken kunnen en zullen waarschijnlijk tegen u worden gebruikt.


Politie grijpt COVID-19 technologie aan om wereldwijde surveillance uit te breiden.

Associated Press, 20 december 2022

De Associated Press (Tech) meldt:

"Van Beijing tot bezet Oost-Jeruzalem tot Hyderabad, India, en Perth, Australië."

"Nu, van Beijing tot Jeruzalem tot Hyderabad, India, en Perth, Australië, heeft The Associated Press ontdekt dat autoriteiten deze technologieën en gegevens gebruikten om reizen van activisten en gewone mensen tegen te houden, gemarginaliseerde gemeenschappen lastig te vallen en de gezondheidsinformatie van mensen te koppelen aan andere surveillance- en wetshandhavingsinstrumenten. In sommige gevallen werden de gegevens gedeeld met spionagediensten. De kwestie is bijna drie jaar na de pandemie opnieuw urgent geworden nu China's uiterst strenge zero-COVID-beleid onlangs de scherpste publieke kritiek op het autoritaire leiderschap van het land heeft ontketend sinds de pro-democratische protesten op het Tiananmenplein in 1989.

Meer dan een jaar lang interviewden AP-journalisten bronnen en bestudeerden duizenden documenten om na te gaan hoe technologieën die op de markt werden gebracht om "de curve af te vlakken" voor andere doeleinden werden gebruikt. Net zoals de balans tussen privacy en nationale veiligheid verschoof na de terreuraanslagen van 11 september, heeft COVID-19 ambtenaren een rechtvaardiging gegeven om tracking tools in de samenleving te verankeren die nog lang na lockdowns blijven bestaan.

"Elke ingreep die de macht van de staat om personen te volgen vergroot, heeft een lange staart en is een doorgaand systeem", aldus John Scott-Railton, senior onderzoeker bij de in Toronto gevestigde internetwaakhond Citizen Lab. "Als je het eenmaal hebt, is het zeer onwaarschijnlijk dat het ooit zal verdwijnen."

Een kort overzicht van enkele bevindingen.

  • Israël lijkt COVID-19 traceergegevens te gebruiken om mensen naar protesten te GPS-en en hen te bedreigen met juridische stappen voor hun betrokkenheid ... "Gil Gan-Mor, een advocaat bij de non-profit Vereniging voor Burgerrechten in Israël, schat dat honderden Arabieren in Jeruzalem de dreigende boodschap ontvingen tijdens de onrust en zei dat de massale sms-ontploffing ongekend was."
  • Australië (Perth): "De AP heeft ontdekt dat de autoriteiten deze technologieën en gegevens gebruikten om reizen van activisten en gewone mensen tegen te houden, gemarginaliseerde gemeenschappen lastig te vallen en de gezondheidsinformatie van mensen te koppelen aan andere surveillance- en wetshandhavingsinstrumenten."
  • China: In het artikel worden veel voorbeelden aangehaald waarbij de gezondheidscodes zijn gebruikt om andersdenkenden in China de mond te snoeren."

Lees het volledige artikel in het Nederlands hier. Reeds op 22 dec. gepubliceerd.


Kremlin plant databank om bewegingen van oorlogsvluchtelingen te volgen

Newsweek, 6 december 2022

"... het Russische leger neemt, samen met het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, stappen om tegen februari 2023 een elektronische databank te lanceren die de persoonlijke gegevens van alle militairen documenteert en hun bewegingen beperkt, zelfs als ze uit uniform zijn.

De "databank" zou verband houden met plannen van het Kremlin om in februari 2023 nog een geheime mobilisatiecampagne te houden, en zal worden ingevoerd nadat Poetins eerste gedeeltelijke mobilisatie-inspanningen in september "vele tekortkomingen in de interne werking van de militaire commissariaten aan het licht brachten".

"Om de bewegingen van de dienstplichtigen te controleren, wordt één enkele databank van dienstplichtige burgers van de Russische Federatie gecreëerd", zei de SSO maandag in een persbericht.

Volgens de SSO zullen de gegevens worden geïntegreerd met de databanken van de Russische Staatsinspectie voor Verkeersveiligheid (Verkeersdienst), de Federale Migratiedienst (FMS), de verplichte pensioen- en ziekteverzekeringssystemen van de Russische Federatie (SNILS en OMS) en de Federale Dienst voor Staatsregistratie, Kadaster en Cartografie (Rosreestr).

Volgens het inlichtingenrapport zullen Russische werkgevers gedwongen worden militaire commissariaten te informeren over dienstplichtige werknemers. Degenen die zich aan de mobilisatie onttrekken en weigeren de nodige gegevens voor het register te verstrekken "zullen geen overheidsdiensten krijgen."

Lees die laatste zin nog eens. Als deze mannen niet voldoen aan het Russische toezicht via volgapparatuur, zullen hun openbare diensten worden ontzegd. Ego: geld, banken, vervoer, energie, verwarming, etc. Om het maar te zeggen, het is erg moeilijk om in een Russische stad te leven zonder verwarming of geld.

Toen we vorige maand in Turkije waren, werd ons verteld dat jonge mannen uit Rusland naar Turkije stromen en met hen, het geld van hun familie. Die Turkse vastgoedmarkt is heet - als gevolg van al die Russische mannen die de dienstplicht ontvluchten en dat Russen onroerend goed in Turkije opkopen om aan de oorlog te ontsnappen en zich in Turkije terug te trekken.


TikTok-moederbedrijf geeft toe dat het de app gebruikte om sommige journalisten te volgen

Thurrott, 23 december 2022

"ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft na een intern onderzoek bevestigd dat sommige medewerkers de app hebben gebruikt om journalisten te bespioneren. Zoals Forbes meldde, gebruikte ByteDance TikTok om meerdere Forbes-journalisten op te sporen die ervan werden verdacht informatie over het bedrijf te lekken.

Het surveillanceproject werd geleid door een ByteDance-team dat in China is gevestigd. Dit team gebruikte IP-adressen en gebruikersgegevens om te controleren of journalisten die TikTok verslaan op dezelfde locatie waren geweest als medewerkers van ByteDance. Het rapport komt slechts een paar maanden nadat een FCC-commissaris Apple en Google vroeg om TikTok uit hun mobiele app-winkels te verwijderen uit bezorgdheid over de beveiliging van gegevens.

Volgens Forbes heeft ByteDance Chris Lepitak ontslagen, zijn belangrijkste interne auditor die toezicht hield op de bewakingstactieken van het bedrijf. Song Ye, ByteDance's hoofd audit aan wie Lepitak rapporteerde, heeft het bedrijf ook verlaten.

In een interne e-mail gedeeld met Forbes, verontschuldigde ByteDance CEO Rubo Liang zich en erkende dat de reputatie van TikTok waarschijnlijk een klap zal krijgen. "Ik was diep teleurgesteld toen ik op de hoogte werd gebracht van de situatie... en ik weet zeker dat jullie hetzelfde voelen," schreef Liang in de e-mail. "Het publieke vertrouwen dat we met grote inspanningen hebben opgebouwd zal aanzienlijk worden ondermijnd door het wangedrag van een paar individuen. ... Ik denk dat deze situatie zal dienen als een les voor ons allen."


Kijk maar uit: De bewakingsstaat maakt een lijst en jij staat erop.

CNS News, december 2022

"Kijk maar uit, je kunt maar beter niet pruilen, je kunt maar beter niet huilen, want ik vertel je waarom: deze kerst is het de bewakingsstaat die een lijst maakt en die twee keer controleert, en het maakt niet uit of je slecht of goed bent geweest.

Je staat op die lijst, of je het leuk vindt of niet.

Massasurveillance is de Deep State's versie van een "geschenk" dat blijft geven... terug naar de Deep State.

Denk maar aan een kleine greep uit de instrumenten die worden gebruikt om onze bewegingen te volgen, onze uitgaven in de gaten te houden en alle manieren op te sporen waarop onze gedachten, handelingen en sociale kringen ons op de stoute lijst van de regering kunnen zetten, of je nu iets verkeerd hebt gedaan of niet."

Het artikel somt vervolgens de manieren en voorbeelden op van hoe ze worden gebruikt. Deze lijst omvat:

Je volgen op basis van je telefoon en bewegingen... (denk 6 januari en COVID-19 monitoring tech)

Je volgen op basis van je DNA. DNA technologie in de handen van overheidsfunctionarissen maakt onze overgang naar een bewakingsstaat compleet...

Je volgen op basis van je gezicht: Gezichtsherkenning software heeft tot doel een samenleving te creëren waarin iedereen die zich in het openbaar begeeft wordt gevolgd en opgenomen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Gekoppeld aan bewakingscamera's die het hele land overspoelen, stelt gezichtsherkenningstechnologie de regering en haar bedrijfspartners in staat iemands bewegingen in real-time te identificeren en te volgen.

Ook biometrische software, die zich baseert op iemands unieke identificaties (vingerafdrukken, irissen, stemafdrukken), wordt de standaard om door beveiligingsrijen te navigeren, digitale sloten te omzeilen en toegang te krijgen tot telefoons, computers en kantoorgebouwen.

Wetenschappers ontwikkelen ook lasers die personen kunnen identificeren en bewaken op basis van hun hartslag, geur en microbioom.

Je volgen op basis van je gedrag: Snelle vooruitgang in gedragsbewaking maakt het niet alleen mogelijk om personen te volgen op basis van hun bewegings- of gedragspatronen, waaronder loopherkenning...

U volgen op basis van uw uitgaven en consumentenactiviteiten: Consumentensurveillance, waarbij uw activiteiten en gegevens in de fysieke en online sfeer worden gevolgd en gedeeld ...

Je volgen op basis van je publieke activiteiten: ... Defensie-aannemers hebben het voortouw genomen in deze lucratieve markt.

Je volgen op basis van je sociale media-activiteiten ...

Je volgen op basis van je sociale netwerk: Niet tevreden met het bespioneren van individuen via hun online activiteiten, gebruiken overheidsinstellingen nu bewakingstechnologie om iemands sociale netwerk te volgen, de mensen met wie je contact hebt via telefoon, sms, e-mail of via sociale...

Je volgen op basis van je auto: Kentekenplaatlezers zijn massasurveillance-instrumenten die meer dan 1800 kentekens per minuut kunnen fotograferen, het kentekennummer en de datum, tijd en locatie van de foto opslaan in een doorzoekbare database, en vervolgens de gegevens delen met wetshandhavers, fusiecentra en particuliere bedrijven om de bewegingen van personen in hun auto's te volgen ...

Tijdens COVID-19 zijn bijna al deze bewakingsprogramma's uitgebreid. Regeringen, zelfs de Amerikaanse regering wil ons doen geloven dat we niets te vrezen hebben van deze massale spionageprogramma's, zolang we niets verkeerd hebben gedaan.

Geloof het niet.

De definitie van de overheid van een "slechterik" is buitengewoon breed, en het resulteert in het zonder bevel bespioneren van onschuldige, gezagsgetrouwe Amerikanen op een verbijsterende schaal.

Lees hier meer details over deze opsporingsmethoden.CNSNews(Engels)

De Twitter bestanden hebben blootgelegd hoe ver de diepe staat is in het volgen, censureren, het veranderen van het verhaal en hoe ingebed ze zijn in de reguliere (door de staat gesponsorde) media en "big-tech".

We weten dat de overheid meer dan tien miljard dollar heeft uitgegeven om deze vaccins te promoten via sociale media, entertainment en nieuws. We weten dat ze betaald hebben om niet alleen te censureren, maar ook om te belasteren.

Er is maar één hoop voor ons land op dit moment, en dat is om te blijven duiken in de diepe bron van wijsheid van onze grondwet. Dat is wat ons land zal redden. De bewaker van de integriteit van onze republiek is het rechtssysteem. Daarom is de corruptie van het Ministerie van Justitie door de deep statediepe staat en de uitvoerende macht zo gevaarlijk voor onze republiek. We moeten nu vertrouwen op onze rechters om de grondwet te handhaven. Laten we hopen dat ze die taak aankunnen.

Het is onze republiek, niet onze democratie, die echte oplossingen biedt voor de controlestaat. Bron: World News Round-up: Modern Day Stasi Tactics