www.wimjongman.nl

(homepagina)


Palestijn wiens zonen werden 'gemarteld' na het doden van Israëliërs, heeft nu Israëls zegeningen

Hazem werd een Palestijns icoon toen hij weigerde zich over te geven aan de Israëlische autoriteiten nadat zijn zoon een dodelijke terreuraanslag had gepleegd in Tel Aviv.

Door Baruch Yedid, TPS - 16 december 2022

()

Fathi Hazem, een voormalige kolonel in de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit die door Israël werd gezocht voor het inspireren van terreurgroepen, helpt nu actief de PA diezelfde groepen te ontwapenen met de zegen van Israël, heeft de Tazpit Press Service vernomen.

Hazem werd op de Palestijnse straat geprezen als een held nadat twee van zijn zonen als "martelaren" waren gedood. Eén zoon, Raad, opende in april het vuur op een druk restaurant in de Dizengoff Straat in Tel Aviv, waarbij drie Israëli's werden gedood en drie anderen gewond. Na een nachtelijke klopjacht werd Raad gedood tijdens een schietpartij met de Israëlische politie in Jaffa.

Een andere zoon, Abed Al-Rahman, werd gedood in een vuurgevecht met Israëlische soldaten in Jenin tijdens een arrestatie-inval in september.

Sinds november werkt Hazem echter aan het overtuigen van terreurgroepen in Jenin om zich te ontwapenen en te integreren in de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Hazem speelde ook een sleutelrol bij de vrijlating van Tinan Fero, een 18-jarige Israëlische Druzische student die door de Palestijnse Islamitische Jihad uit een ziekenhuis in Jenin was ontvoerd. Fero was opgenomen in het Ibn Sina-ziekenhuis nadat hij ernstig gewond was geraakt bij een auto-ongeluk. De schutters dachten blijkbaar dat hij een undercover soldaat was. Fero werd gedood toen de schutters hem loskoppelden van de medische apparatuur.

Een hoog lid van de PA bevestigde aan TPS dat Fathi Hazem een belangrijke onderhandelaar was met gewapende Palestijnse terreurgroepen om het lichaam terug te brengen.

De bron benadrukte: "Zonder hem zouden we het lichaam van Tiran Fero niet hebben kunnen terugbrengen naar zijn familie."

Onmiddellijk nadat het lichaam was teruggebracht, staakten de Israëlische veiligheidstroepen de achtervolging van Hazem.

Hazem is momenteel in Ramallah, ogenschijnlijk om medische redenen. Maar TPS heeft van Palestijnse bronnen vernomen dat "dit een verzonnen ziekenhuisopname is," en dat Hazem probeert terreurgroepen te overtuigen om zich te ontwapenen.

"Wat de Palestijnse Autoriteit betreft, is Fathi Hazem een belangrijk anker in Jenin," vertelde een Palestijnse functionaris aan TPS.

De Fatah-leiding uit Ramallah vroeg Hazem om al zijn gewicht in de schaal te leggen als hoge officier en als vader van twee "martelaren" om de spanningen met de terreurgroepen in Jenin te kalmeren.

Hazem werd een Palestijns icoon toen hij weigerde zich over te geven aan de Israëlische autoriteiten nadat zijn zoon de terreuraanslag in Tel Aviv had gepleegd.

"Ze zijn op zoek naar de rest van mijn familie... Mijn vijanden en mijn volk vragen me om me over te geven, en ik zal dat niet doen totdat ik het lichaam van mijn zoon ontvang en hem omhels en kus," schreef Hazem destijds op zijn Facebookpagina.

Bron: Palestinian Whose Sons were ‘Martyred’ after Killing Israelis, Now has Israel’s Blessings | United with Israel