www.wimjongman.nl

(homepagina)


Kunnen 'Paliwood' bloed-laster leiden tot Israëls vernietiging?

In de editie van deze week van "Mideast News Hour," noemt Caroline Glick de Israëlische premier Naftali Bennett een "sociopaat" en zegt dat zijn leiderschap verantwoordelijk is voor de huidige achteruitgang van de nationale veiligheid.

Door JNS.Org op 16 mei 2022

In het "Middle East News Hour," van deze week, wordt Caroline Glick bijgestaan door Amnon Lord, senior columnist bij Israel Hayom en een van Israëls meest vooraanstaande experts op het gebied van het linkse Israël. Caroline en Amnon bespreken het gebruik door de Palestijnse en internationale gemeenschap van bloed-laster om Israël te demoniseren en de massamoord op Joden te legitimeren, in de context van de dood van Al Jazeera-verslaggever Shireen Abu Akleh in Jenin vorige week.

Hoewel het erop begint te lijken dat Abu Akleh door Palestijnen werd gedood, zoals Glick het formuleert: "Dat doet er niet toe. Israël krijgt internationaal de schuld, van de Verenigde Staten, de Verenigde Naties, Egypte - van alle media."

Ze zegt dat het haar doet denken aan het Muhammad al-Durrah incident in september 2000, dat als katalysator diende voor de Tweede Intifada.

Al-Durrah was een 12-jarige Palestijnse jongen die, net als Abu Akleh, werd gedood tijdens een vuurgevecht tussen Israëlische soldaten en Palestijnse terroristen. Een stukje beeldmateriaal dat door een Franse videograaf werd gedeeld, deed het voorkomen alsof de Israëlische troepen de jongen opzettelijk hadden vermoord. Bij onderzoek bleek echter dat de fatale kogel niet afkomstig was van een Israëlisch wapen.

"Ik wil me er niet toe verplichten om te zeggen dat de Palestijnen het kind opzettelijk hebben neergeschoten omdat ze de foto wilden hebben," zegt Lord. "Maar in ieder geval kan vrij zeker worden gezegd dat noch Israël noch de IDF-soldaten de kogels hebben afgevuurd."

Maar net als in het geval van Abu Akleh, deed het er niet toe.

"Er was een verhaal dat al lang voor de dood van al-Durrah werd geproduceerd, dat Israëlische soldaten er een sport van maken om Palestijnse kinderen te doden. En nu hebben we een kind dat voor het oog van de camera wordt gedood," zegt Lord. "En dus past de foto in het oude verhaal, de oude bloed lastering," waardoor het gemakkelijk te geloven is.

Glick en Lord bespreken ook hoe de dood van Abu Akleh nog meer terreur zou kunnen uitlokken als de Palestijnen er strategisch gebruik van maken.

"Ze wilden actie op 'Nakba Dag', en dit is daar een geweldige aanleiding voor," zegt Lord, eraan toevoegend dat het ook zou kunnen dienen om IDF-troepen te weerhouden van terrorismebestrijding in de gebieden uit angst voor repercussies in de publieke sfeer. Dit, zegt hij, kan een factor zijn geweest bij de dood vorige week van Noam Raz, officier van de Israëlische politie-eenheid voor terrorismebestrijding.

Details die zijn gerapporteerd over het vuurgevecht in Jenin op vrijdagochtend tussen Israëlische speciale troepen en Palestijnse gewapende mannen waarbij Raz werd gedood, wijzen erop dat ten minste één doel van de operatie was de terrorist te vangen die volgens Israël de kogel afvuurde die Abu Akleh doodde.

Lord zegt dat bloed-laster bedoeld is om harten en geesten voor te bereiden op de vernietiging van het Joodse volk. Het doel is om de wereld "te laten wennen aan het idee van een wereld zonder Joden. Uiteindelijk, wanneer dit tot genoeg mensen in de wereld zal doordringen, zal iemand proberen Israël te vernietigen. Israël staat altijd op het randje. Het is een trieste zaak om naar te kijken."

( )

De Israëlische premier Naftali Bennett

'Naftali Bennett is een sociopaat'

Vervolgens gaan ze over op het verlaten van het zionisme door Israëlisch links en wat dit betekent voor de Israëlische democratie, voor het vermogen van het land om de politieke oorlog die de PLO en haar partners tegen het land voeren te weerstaan en te verslaan, en over het voortbestaan van Israël meer in het algemeen.

En dit omvat ook aandacht voor de toestand van de Israëlische politiek en de invloed daarvan op de nationale veiligheid.

Glick en Lord zeggen dat Israël zich geen premier kan veroorloven die geen invloed heeft ten opzichte van zijn coalitiepartners omdat hij geen publieke steun heeft en de roep voor premier Naftali Bennett om af te treden en een rechtse regering te laten vormen onder leiding van oppositieleider en oud-premier Benjamin Netanyahu.

"Het is vrij duidelijk dat hij een sociopaat is," stelt Glick over Bennett. "Naftali heeft nul publieke steun. Zijn partij is uit elkaar gevallen. Hij heeft helemaal niemand in de hand. ... Hij zal nooit een andere partij kunnen vormen, niemand zal zich ooit nog met hem verkiesbaar stellen voor de Knesset, en toch pretendeert hij de eerste minister te zijn."

Lord benadrukt dat er een "vitaal verband" bestaat tussen democratie en nationale veiligheid, en dat het hebben van een premier die "wettelijk premier is maar geen democratische situatie" Israël onveilig heeft gemaakt.

Bron: Could ‘Paliwood’ blood libels lead to Israel’s annihilation? - JNS.org