www.wimjongman.nl

(homepagina)


Poetin waarschuwt dat de wereld een weg inslaat die leidt naar een kernoorlog

8 februari 2022 - door Michael Snyder/p>

Tegenwoordig denken de meeste mensen in de westerse wereld heel weinig na over hoe een kernoorlog eruit zou kunnen zien. En dat is heel vreemd, want we zijn eigenlijk dichter bij een wereldwijde nucleaire oorlog dan we ooit zijn geweest. Als er een conflict uitbreekt tussen Oekraïne en Rusland, zouden de VS en Rusland vanaf dat moment in staat van oorlog verkeren. Ik verwacht niet dat we onmiddellijk kernraketten op elkaar zullen afvuren, maar het zou ons zeker op de rand van zo'n scenario brengen. Beide partijen zouden in een staat van voortdurende waakzaamheid verkeren met hun vingers aan de trekkers, en er zou maar één fout nodig zijn om een ondenkbare nucleaire nachtmerrie te ontketenen.

De regering-Biden lijkt te denken dat er geen ernstige gevolgen zullen zijn voor het eindeloos provoceren van de Russen, maar de Russische president Vladimir Poetin lijkt wel degelijk te begrijpen wat er op het spel staat.

Na een zeer lange discussie met de Franse president Emmanuel Macron, gaf Poetin een zeer onheilspellende waarschuwing aan de pers...

'Ik heb het gezegd, maar ik zou heel graag willen dat jullie me eindelijk horen, en dat jullie het overbrengen aan jullie publiek in print, tv en online.

Begrijpt u het of niet, dat als Oekraïne toetreedt tot de NAVO en de Krim met militaire middelen probeert terug te halen, de Europese landen automatisch in een oorlogsconflict met Rusland worden getrokken?

Oorlog met Rusland moet iets zijn dat we uiterst hard proberen te vermijden.

Want als een oorlog met Rusland eenmaal begint, is de kans zeer groot dat het uiteindelijk tot een nucleaire oorlog komt.

Poetin zegt dat hij zo'n conflict niet wil, en hij zei tegen de pers dat er "geen winnaars" zullen zijn als het werkelijk gebeurt...

'Natuurlijk zijn de [militaire] mogelijkheden van de NAVO en Rusland onvergelijkbaar. Dat begrijpen we.

'Maar we begrijpen ook dat Rusland een van de leidende nucleaire staten is, en door sommige moderne componenten zelfs beter presteert dan velen.

Er zullen geen winnaars zijn. En jullie zullen tegen jullie wil in dit conflict betrokken worden.

'U zult niet eens de tijd hebben om met uw ogen te knipperen wanneer u artikel 5 (collectieve verdediging van NAVO-leden).... uitvoert.

'President Macron wil dit natuurlijk niet. En ik wil het niet... daarom is hij hier en martelt hij mij zes uur achter elkaar.'

Maar ook al gelooft Poetin dat er "geen winnaars" zouden zijn in een nucleaire oorlog, toch heeft hij de Russen voorbereid om er een uit te vechten.

De ontwikkeling van het S-500 raketafweersysteem was baanbrekend. Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft het "geen vergelijkbare" in de wereld...

>"Het S-500 luchtdoelraketsysteem heeft geen analoge systemen in de wereld en is ontworpen om het hele spectrum van bestaande en veelbelovende luchtdoelaanvalswapens van een potentiële vijand te verslaan in het hele bereik van hoogtes en snelheden," aldus het ministerie van defensie in een verklaring.

Helaas hebben de Russen helemaal gelijk over de S-500. Nergens anders ter wereld bestaat zoiets, en het geeft de Russen een enorm voordeel.

Het is ontworpen om alle inkomende dreigingen te onderscheppen en neer te halen, ook intercontinentale ballistische raketten van de Verenigde Staten...

De S-500, geproduceerd door het Russische staatsdefensiebedrijf Almaz-Antey Concern, is ontworpen om intercontinentale ballistische raketten en andere luchtaanvallen te onderscheppen op een hoogte tot 200 kilometer (124 mijl).

Het wapensysteem kan tot 10 doelen raken op een afstand tot 600 kilometer (372 mijl) en heeft een reactietijd van drie tot vier seconden, korter dan de S-400.

De S-500 maakt gebruik van de 77N6-N en 77N6-N1 raketten, die kunnen worden uitgerust met een inerte kernkop waarmee vijandelijke kernkoppen met precisie kunnen worden vernietigd.

De VS hebben niets dat ook maar het vergelijken waard is met de S-500.

Als de S-500's in gebruik worden genomen, zullen ze een aanvulling vormen op de A-135 anti-ballistische raketsystemen die al een verdedigingsring rond Moskou vormen...

Rusland heeft al een anti-ICBM raketafweersysteem, de op silo's gebaseerde A-135 Amur die 53T6 ABM onderscheppers lanceert die tot zeventien keer de geluidssnelheid kunnen halen om ICBM's met een kernkop van tien kiloton neer te halen. Maar de A135 verdedigt alleen Moskou en de omliggende industriegebieden.

Vroeger was wederzijdse vernietiging tijdens een nucleair conflict in wezen gegarandeerd, omdat geen van beide partijen een manier had om zich te verdedigen tegen inkomende intercontinentale ballistische raketten.

Maar nu is het machtsevenwicht verschoven.

De Russen hebben zeer geavanceerde anti-ballistische raketsystemen en wij niet.

Ondertussen hebben de Russen ook nieuwe hypersonische kruisraketten ontwikkeld die zeer alarmerend zijn...

Rusland heeft een tiental nieuwe Tsirkon (Zircon) hypersonische kruisraketten afgeschoten vanaf een fregat en nog eens twee vanaf een onderzeeër, zei het persagentschap Interfax vrijdag onder verwijzing naar de noordelijke vloot.

De Russische president Vladimir Poetin heeft het wapen geprezen als onderdeel van een nieuwe generatie van ongeëvenaarde wapensystemen.

Het feit dat de Russen deze hypersonische raketten vanaf onderzeeërs kunnen afvuren, zou je de rillingen over de rug moeten bezorgen.

In vorige artikelen heb ik het gehad over de Russische "zwarte gat-onderzeeërs" die zo stil zijn dat ze onze kusten kunnen bereiken zonder dat iemand weet dat ze er zijn.

Het behoeft geen betoog dat dit de Russen een indrukwekkend vermogen tot eerste aanval geeft.

In een nucleaire oorlog wil je niet aan de kant staan die niet als eerste toeslaat.

En zoals ik herhaaldelijk heb gewaarschuwd, een verrassingsaanval van de Russen zou de V.S. absoluut verlammen voordat we zelfs maar wisten wat ons overkwam.

Wat het Amerikaanse leger betreft, dat raakt nog verder achterop. Ons strategisch nucleair arsenaal is sterk verouderd, onze raketafweersystemen zijn een lachertje vergeleken met wat de Russen hebben, en onze hypersonische rakettesten blijven maar mislukken.

Maar niemand in de wereld is beter in het implementeren van diversiteit en inclusie programma's.

Als een toekomstige oorlog met de Russen of de Chinezen neerkomt op een strijd van politieke correctheid, zullen wij zeker winnen.

Helaas voor het Amerikaanse leger is dat niet de manier waarop oorlogen worden uitgevochten, en dat is heel slecht nieuws voor ons allemaal.

Bron: Poetin waarschuwt dat de wereld een weg inslaat die leidt tot een nucleaire oorlog - Einde van de Amerikaanse droom