www.wimjongman.nl

(homepagina)


Plotseling is er een enorme nieuwe impuls voor de oprichting van een Palestijnse staat

22 september 2022 - door Michael

()

Zou het kunnen dat er binnen een jaar of twee een Palestijnse staat wordt opgericht? Deze week zijn er enkele nieuwe ontwikkelingen geweest die absoluut verbluffend zijn. Voor het eerst sinds tijden roepen zowel de president van de Verenigde Staten als de premier van Israël openlijk op tot de oprichting van een Palestijnse staat. Maar nog maar een paar jaar geleden leek zo'n stap uiterst onwaarschijnlijk. Donald Trump zat in het Witte Huis en Benjamin Netanyahu was de premier van Israël, en het was duidelijk dat een Palestijnse staat er niet zou komen zolang een van beiden aan de macht was. Nu zijn ze allebei weg, en is alles veranderd.

Dit is zeer alarmerend, want ik waarschuw al jaren voor de oprichting van een Palestijnse staat.

Als het echt gebeurt, zal het enorme gevolgen hebben voor de hele wereld.

Tijdens een belangrijke toespraak voor de Verenigde Naties op woensdag vertelde Joe Biden dat de Palestijnen "recht" hebben op een eigen staat...

President Joe Biden vertelde de Verenigde Naties woensdag dat de Palestijnen "recht" hebben op een eigen staat, een dag nadat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken 64 miljoen dollar steun had aangekondigd aan het VN-agentschap voor de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen.

"We zullen blijven pleiten voor een duurzame vrede tussen de Joodse en democratische staat Israël en het Palestijnse volk," zei Biden tijdens zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN.

"De Verenigde Staten zetten zich in voor de veiligheid van Israël - punt. En een onderhandelde tweestatenoplossing blijft onze beste manier om Israëls veiligheid en welvaart voor de toekomst te garanderen en de Palestijnen de staat te geven waar ze recht op hebben," zei hij.

Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat Biden zoiets zegt.

In juli maakte hij soortgelijke opmerkingen tijdens een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever...

President Joe Biden bevestigde opnieuw zijn steun voor een tweestatenoplossing voor Israëli's en Palestijnen tijdens een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever op vrijdag, waar hij aan tafel zat met Palestijnse leiders die gefrustreerd waren over het aanhoudende beleid uit het Trump-tijdperk.

"Het Palestijnse volk, evenals het Israëlische volk, verdient een eigen staat die onafhankelijk, soeverein, levensvatbaar en aaneengesloten is," zei hij tegen verslaggevers na een ontmoeting met de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas. "Twee staten voor twee mensen, die beiden diepe en oude wortels hebben in dit land, die zij aan zij leven in vrede en veiligheid, waarbij beide staten de gelijke rechten van de andere burgers volledig respecteren."

De regering Biden is 100% voorstander van de oprichting van een Palestijnse staat, en dat is al heel lang duidelijk.

Maar tot voor kort had Israël geen premier die een dergelijke stap steunde.

Helaas is Yair Lapid nu de baas, en ook hij heeft donderdag voor de Algemene Vergadering van de VN opgeroepen tot de oprichting van een Palestijnse staat...

De toekomstige Palestijnse staat die naast Israël zal bestaan, moet vreedzaam zijn en niet gebaseerd op terreur, zei premier Yair Lapid donderdagmiddag tegen de Algemene Vergadering van de VN, vlak voordat hij terugkeerde naar Israël.

Als aan die voorwaarde wordt voldaan, dan is de beste weg voorwaarts "een overeenkomst met de Palestijnen op basis van twee staten voor twee volkeren", zei Lapid.

>Dit "is het juiste voor Israëls veiligheid, voor Israëls economie en voor de toekomst van onze kinderen."

Wow.

We hebben altijd vermoed dat dit is hoe Lapid erover dacht, en nu is hij er heel open over.

Tijdens zijn toespraak beweerde Lapid zelfs dat "een grote meerderheid" van de Israëlische bevolking het met hem eens is...

"Ondanks alle obstakels steunt ook vandaag nog een grote meerderheid van de Israëli's de visie van deze tweestatenoplossing. Ik ben een van hen," zei hij.

"Leg uw wapens neer en bewijs dat Hamas en de Islamitische Jihad de Palestijnse staat die u wilt creëren niet zullen overnemen... en er zal vrede zijn," zei Lapid.

Zou dat waar kunnen zijn?

Ik heb de laatste tijd geen opiniepeilingen gezien.

Maar als de meeste Israëli's op dit moment een Palestijnse staat willen, is dat een zeer verontrustend teken.

Er is altijd aangenomen dat een Palestijnse staat het resultaat zou zijn van lange onderhandelingen tussen de Israëli's en de Palestijnen, maar nu wordt gesuggereerd dat Israël uiteindelijk zou kunnen besluiten om eenzijdig een stap te zetten.

Met andere woorden, op een dag zou Israël gewoon kunnen verklaren dat de Palestijnen nu een staat hebben in gebieden die zij controleren.

Volgens de Jerusalem Post zegt een bron binnen de Israëlische regering dat "we op eigen houtje zullen handelen" als dat volgens hen de beste optie is...

"Als het nodig is," en "dit is afgesproken met de Amerikanen, zullen we op eigen houtje handelen," zei de bron. "We hoeven niemand in te lichten, en we hoeven aan niemand toestemming te vragen."

Wow.

Gelukkig denk ik niet dat de regering van Lapid iets groots zal doen voor de komende verkiezingen in Israël.

En het is duidelijk geworden dat deze verkiezingen in wezen een referendum zullen zijn over een Palestijnse staat.

Als Yair Lapid de verkiezingen wint, zou het wel eens heel snel kunnen gaan.

Laten we hopen dat dat niet gebeurt, want zoals ik in Verloren Profetieën heb beschreven, zouden de gevolgen van de oprichting van een Palestijnse staat catastrofaal zijn.

We moeten niet betrokken zijn bij het verdelen van het land Israël, maar dat is precies wat de regering Biden van plan is te doen.

Biden en zijn volgelingen zullen deze kwestie gewoon blijven doordrukken, en als Lapid de verkiezingen weet te winnen zullen ze helemaal in hun nopjes zijn.

De verkiezingen zijn gepland voor 1 november, dus over iets meer dan een maand.

Het zou letterlijk een verkiezing kunnen zijn die de loop van de geschiedenis verandert, en laten we dus hopen dat Lapid niet wint.

Bron: All Of A Sudden, There Is A Huge New Push To Establish A Palestinian State