www.wimjongman.nl

(homepagina)


Globalisten nemen het voedselsysteem over - het is onderdeel van hun plan om u te beheersen

De overname van het voedselsysteem door de globalisten is in volle gang - als zij de zaden controleren, controleren zij ook het voedsel, en als zij het voedsel controleren, kunnen zij de digitale ID gebruiken om de toegang van de consument tot het voedsel te controleren.

Door Dr. Joseph Mercola - 1 juni 2022

()

Het verhaal in een oogopslag:

  • De globalistische overname komt op ons af vanuit elke mogelijke hoek. Of we het nu hebben over bioveiligheid, financiën, huisvesting, gezondheidszorg, energie, transport of voedsel, alle veranderingen die we nu zien hebben maar één doel, en dat is het afdwingen van naleving van de agenda van de globalisten.

  • Het wereldwijde voedselsysteem, en in het bijzonder de eiwitbronnen, worden momenteel doelbewust aangevallen om voedseltekorten en hongersnood te veroorzaken.

  • De globalistische elite is van plan om de traditionele landbouw en veeteelt te elimineren en te vervangen door binnen gekweekte producten en in laboratoria gemaakte eiwitalternatieven die zij bezitten en controleren.

  • Hoewel de aanwezigheid van honderden voedselmerken de schijn wekt van concurrentie op de markt, is de werkelijkheid dat de voedselindustrie wordt gemonopoliseerd door minder dan een dozijn bedrijven, en die zijn op hun beurt allemaal grotendeels in handen van BlackRock en Vanguard.

  • Uiteindelijk zal je vermogen om voedsel te kopen worden gekoppeld aan je digitale identiteit en sociale kredietscore.

De agenda van de globalisten is niets anders dan veelomvattend. Of we het nu hebben over bioveiligheid, financiën, huisvesting, gezondheidszorg, energie, transport of voedsel, alle veranderingen die we nu zien hebben maar één doel, en dat is het afdwingen van naleving van de agenda van de globalisten.

In een blog post van 27 april neemt onderzoeksjournalist Corey Lynn een diepe duik in het nieuwe voedselsysteem dat in werking wordt gesteld, en hoe het is afgestemd om jou te controleren:

"Wie de voedselvoorziening controleert, controleert de mensen; wie de energie controleert, kan hele continenten controleren; wie het geld controleert, kan de wereld controleren. Dit beroemde citaat van Henry Kissinger klinkt met de week meer en meer waar," schrijft Lynn.

"De globalisten hebben het grootste deel van het geld al in handen, zijn bezig het energiesysteem snel om te vormen tot een systeem waarin zij allemaal investeren, en hebben drastische maatregelen genomen om de voedselindustrie te beheersen, terwijl ze veel ervan onder de radar houden. Als ze de zaden beheersen, beheersen ze ook het voedsel, en als ze het voedsel beheersen, kunnen ze de digitale ID gebruiken om de toegang van de consument tot het voedsel te beheersen.

"Terwijl een serie branden plotseling voedselverwerkende, vlees- en kunstmestfabrieken verwoest, in een tijd waarin boeren pijn lijden en problemen met de toeleveringsketen de kop opsteken, is in meerdere steden al een compleet systeem van traceerbare voedselinfrastructuur gebouwd, dat zich over de hele wereld een weg baant:

"De USDA en FDA hebben lab-gekweekt vlees en genetisch gemanipuleerd vee al goedgekeurd, en financieren de globalisten om cellulaire landbouw te onderzoeken en te ontwikkelen.

"Union Pacific verplicht het vervoer per spoor met 20% te verminderen, wat gevolgen heeft voor CF Industries Holdings, 's werelds grootste kunstmestbedrijf. Vanguard, BlackRock en State Street zijn toevallig de top aandeelhouders van Union Pacific, en BlackRock en Vanguard zijn de top drie aandeelhouders van CF Industries Holdings.

"Door enkele van de grootste verticale boerderijen in kaart te brengen, worden de gewassen, de betrokken kruidenierswinkels, de locaties en de miljarden die binnenstromen door globalistische investeerders en aandeelhouders onthuld. Het wordt snel duidelijk dat dit het wereldwijde plan is om alle producten te controleren - ingrediënten die in alle voedselproducten gaan."

Het geheime monopolie

Zoals Lynn opmerkt, is dit monopolie in de loop van vele jaren vergrendeld. Langzaam maar zeker is dit monopolie gegroeid, onder de radar door van het publieke bewustzijn, wat op zijn beurt heeft geresulteerd in voedsel dat tegelijkertijd duurder en minder toegankelijk is geworden.

Nu de laatste stukjes op hun plaats vallen, worden velen zich bewust van het feit dat we massaal voor de gek zijn gehouden en nu zijn overgeleverd aan de genade van een figuurlijk "handjevol" ongekozen mensen wier megalomanie ongeëvenaard is in de geschiedenis van de mensheid.

( )

Voedselmerken in kaart

Hoewel de aanwezigheid van honderden voedselmerken de schijn wekt van concurrentie op de markt, is de realiteit dat de voedselindustrie wordt gemonopoliseerd door minder dan een dozijn bedrijven, en die zijn op hun beurt allemaal grotendeels in handen van BlackRock en Vanguard.

De groeiende markt van nepvlees wordt op dezelfde manier gedomineerd door een zeer klein aantal grote voedselgiganten, die op hun beurt weer in handen zijn van BlackRock en Vanguard.

BlackRock alleen al heeft $ 10 biljoen aan activa, een stijging ten opzichte van $ 6 biljoen in 2017. Gecombineerd zijn de drie grootste beleggingsondernemingen ter wereld, BlackRock, Vanguard en State Street, eigenaar van bijna 90% van alle S&P 500-ondernemingen.

Door hun investeringsdeelnemingen hebben zij heimelijk een monopolie in ALLE industrieën, dus het idee dat er ergens concurrentie is op de markt is eigenlijk maar een illusie.

Je bent nooit iets te weten gekomen over hun steeds groter wordend monopolie, omdat zij ook de gecentraliseerde media bezitten.

Het is moeilijk te zeggen welke van de twee invloedrijker is. Vanguard bezit een groot deel van Blackrock.

Tot de eigenaars en aandeelhouders van Vanguard behoren Rothschild Investment Corp, Edmond De Rothschild Holding, de Italiaanse Orsini familie, de Amerikaanse Bush familie, de Britse koninklijke familie, de du Pont familie, en de Morgan, Vanderbilt en Rockefeller families.

Blackrock is wel eens de "vierde tak van de regering" genoemd, omdat het de enige particuliere onderneming is die financiële overeenkomsten heeft om geld te lenen aan het centrale banksysteem.

Voedselzekerheid wordt ondermijnd door patenteerbaar voedsel

In 2014 heeft het Amerikaanse Congres via de Farm Bill de Foundation for Food and Agriculture Research Act (FFAR) in het leven geroepen.

Na 200 miljoen dollar aan belastinggeld te hebben overgeheveld om de stichting van de grond te krijgen, werd FFAR een niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Bill Gates is een van de financiers, en in de eerste raad van bestuur zat adjunct-directeur Dr. Robert Horsch van de Bill & Melinda Gates Foundation.

De missie van FFAR is "financiers, onderzoekers en boeren met elkaar in contact te brengen, via publiek-private partnerschappen, om gedurfd onderzoek naar de grootste uitdagingen op het gebied van voedsel en landbouw te ondersteunen". In werkelijkheid is het gebruikt om de voedselzekerheid te ondermijnen door de afhankelijkheid van genetisch gemanipuleerd en octrooieerbaar voedsel te vergroten.

In april 2019 lanceerde FFAR het Precision Indoor Plants (PIP) Consortium, een publiek-privaat partnerschap van binnenkwekers, veredelaars en genetica-bedrijven met het gedeelde doel om speed-breeding te bevorderen en plantchemicaliën te veranderen die verantwoordelijk zijn voor smaak, voeding en medicinale waarde.

Vijf belangrijke gewassen waaraan wordt gewerkt zijn sla, tomaten, aardbeien, koriander en bosbessen.

In augustus 2020 hielp Monsanto/Bayer bij de oprichting van een startup genaamd Unfold, die nieuwe groentezaadvariëteiten ontwikkelt die specifiek zijn afgestemd op verticale boerderijen.

Volgens Lynn "zijn GGO's nu al goed voor 75 tot 80% van het voedsel dat Amerikanen consumeren," en zodra verse producten onder een patent zijn, zal dat percentage dichter in de buurt van 100% komen.

De Universiteit van Californië werkt ook aan op planten gebaseerde mRNA-vaccins. Het idee daar is om vaccins te verspreiden via de conventionele voedselvoorziening, wat een geheel nieuwe draai geeft aan het oude adagium "Laat uw voedsel uw medicijn zijn".

"Bill Gates houdt vol dat droogtes en klimaatverandering ons vermogen om landbouw te bedrijven vernietigen en dat de toekomst zal bestaan uit bevolkingen die naar grootstedelijke steden verhuizen waar indoor verticale landbouw nodig is om mensen te voeden.

"Als dat zo is, waarom heeft hij dan in de afgelopen tien jaar 242.000 hectare landbouwgrond gekocht en tegelijkertijd geïnvesteerd in indoor vertical farming?

"Wie zit er aan tafel met gezonde producten die door Gates worden geserveerd, terwijl de rest van de bevolking genetisch gemanipuleerde producten eet uit afgesloten faciliteiten, die worden afgeleverd bij hun plaatselijke kruidenier en alleen toegankelijk zijn via een digitale ID?" vraagt Lynn.

"Ondertussen bezit de Consultative Group of International Agriculture Research (CGIAR) 's werelds grootste particuliere zaadbanken, bestaande uit 10% van het wereldwijde kiemplasma, dat gecontroleerd wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation, Rockefeller en Ford Foundations, en de Wereldbank, die 768.576 toegangspunten van gekaapte boerenzaden beheert:

"Wat gaat er gebeuren met de boeren als deze astronomisch enorme indoor verticale boerderij faciliteiten elke grote stad hebben overgenomen, contracten hebben afgesloten met alle grote supermarktketens, en worden gefinancierd door een aantal van dezelfde miljardair globalisten die proberen om de mensheid te controleren via elke industrie voor hun vierde industriële revolutie?

"Het is een legitieme zorg. Voeg 'gen-editing,' 'smart,' 'traceerbaar,' en 'net zero' toe aan de productie van deze faciliteiten, en het feit dat ze nog steeds volle kracht vooruit gaan met digitale ID's en valuta, en het wordt nog verontrustender:

"Terwijl dit veel uitleg geeft over de opzettelijke vernietiging van al onze boeren op het gebied van zaden, groenten en producten, zouden mensen zich ook bewust moeten zijn van wat er gebeurt met veeboeren en het plan van de globalisten om ook de vleesindustrie over te nemen.

Gecontroleerde afbraak van de proteïne voorraad is aan de gang

Zoals ik in een artikel over de bewapende vogelgriep heb uitgelegd, hebben vermeende uitbraken van vogelgriep en COVID-19 bij voedseldieren, samen met droogte en tekorten aan meststoffen, geleid tot het massaal afmaken van kuddes en veestapels over de hele wereld.

Zozeer zelfs, dat we nu te maken hebben met tekorten aan eieren, gevogelte en vlees.

Voeg daarbij een wereldwijd tekort aan meststoffen, waardoor de hoeveelheid diervoeder die dit jaar kan worden geproduceerd, beperkt is, en het merkwaardige besluit om het vervoer van Amerikaanse meststoffen per trein te beperken, waardoor de distributie wordt beperkt en de kosten van het weinige dat nog over is, worden opgedreven.

Deskundigen voorspellen dat het tot drie jaar kan duren om de mondiale graanvoorraden weer aan te vullen, en in de tussentijd zullen de boeren niet over een direct beschikbare voorraad beschikken om hun vee te voederen.

Het in Canada gevestigde Nutrien Ltd., 's werelds grootste kunstmestbedrijf, waarschuwde onlangs dat het tekort waarschijnlijk tot 2023 zal duren. De prijs van kunstmest is ook "omhoog geschoten tot absurde hoogten die nog nooit eerder zijn gezien," meldt The Economic Collapse Blog.

De VS en het VK betalen boeren ook om niet al hun beschikbare land te bewerken, Californië betaalt boeren om minder te verbouwen, zogezegd om water te besparen, (wat ze ondertussen in de oceaan laten weglopen) en het VK moedigt boeren aan om met pensioen te gaan door hen een forfaitair bedrag van 100.000 pond aan te bieden - dit alles terwijl ze publiekelijk dreigende voedseltekorten voorspellen.

Bovendien zijn de twee grootste waterreservoirs in Californië ook nog eens gedaald tot "kritisch lage niveaus" en verwoesten natuurbranden landbouwgrond in de westelijke helft van de VS.

De voedselproductie wordt schaamteloos aangevallen en irrationeel beperkt op zoveel fronten, het is duidelijk een opzettelijke afbraak van primaire eiwitbronnen - vlees, eieren en zuivel.

"Op 1 februari 2016 werd het Good Food Institute gelanceerd ... met financiering van de Bill & Melinda Gates Foundation, het Open Philanthropy Project en Y Combinator, met als doel de vleesproductie te 're-imagineren'," schrijft Lynn.

"In oktober 2021 vierde het Good Food Institute de subsidie van $ 10 miljoen van de USDA voor de oprichting van het allereerste National Institute for Cellular Agriculture aan de Tufts University, zodat ze onderzoekers in gefabriceerd vlees kunnen ondersteunen.

"Om er zeker van te zijn dat al deze doelen vastliggen en de 2030-agenda van de VN wordt gehaald, zou het verstoren van de kunstmestindustrie, de voedselvoorzieningsketen en een reeks toevallige branden in voedselverwerkende fabrieken zeker helpen om de deal te sluiten, nietwaar?"

De keizer heeft geen kleren

In een overduidelijk egoïstisch gebaar heeft Gates het Westen publiekelijk opgeroepen om te stoppen met het eten van rundvlees en over te stappen op in het laboratorium gekweekt vlees, zogenaamd om klimaatverandering tegen te gaan.

Hij heeft zich ook verzet tegen pogingen van wetgevers om ervoor te zorgen dat nepvlees correct wordt geëtiketteerd, omdat etikettering de publieke acceptatie zou vertragen.

Het is dan ook niet verrassend dat Gates financieel investeert in verschillende nepvleesbedrijven. Bij geluk of goddelijke vooruitziende blik heeft hij ook geïnvesteerd in genetisch gemanipuleerde kunstmest alternatieven. Lynn schrijft:

"Bill Gates verklaarde zijn liefde voor kunstmest in 2018 toen hij in Tanzania was. Toevallig is de door Gates geleide en door Rockefeller gefinancierde Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) een epische mislukking geweest, met een allereerste evaluatierapport dat op 28 februari 2022 uitkwam, na een 15 jaar durende inspanning met gewaagde claims om Afrika's kleine boeren te redden.

"Hun valse belofte om 'de opbrengsten en inkomens voor 30 miljoen boerenhuishoudens te verdubbelen tegen 2020' werd in juni 2020 van hun website verwijderd nadat een evaluatie door Tufts University weinig bewijs van vooruitgang aan het licht bracht, en in feite een toename van de honger met 31% liet zien.

"De evaluatoren verklaarden dat er veel tekortkomingen waren en dat de rapportage en monitoringgegevens van AGRA zwak waren. Zelfs de Duitse regering overweegt de financiering van AGRA stop te zetten vanwege hun gebruik van pesticiden, wat ironisch is omdat Gates beweert dat we in de VS pesticiden moeten verwijderen en moeten overstappen op indoor verticale landbouw:

"Een van AGRA's grootste successen was hun deelname aan 72 hervormingen van het landbouwbeleid in 11 Afrikaanse landen, met betrekking tot zaad, meststoffen en markttoegang. Er werden wetten gemaakt om de intellectuele eigendomsrechten voor 'gecertificeerde' zaden te beschermen, terwijl er boetes werden ingesteld voor het delen van zaden uit open bronnen.

"Stel je voor dat je als boer, landeigenaar of tuinman zaden moet delen en verhandelen op de zwarte markt om niet gestraft te worden. Iedereen die gelooft dat ze dit niet zullen proberen in de VS houdt zichzelf voor de gek, vooral omdat de globalisten de grootste particuliere zaadbanken hebben, en investeren in de grootste commerciële zaadbedrijven:

"Op 17 maart 2022 werd een bericht gepubliceerd in het U.S. Federal Register om commentaar te krijgen tegen 16 mei 2022, over het systeem van concurrentie en intellectuele eigendom: Seeds and Other Agricultural Inputs.

"Vergeet niet om door de juiste lens te lezen bij het bekijken van deze aankondiging die is afgeleid van een door Biden in juli 2021 ondertekende 'executive order' over het bevorderen van concurrentie in de Amerikaanse economie.

"Hun uiteindelijke doel - elk mens, elk stuk voedsel, grondstof en product op deze planeet zal worden gevolgd en getraceerd via blockchain. Dit is geen theorie - het is hun doel.

"In juli 2021 bracht de FDA hun 'New Era of Smarter Food Safety' uit, dat bestaat uit het gebruik van tech-enabled traceability voor een digitaal, traceerbaar voedselsysteem, van boerderij tot bord met behulp van blockchain.

"Een digitale identiteit om toegang te verlenen tot instellingen, financiële uitgaven te controleren en ieders bewegingen te traceren is op meerdere fronten uitgerold, waaronder het vaccin ID-paspoort. Uiteindelijk zal men proberen over te gaan op een chip, omdat het gemakkelijker zal zijn met biometrische gegevens die overal worden geïnstalleerd:

"Er is geen manier om dit systeem dat ze aan het implementeren zijn te verbloemen. Hoewel verticale landbouw in veel opzichten briljant is en op kleinere schaal nuttig kan zijn in gemeenschappen, maakt het feit dat dit de wereldwijde agenda is om boerderijen te verwijderen en alle producten te controleren door de globalisten zelf - ongelooflijk verontrustend:

"We moeten samenwerken om een weg vooruit te vinden en nee blijven zeggen tegen de digitale ID die ze aan het creëren zijn om onze toegang en uitgaven te controleren, terwijl we samen bouwen aan zelfvoorziening en veiligheid."

Voor oplossingen voor deze snel naderende dystopische toekomst, bekijk mijn vorige artikel, "Why Food Prices Are Expected to Skyrocket," en Lynn's artikel "Finding Sources of Fresh Food."

Een deel van het antwoord is om je eigen voedsel te verbouwen, zo goed als je kunt.

Een ander deel is het ondersteunen van lokale telers door hun producten te kopen, anders worden ze verdrongen.

Het opstarten van lokale coöperaties en gemeenschapstuinen kan ook een grote bijdrage leveren aan het creëren van voedselzekerheid op de lange termijn.

Tegelijkertijd moeten we ook globalistische oplossingen zoals nep-vlees, genetisch gemanipuleerd rundvlees, GMO-voedsel en al de rest afwijzen.

Het is tijd om te erkennen dat geen van hun oplossingen in ons voordeel zijn.

Ze zijn tot ons nadeel. Het World Economic Forum heeft verklaard dat in 2030, je niets meer zult bezitten.

Ze menen het. Ze zullen alles van ons afnemen, inclusief het recht om ons eigen voedsel te verbouwen, als we ze dat toestaan.

Oorspronkelijk gepubliceerd door Mercola.

Bron: Globalists Are Taking Over the Food System — It's Part of Their Plan to Control You • Children's Health Defense