www.wimjongman.nl

(homepagina)


Onrust in Iran wijst op spirituele kans

De protesten in Iran worden steeds vijandiger ontvangen door de leiders van de Islamitische regering van Iran, die heeft gedreigd de demonstranten gevangen te zetten, als hij zelf het Iraanse volk probeerde over te halen om de retoriek te matigen.

Volgens een recent artikel van de Atlantic Council heeft de hoogste leider Ayatollah Ali Khamenei eerder deze zomer in een woedende toespraak gedreigd dissidenten hard te zullen straffen. De toespraak volgde op twee eerdere toespraken en was een reactie op een opkomende vloed van protesten tegen de verslechterende levensomstandigheden van miljoenen Iraniërs.

( )

De protesten in Iran nemen toe nu de islamitische regering zich steeds vijandiger tegenover hen opstelt. / Foto door hosein charbaghi op Unsplash

Hier is een uittreksel uit het artikel:

De onrust heeft Khamenei duidelijk geschokt. In een andere toespraak op 12 juni vroeg hij de Iraniërs om "terughoudendheid te tonen, geduldig te zijn en hoopvol te zijn over de toekomst", ook al bood hij geen nieuw beleid aan. Hij verweet de protesten aan "de zachte oorlog van de vijand tegen het Iraanse volk" en de "vijandelijke doelstellingen om de natie te provoceren".

Khamenei's derde toespraak op 28 juni, waarin hij de protesten noemde, was bozer van toon. In zijn toespraak tot een publiek dat onder meer bestond uit het hoofd van de rechterlijke macht en andere topambtenaren, dreigde hij de Iraniërs openlijk met dezelfde wreedheid die het regime aan de dag legde in de eerste dagen na de revolutie van [1979] en tijdens de oorlog tussen Iran en Irak.

De onrust wijst duidelijk op de ontgoocheling van het Iraanse volk over de islamitische regering en zijn diepe verlangen naar verandering.

Op dit moment hebben we een nieuwe kans (naast Shabakeh 7) via een populaire, maar seculiere, Perzische zender om het Evangelie, de hoop en de liefde die alleen in Christus te vinden zijn, te delen met diezelfde mensen die niet langer in het Iraanse regime geloven.

Bron : Onrust in Iran wijst naar spirituele kansen