www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hij koopt het bedrijf, maar Elon Musk's strijd om de controle over Twitter is nog maar het begin

26 april 2022 - door Michael Snyder

()

Toen bekend werd dat Elon Musk Twitter zou kopen, waren miljoenen en miljoenen mensen over de hele wereld zeer verheugd. Velen verwachtten dat er onmiddellijk dramatische veranderingen zouden komen bij Twitter, maar dat gaat gewoon niet gebeuren. Sterker nog, volgens de voorwaarden van de deal zal het bedrijf pas over ongeveer zes maanden aan Elon Musk worden overgedragen. En zodra hij de controle overneemt, zal hij te maken krijgen met een extreem giftige bedrijfscultuur en hordes werknemers die hem absoluut haten. Tenzij Musk schoon schip maakt, zal Twitter gedomineerd blijven door pro-censuur progressieven. Maar als Musk tot massaontslagen overgaat, wie blijft er dan over om het bedrijf echt te leiden? Musk heeft veel andere verantwoordelijkheden, en tot op zekere hoogte zal hij moeten vertrouwen op ten minste enkele van de werknemers die er al zijn. Wat gaat er gebeuren als die werknemers zich verzetten tegen de veranderingen die Musk wil doorvoeren?

Jarenlang was Musk een lieveling van links, maar nu hij beloofd heeft de vrije meningsuiting op Twitter te herstellen, wordt hij door sommige progressieve pundits gebrandmerkt als een "duivel" en een "fascist"...

Actrice en af en toe invallende "View" co-host Yvette Nicole Brown zei dat het een "deal met de duivel" was en moedigde degenen die dreigden Twitter te verlaten aan om "een archief te downloaden van alles wat je hebt bijgedragen aan deze ruimte." Dat sentiment werd geretweet door de extreem-linkse MSNBC-presentatrice Joy Reid, die Musk een "bro-fascist" noemde en vreesde dat hij Twitter zou veranderen in Gab, een sociale mediadienst die bekend staat om zijn extreem-rechtse gebruikers.

Ironisch genoeg rijden veel van precies dezelfde liberalen die nu Musk afkraken, ook rond in Tesla's die Musk's bedrijf heeft gebouwd.

Ondertussen zijn veel conservatieven plotseling grote fans van Musk geworden, ook al is hij verre van een traditionele conservatief.

Uiteindelijk is Musk een onafhankelijke denker die geschokt is door de extreme internetcensuur waarvan hij getuige is geweest. Maar als hij zegt dat hij "vrije meningsuiting" wil herstellen, is het belangrijk om te begrijpen dat Musk "vrije meningsuiting" veel anders definieert dan de meeste traditionele conservatieven zouden doen:

Met "vrije meningsuiting" bedoel ik gewoon dat wat overeenkomt met de wet.

Ik ben tegen censuur die veel verder gaat dan de wet.

Als mensen minder vrijheid van meningsuiting willen, zullen ze de regering vragen wetten met die strekking aan te nemen.

Verder gaan dan de wet is dus in strijd met de wil van het volk.

Dit soort uitspraken is een grote rode vlag.

Gelooft Musk werkelijk dat ons recht op vrijheid van meningsuiting wordt bepaald door onze politici?

Als dat zo is, is dat nogal alarmerend.

Regeringen over de hele wereld zijn gestaag wetten aan het aannemen die online meningsuiting beperken. De Europese Unie staat zelfs op het punt om een angstaanjagend nieuw pakket in te voeren dat bekend staat als de "Digital Services Act":

In het weekend heeft de Europese Unie voorlopig groen licht gegeven voor de Digital Services Act, die grote techbedrijven dwingt om de inhoud op hun platforms agressiever te controleren.

Platforms voor door gebruikers gegenereerde inhoud, zoals Twitter en Facebook, zullen robuuste systemen voor inhoudsmatiging moeten invoeren om ervoor te zorgen dat illegaal materiaal zoals haatzaaien, aanzetten tot terrorisme en seksueel misbruik van kinderen snel kan worden verwijderd.

Helaas zullen autoritaire regeringen over de hele wereld ervoor zorgen dat internetcensuur een blijvertje is.

En als Musk eenmaal de controle over Twitter overneemt, kan hij te maken krijgen met een regelrechte rebellie.

Nadat de verkoop van Twitter werd aangekondigd, werd gemeld dat sommige Twitter-medewerkers "te erg in shock waren om nog te kunnen spreken", en anderen kozen ervoor om publiekelijk hun afkeuring te uiten:

Chloe Barnes, Twitter's 'leider voor globale herstel standaards', voegde daaraan toe: 'Helemaal begrijpen dat dit entertainment is voor sommigen. Maar weet alsjeblieft dat dit zeker geen entertainment voor mij is.

Cassie Nick Rumbaugh, een data scientist, betreurde Musk's vermeende transfobie en schreef: 'Ik ben eerlijk gezegd een beetje doodsbang.'

Een bijzonder verontruste Twitter-medewerker had zin om over te geven, en er wordt ons verteld dat de topadvocaat van het bedrijf zelfs in tranen uitbarstte:

De topadvocaat van Twitter, Vijaya Gadde, is naar verluidt in tranen uitgebarsten tijdens een virtuele vergadering met de beleids- en juridische teams van het bedrijf om de gevolgen te bespreken van de aankoop van het socialemediaplatform door Elon Musk.

Volgens Politico "huilde Gadde tijdens de vergadering toen ze haar zorgen uitte over hoe het bedrijf zou kunnen veranderen," en "erkende dat er aanzienlijke onzekerheden zijn over hoe het bedrijf eruit zal zien onder Musk's leiderschap."

Deze mensen willen niet dat Elon Musk hun baas is, en ze zullen zich verzetten tegen zijn pogingen tot hervorming bij elke stap op de weg.

Als ik Musk was, zou ik elke werknemer ontslaan die niet volledig meewerkt aan de nieuwe manier van werken.

Hopelijk is dat precies wat er gaat gebeuren.

Want als hij gewoon achterover leunt en erop vertrouwt dat de huidige werknemers zijn richtlijnen uitvoeren, zal er nooit veel veranderen.

Gelukkig denk ik dat Musk zich dit realiseert, en hij is al bezig om die medewerkers die "bang zijn voor vrije meningsuiting" de grond in te boren:

Elon Musk is teruggekrabbeld tegen linkse Twitter-medewerkers die beweren dat ze het sociale netwerk zullen saboteren na zijn deal van 44 miljard dollar.

De miljardair hekelde de "extreme antilichamenreactie" van "degenen die bang zijn voor het vrije woord" en zei dat het "alles zegt" terwijl hij zijn eerste publieke tegenreactie lanceerde tegen de wakkere werknemers.

Linkse voorstanders van censuur hebben altijd beweerd dat als we echt vrijheid van meningsuiting wilden, we gewoon ons eigen Twitter konden beginnen.

Maar nu is de schoen aan de andere voet, en ze zijn helemaal door het dolle heen.

Maar zoals ik bovenaan dit artikel al zei, Musk zal pas over zes maanden de controle overnemen, en dus zijn alle pro-censuur radicalen bij Twitter voorlopig veilig:

Twitter personeel is verteld dat hun banen veilig zijn voor ten minste zes maanden, totdat Elon Musk het overneemt onder de voorwaarden van een 44 miljard dollar deal om de controle over het bedrijf over te nemen, overeengekomen op maandag.

CEO Parag Agrawal en Bret Taylor, de voorzitters van de raad van bestuur, spraken maandag om 17.00 uur (ET) het personeel toe - waarbij ze vragen ontweken over de vraag of Donald Trump weer zou mogen toetreden, en in plaats daarvan zeiden dat het een vraag voor Musk was.

Ik hoop echt dat Musk besluit om Twitter nauwlettend te beheren, en ik hoop echt dat hij massaontslagen pleegt.

Want het zal een monumentale taak worden om Twitter in een positieve richting te draaien.

We zullen zien wat er uiteindelijk gebeurt, maar voor nu kunnen we in ieder geval dromen van wat mogelijk zou kunnen zijn.

Bron: He Is Buying The Company, But Elon Musk's Battle For Control Of Twitter Is Just Beginning