www.wimjongman.nl

(homepagina)


Arabische Israëli's bouwen een leger onder Israëls neus

Door Caroline Glick - 22 september 2022

In mei 2021 namen Arabische Israëli's volledig deel aan de oorlog van Hamas tegen Israël. Deze week sluit voormalig minister van Huisvesting en gepensioneerd Brigade Generaal Effi Eitam zich aan bij Caroline Glick op "Mideast News Hour" om uit te leggen wat er gebeurt met de Arabische Israëlische gemeenschap. De twee bespreken ook hoe Arabische Israëli's zich militair en sociaal organiseren om de zaak van Israëls vernietiging te bevorderen.

Glick en Eitam herinneren zich hoe, terwijl Hamas zijn raketten op Israël afvuurde, Arabische Israëli's in het hele land rellen uitbraken in gemengde Joods-Arabische steden. Arabische Israëliërs vielen met geweld hun Joodse buren aan. Ze verbrandden en plunderden Joodse bedrijven en huizen, en vernielden synagogen. Arabische Israëliërs kwamen in opstand op belangrijke verkeersknooppunten om het militaire verkeer te blokkeren. Arabische vrachtwagenchauffeurs die voor de IDF werken, kwamen niet opdagen om te werken.

Een waarschuwing

Mei 2021 was een wake-up call die het Israëlische leiderschap eenvoudigweg niet kon negeren, merken Glick en Eitam op. Tenminste totdat Naftali Bennett een regering vormde met de Moslim Broederschap partij Ra'am en de hele zaak wegveinsde om als premier te dienen met de steun van slechts 5 procent van de kiezers.

Terwijl Israël afstevent op nieuwe verkiezingen in november, voeren Arabische Israëli's hun gewelddadige acties tegen hun Joodse buren op verschillende niveaus opnieuw op. Opnieuw slaat Eitam alarm: Arabische Israëli's bouwen een leger onder Israëls neus.

"Ze trainen zichzelf," zegt hij, eraan toevoegend dat ze 's nachts naar afgelegen plaatsen reizen om te oefenen met schieten. "Dit is mijn oude soldatenoor dat kan horen dat dit geen fantasie is, het is niet alleen schieten op bruiloften."

"Ze zijn getraind, ze zijn toegewijd, ze hebben ervaring in het doden," voegt Eitam ook toe, verwijzend naar het hoge percentage geweldsmisdrijven binnen de Arabische sector. "Langzaam, stap voor stap, ontstaat er een leger."

Een nexus van progressivisme en islamisme

Glick en Eitam bespreken hoe de nexus van progressivisme en islamisme Israëls progressieve politici en juristen heeft verlamd en ertoe heeft geleid dat zij de kant van de Israëlische Arabieren kiezen in hun pogingen om de Joodse staat te ontmantelen.

"De centrale campagnekwestie vandaag, nu we dichter bij de verkiezingen van 1 november komen, is of Israël een Joodse staat zal blijven of een post-Joodse staat zal worden die opgaat in een Arabisch nationalistisch verhaal dat de Joodse rechten op het land Israël verwerpt," zegt de presentatrice ook.

Tot slot richt Glick zich in haar slotopmerkingen op de sleutelrol van de juridische broederschap in het faciliteren van de huidige crisis. Zij benadrukt hoe een herstel van de rechtsstaat - en niet van advocaten - de eerste stap is die Israël moet zetten om zijn nationale overleving in de komende jaren en voor het nageslacht veilig te stellen.

Bron: Caroline Glick: Arab Israelis are building an army under Israel’s nose