www.wimjongman.nl

(homepagina)


Smotrich na de Jeruzalem-rellen: Schiet iedereen neer die een steen, brandbom of wapen oppakt.

Netanyahu: Dit is het resultaat van een zwakke regering op alle fronten, van de bedreigingen van Hezbollah tot de verwaarlozing van de persoonlijke veiligheid van Israëlische burgers. Minister Shaked arriveert in Beit Hanina, waar een poging tot lynchen van een Joodse familie plaatsvond.

Hezki Baruch op 13 okt 2022

( )

Arabieren en brandbommen in het oosten van Jeruzalem / Woordvoerder van de Israëlische politie

Jeruzalem staat in brand: Arabieren hebben woensdagavond rellen laten uitbreken op verschillende plaatsen in het oosten van Jeruzalem onder meer in de wijken Wadi Joz en Ras al-Amud. In Beit Hanina werd een auto aangevallen waarin een Joodse familie zat, die ongedeerd wist te ontsnappen. De auto liep schade op.

Op verschillende plaatsen in het oostelijke deel van de stad werd vuurwerk naar Joodse huizen geschoten en werden brandbommen naar auto's gegooid, vuilnisbakken in brand gestoken en politieagenten aangevallen. Troepen van de Israëlische politie en de grenspolitie opereerden in verschillende gebieden en reageerden met oproerbeheersende maatregelen na het gooien van brandbommen en stenen, het afschieten van vuurwerk, het verbranden van vuilnisbakken, het blokkeren van wegen en pogingen om de veiligheidstroepen te schaden.

De auto van de Jeruzalemse burgemeester Moshe Lion werd geraakt door een steen die door Arabische relschoppers werd gegooid in Ras al-Amud. Lion was op weg naar een Simchat Beit HaShoeivah-viering van gemeenteraadslid Arieh King, die in de wijk Ma'ale HaZeitim woont.

Voormalig premier Benjamin Netanyahu zei in een reactie: "Ik versterk de inwoners van Jeruzalem die in deze moeilijke tijd geconfronteerd worden met gewelddadige relschoppers, en de mannen en vrouwen van de veiligheidstroepen die hen bestrijden. Dit is het resultaat van een zwakke regering op alle fronten, van de bedreigingen van Hezbollah tot de verwaarlozing van de persoonlijke veiligheid van Israëlische burgers."

De voorzitter van de Religieus Zionistische Partij, Knessetlid Bezalel Smotrich, riep op om IDF-troepen in de straten van Jeruzalem te brengen: "Dit is geen 'wanordelijk gedrag' van burgers, maar een oorlog tegen een vijand. En in oorlog zoals in elke oorlog - moeten IDF-troepen in groten getale vanavond naar de wijken in Oost-Jeruzalem worden gebracht, een algemene avondklok instellen, de terroristische aanvallen met harde hand uitroeien en iedereen neerschieten die een steen, een brandbom, vuurwerk of een wapen oppakt."

Smotrich voegde eraan toe: "Een hervormd land kan zich een dergelijke realiteit nergens in het land veroorloven, en zeker niet in de hoofdstad. De Arabieren van dit land zullen moeten kiezen tussen een goed leven onder de Joodse staat en het aanvaarden van zijn gezag, en een oorlog waarin ze zullen worden verslagen en verslagen terwijl ze zware prijzen betalen. Zo kunnen we eenvoudigweg niet doorgaan."

( )

Shaked in Beit Hanina

Na de rellen in Jeruzalem arriveerde minister van Binnenlandse Zaken en kabinetslid Ayelet Shaked in Beit Hanina, en kreeg een overzicht van de commandant van het station in wiens afdeling de poging tot lynchen van het Joodse gezin plaatsvond.

"Dit is in alle opzichten een slagveld," zei Shaked. "We hebben niet het voorrecht om niet te reageren op ongeregeldheden. Het gaat hier om mensenlevens. Lapid, Gantz en Omer Barlev moeten wakker worden. Een hardhandige behandeling is hier vereist - nul geduld voor terroristen, ontzegging van burgerschap, 10 jaar gevangenisstraf, avondklok, versoepeling van de instructies om het vuur te openen en mobilisatie van reservisten van de grenspolitie."

Shlomo Ne'eman, hoofd van de regionale raad van Gush Etzion en voorzitter van de Yesha-raad, gaf commentaar op de gebeurtenissen in Jeruzalem.

"Toen we een week geleden zeiden dat het tijd was om Operatie Defensief Schild voor Israël te starten, dachten sommigen dat het een 'kolonistenprobleem' was. Vanavond begrijpt en ziet iedereen hoe de staat Israël wordt bedreigd door moorddadig Arabisch terrorisme. We moeten een diepgaande operatie tegen het terrorisme beginnen. Niet om muggen te doden, maar om de moerassen droog te leggen. Wij roepen minister van Defensie Gantz nogmaals op om wakker te worden en te handelen - het versterken en uitbreiden van de nederzetting en het beginnen aan een uitgebreide militaire operatie zal de hoop van de terroristen vernietigen en de vrede in de regio herstellen."

Shas-voorzitter Aryeh Deri zei dat "de gewelddadige beelden uit Oost-Jeruzalem verontrustend zijn. Arabische nergens-goed-voor-terroristen terroriseren Joden in de hoofdstad van het Joodse volk. Ik versterk de veiligheidstroepen in het gebied en roep de minister van Openbare Veiligheid op het leven van de Israëlische burgers niet langer te verwaarlozen. Terrorisme wordt met ijzeren hand verslagen."


Bron: Smotrich following Jerusalem riots: Shoot anyone who picks up a rock, firebomb or a weapon | Israel National News - Arutz Sheva