www.wimjongman.nl

(homepagina)


NORDSTREAM - Wat doet de VS Europa aan?

Door Capitalist Exploits - 10 oktober 2022

Laat ik dit stukje beginnen met woorden van deze walgelijke man....

Henry Kissinger quote: Een vijand van Amerika zijn, kan gevaarlijk zijn, maar een vriend zijn is fataal. Foto van Capitalist Exploits

Pijpleidingen (beide) zijn onlangs opgeblazen, en ze verbergen het niet eens.

Hieronder staat Radek Sikorski op Twitter die de VS bedankt met een beeld van de ontploffing van de Nordstream-pijpleiding.

Radek Sikorski op Twitter bedankt de VS met een afbeelding van de ontploffing van de Nordstream pijpleiding

Wie, zult u zich afvragen, is deze kerel?

Gewoon de voorzitter van de EU-VS delegatie in het Europees Parlement.

Je hebt het waarschijnlijk gemist, maar in februari, voordat de oorlog was begonnen, liet slapende Joe dit allemaal al los... of misschien was het bedoeld als onderdeel van een NLP programmering van de schapen.

Wie zal het zeggen.

Maar hier is wat hij een verslaggever vertelde:

President Biden: "Als Rusland binnenvalt... dan zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. We zullen er een einde aan maken."
Reporter: "Maar hoe gaat u dat precies doen, aangezien... het project in handen is van Duitsland?"
Biden: "Ik beloof u, we zullen in staat zijn om dat te doen."

Ieder weldenkend mens zou zich afvragen hoe Biden in hemelsnaam een project kan stilleggen dat ogenschijnlijk niet onder Amerikaanse controle staat of zelfs niet op Amerikaans grondgebied ligt?

Dat zijn goede vragen waarop u hopelijk al het antwoord weet. Denk erover na...

Sinds de sabotage hebben de MSM allemaal de schuld aan Rusland gegeven.

Als je dit gelooft, kan ik je een brug verkopen.

Laten we snel de lijst met personages doornemen. Ik weet zeker dat we van de ademloze sukkels op CNBC zullen horen dat het die vuile Russen waren die hun eigen pijpleiding hebben opgeblazen.

Maar het zit zo. Waarom zouden ze dat doen?

Waarom dure schade toebrengen aan je eigen bezittingen?

Als ze het gas willen afsluiten dan... nou ja, je kan het afsluiten. Waarom de onderzeese pijpleidingen opblazen? Dat is gewoon niet logisch.

Laten we zeggen dat ze het echt willen. Waarom doet er niet toe. Laten we denken aan hoe. Waarom zouden ze helemaal naar het Duitse eind van de pijpleiding gaan om daar het te doen? Zou het dichter bij huis niet wat makkelijker zijn?

()

Het idee dat de Russen hun eigen pijpleiding hebben opgeblazen heeft zoveel gaten dat het op Zwitserse kaas lijkt.

Wie nog meer? Hoe zit het met de Duitsers aan de ontvangende kant van de pijpleidingen?

Nou, waarom zouden ze? Wat is dan de motivatie?

Ondanks dat het twijfelachtig is of ze de capaciteit ervoor hebben (onderzeeërs die zo diep kunnen gaan om een bom te laten ontploffen), heeft hun politieke leiding gesproken over het maken van een soort deal (ze realiseren zich immers dat ze die energie echt nodig hebben).

Dan heb je Zelensky en de zijnen nog.

Wel, zij zouden dit zeker willen doen, maar ze zijn realistisch gezien een verarmd derde wereld land zonder de capaciteiten. Dan blijven de VS over, die zowel de mogelijkheid als de motivatie hebben om dit te doen.

Natuurlijk hebben we aanvullend bewijs van niemand minder dan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deep-Stater Victoria Nuland

Interessant genoeg vond dit incident plaats slechts één dag nadat duizenden Duitse demonstranten de straat op gingen en de opening van de Nord Stream 2 pijpleiding eisten:

Duizenden demonstranten gingen zondag de straat op in de noordoostelijke Duitse kuststad Lubmin en drongen er bij ambtenaren op aan om het stopgezette Nord Stream 2 pijpleidingproject, dat bedoeld was om brandstof van Rusland naar Duitsland te transporteren, in gebruik te nemen.

Duitsland had de lancering van het ambitieuze energieproject maandenlang geblokkeerd alvorens het op de lange baan te schuiven in de nasleep van de Russische militaire operatie in Oekraïne, die nu al acht maanden aan de gang is.

Dit is niet alleen een escalatie van de oorlog. Het is een duidelijke erkenning voor iedereen dat deze oorlog een oorlog is tussen de VS en Rusland.

De pretentie dat het Oekraïne, of zelfs de EU zou zijn geweest, is altijd lachwekkend geweest. Maar nu wordt het tenminste erkend. Ik denk dat het op een gegeven moment altijd zinloos wordt om het voor de hand liggende te verbergen.

De vraag is wat nu?

Nummer één, en als u in Europa bent, geldt dit voor u.

Zelfs als de Russen en de Europeanen samen kumbaya zouden zingen en het goed zouden maken, is er geen mogelijkheid meer om Russisch gas naar Europa te sturen. Geen enkele.

Nord Stream 1 en Nord Stream 2 zijn nu allebei gesaboteerd... binnen enkele uren na elkaar.

Het is vermeldenswaard dat Europese energiezekerheid en levering via deze pijpleidingen 20 jaar in de maak was. Weg! Poef!

In een vleugje van CIA rook.

Europa heeft geen energie en we zijn letterlijk weken verwijderd totdat het nogal koud begint te worden. Om nog maar te zwijgen van alle andere elementen die te maken hebben met het NIET hebben van energie, zoals voedsel.

Vervagende rijken zijn gevaarlijke dingen. Het hele schaakbord van westerse geopolitieke manoeuvres werd zojuist in één nacht met drie explosies vernietigd.

Maar vrees niet, Ursula von der Leyen heeft gedreigd beslissende maatregelen te nemen voor "sabotage".

Dus Europeanen kunnen allemaal rustig slapen nu Ursula "beslissende" actie onderneemt - wat dat ook moge zijn.

Als we verder kijken, is hier nog iets om naar te kijken.

De Azerbeidzjaanse pijpleiding loopt van Ruslands grootste aardgasleverancier Lukoil en voert energie naar Zuid-Europa via Italië.

Je weet wel, hetzelfde Italië dat net "vaffanculo" [rot op] zei tegen de Davos-man.

Ja, dat Italië.

Aardgas pijplijn vanaf de Kaspische zee

Elke actie heeft een reactie en een hele reeks nieuwe kansen en gevolgen van de tweede en derde orde. Een daarvan moet zijn dat de veiligheid van de energievoorziening aan andere landen nu wordt besproken in chique kamers langs deze pijpleiding, met mensen in pak en veel Perrier [mineraalwater] paraat.

Wat nog meer?

Nou, met geen mogelijkheid om Russisch gas te leveren, danken we Zeus dat er Amerikaans aardgas onderweg is om de dag te redden... tegen een aanzienlijke bedrag, natuurlijk. Hegeliaanse dialectiek aan het werk.

Analyse: Amerikaanse LNG export naar Europa op weg om Bidens belofte te overtreffen. | Reuters

En zoals gemeld door de WSJ...

Te midden van Europa's energiecrisis verschuiven fabrikanten naar de VS.

VS is een "grote winnaar" van Europa's energiecrisis:

Terwijl geopolitieke spanningen en sancties tegen Rusland de energieprijzen in Europa opdrijven, laat een aantal Europese fabrikanten zich verleiden door de relatieve stabiliteit van de Verenigde Staten, meldt The Wall Street Journal.

De sterke stijging van de gasprijzen in Europa dwingt lokale producenten na te denken over een verplaatsing van hun capaciteit naar de Verenigde Staten, waar de energieprijzen stabieler zijn. Dit geldt vooral voor energie-intensieve bedrijven die aardgas gebruiken voor intensieve verwarming om hun producten te maken, bijvoorbeeld meststoffen die door boeren en landbouwbedrijven worden gebruikt.

Er wordt opgemerkt dat veel Europese leidinggevenden uit de industrie verwachten dat politici een of andere oplossing kunnen vinden. Dat kan zijn het creëren van een bredere bron van aardgas voor Europa, of het stimuleren van de industrie om zwaar te investeren in hernieuwbare energie "in een tempo waarin dat nog niet is gebeurd.

Je blaast die pijpleidingen niet op en dan niet begrijpen dat het bovenstaande een gevolg hiervan zou zijn.

Het probleem dat ik zie is het volgende.

Iedereen die NIET met zijn hoofd in zijn eigen achterzak zit, zal zich realiseren dat de Amerikanen dit hebben gedaan.

Het is zo duidelijk dat een kind het kan begrijpen.

Zeker, de gemiddelde slaapkop zal wakker worden, door zijn berichten op zijn iPhone scrollen, en zoiets lezen als "Putin is slecht" en zijn onwetende hoofd instemmend knikken en verder gaan om filmpjes op TikTok te kijken.

Maar voor degenen in machtsposities... zij begrijpen allemaal heel goed wat er zojuist is gebeurd.

Stel jezelf nu deze vraag. Wat gebeurt er als de Europeanen zich realiseren dat ze gewoon worden gebruikt als kanonnenvoer voor de Amerikaanse hegemonie en dat ze op het punt staan dit met hun leven te bekopen?

En terwijl ze lijden, zullen ze gedwongen worden (omdat er nu geen andere oplossingen beschikbaar zijn) om het veel duurder Amerikaans aardgas te kopen.

Ik zal je vertellen wat dit zal doen. Het zal enorme kloven creëren in de Europese politiek.

Zeker, de linkse MSM zal proberen de schapen te overtuigen dat de Russen dit zichzelf hebben aangedaan. Wacht maar af.

Ik vermoed dat het niet overal goed zal vallen.

Meloni's partij bijvoorbeeld, zal het niet geloven.

Vergeet niet dat Berlusconi hier deel van uitmaakt, en hij heeft goede relaties met Poetin. Alleen een complete idioot zou geloven dat Rusland dit zichzelf heeft aangedaan.

Nee, het opent echt een blik wormen als de Europeanen zich realiseren dat de Amerikanen eigenlijk willens en wetens hun levensonderhoud hebben afgesneden. Ik verwacht echte chaos.

Bron: Nord Stream Sabotage Escalates US War With Russia | ZeroHedge