www.wimjongman.nl

(homepagina)


De Perzië-factor

Door Hal Lindsey - 21 npovember 2022

()

Ergens in de late jaren zeventig had Chuck Smith een gesprek met enkele Israëlische generaals. Zoals ik uit eigen ervaring weet, waren en zijn velen van hen nogal nieuwsgierig naar Bijbelse profetie en Israëls rol daarin. Zij vroegen Chuck naar Israëls vijanden in de eindtijd. Hij baseerde zijn antwoord op Ezechiël 38 en zei dat ze moesten uitkijken voor Iran. Ze lachten. Iran? Dat was de enige natie in de hele regio die meestal de kant van hen koos. Iran was hun enige vriend in het gebied.

Niet lang na die uitwisseling vond de Iraanse Revolutie plaats. Sjiitische moslimextremisten zetten Sjah Reza Pahlavi af. Vanaf dat moment werd Iran Israëls gevaarlijkste vijand in het Midden-Oosten.

Vandaag de dag heeft Iran een van de machtigste legers ter wereld. Ze hebben, of zullen binnenkort, nucleaire wapens hebben. Ze hebben een arsenaal aan ballistische raketten waarmee ze kernwapens en conventionele wapens kunnen afleveren. Iran projecteert zijn militaire macht over de hele regio. Ze hebben sjiitische moslims gemobiliseerd in Libanon, Jemen, Irak, Syrië en elders. Iran is de grootste sponsor van terreur ter wereld. Ondanks westerse sancties tegen hen, hebben ze veel geld waarmee ze koortsachtig hun leger verbeteren en in het algemeen allerlei verwoesting aanrichten.

Wat is hun doel? De meeste landen willen overleven en bloeien. Maar Iran is de speerpunt van een religie. Ze willen dat de sjiitische islam niet alleen de dominante godsdienst van de wereld wordt, maar ook de wet en het bestuur van de wereld. Ze zijn hun zoektocht begonnen in het Midden-Oosten, maar hun ambities eindigen daar niet. Ze overtuigen met handreikingen en propaganda waar ze kunnen, maar ze geloven ook in religieuze bekering met grof geweld.

De voornaamste obstakels voor hun doelen kunnen worden onderscheiden door te luisteren naar hun twee favoriete gezangen - "dood aan de Verenigde Staten" en "dood aan Israël". Israël blokkeert hun macht in de regio en de Verenigde Staten blokkeren hun wereldwijde ambities. Daarom zijn de Iraanse leiders geobsedeerd geraakt door Israël en de VS. Maar die obsessie geldt doorgaans niet voor het Iraanse volk. Zoals de meeste mensen willen zij gewoon overleven en welvarend zijn - en dat hun kinderen en kleinkinderen dat ook zullen zijn.

Sinds de revolutie in 1979 zijn de Iraanse klerikale leiders steeds minder populair geworden bij het Iraanse volk. Stel je voor dat je onder een regime leeft dat weinig of geen oog heeft voor mensenrechten, of voor de veiligheid, het comfort en de welvaart van zijn burgers. (Jammer genoeg hoef je niet veel verbeelding te gebruiken, aangezien dat in de hele wereld steeds meer voorkomt). De Iraniërs die oud genoeg zijn om zich de Sjah van Iran te herinneren, weten dat hij meedogenloos kon zijn, maar hij was duizend procent beter dan het huidige regime.

We weten al enige tijd dat Rusland Iraanse drones gebruikt tegen Oekraïne. Ze zijn onlangs gebruikt bij de wrede aanvallen van Rusland op de civiele infrastructuur van Oekraïne, waarbij de toegang tot zaken als water en elektriciteit werd vernietigd. Lange tijd noemden Iraanse functionarissen dergelijke berichten "ongegrond en ongefundeerd". Ze noemden het "desinformatie" uit het Westen. Deze maand gaf Iran echter eindelijk toe een "beperkt aantal drones" te hebben geleverd aan de Russische oorlogsinspanningen.

Beperkt aantal? Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "schieten de Oekraïense troepen elke dag minstens 10 Iraanse drones neer."

Chuck Smith had gelijk, net als de rest van ons die de Bijbel geloofden. Iran is een primaire bedreiging voor Israël. De Bijbel maakt ook duidelijk dat Irans obsessie met Israël uiteindelijk Irans ondergang zal zijn.

De Bijbel had ook gelijk over iets anders. Eeuwenlang waren Rusland en Iran (of Perzië) aartsvijanden. Nu zijn ze vrienden en groeien ze elke dag naar elkaar toe. De Bijbel zei dat dit zou gebeuren in de laatste dagen, en het gebeurt nu.

Bron: Hal Lindsey