www.wimjongman.nl

(homepagina)


BIDEN ROEPT OP TOT ONDERZOEK NAAR RELIGIEUZE IDF-EENHEID VOOR HUN BEHANDELING VAN PALESTIJNEN, MAAR NEGEERT HET OEKRAÏENSE NAZI-BATALJON

Door Adam Eliyahu Berkowitz | 11 september 2022

Daar Hashem, uw God, zich in uw kamp beweegt om u te beschermen en uw vijanden aan u over te leveren, laat uw kamp heilig zijn; laat Hij niets onbetamelijks onder u vinden en zich van u afkeren. Genesis 23:15 (De Israël BijbelTM)

( )

Soldaten van de ultra orthodoxe eenheid van de IDF, het Netzah Yehuda Bataljon.

Volgens een niet bevestigde bron afkomstig bericht in Haaretz, in een links anti-religieus nieuwsartikel, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ambassade in Israël gevraagd het Netzach Yehuda Bataljon, een gevechtseenheid bestaande uit Haredi-mannen, te evalueren.

Volgens het Haaretz-bericht ondervraagt het ambassadepersoneel Israëli's en Palestijnen over de eenheid. De Amerikaanse ambassade gaat zich ook baseren op berichten in de media en getuigenissen van "humanitaire groepen," waarvan vele anti-Israël zijn en geen humanitair doel dienen.

De Amerikaanse ambassade weigerde commentaar te geven op het Haaretz-rapport.

Eerder dit jaar werd een bejaarde Palestijnse Amerikaan dood aangetroffen nadat hij was gearresteerd door soldaten van het Netzach Yehuda Bataljon. De 78-jarige man kreeg een hartaanval nadat hij was vastgebonden, gekneveld en achtergelaten in een half afgebouwd gebouw. Verschillende Netzach Yehuda officieren werden uit hun functie gezet in de nasleep van het incident. Een onderzoek werd onlangs afgesloten, en militaire aanklagers moeten nog beslissen of verdere actie zal worden ondernomen.

In augustus, nadat vier leden van Netzah Yehuda waren gefilmd terwijl ze een vastgehouden Palestijn sloegen, riep de Israëlische minister voor de diaspora, Nachman Shay, op om de eenheid op te heffen.

Soldaten van de eenheid werden in september 2020 ook beschuldigd van het lastigvallen van linkse demonstranten.

Het 97e Netzah Yehuda Bataljon, voorheen bekend als Nahal Haredi, werd opgericht in 1999 en is een bataljon in de op terrorismebestrijding gerichte Kfir Brigade. Het belangrijkste operatiegebied van Netzah Yehuda is de stad Ramallah en het gebied rond Jenin. De opleiding van het bataljon is die van de IDF-infanterie: vijf maanden basistraining, gevolgd door nog eens zes maanden geavanceerde training. Het bataljon werkt op vrijwillige basis en stelt geen soldaten aan. Momenteel telt het bataljon bijna 1000 soldaten, waaronder twee volledige compagnieën in opleiding, één compagnie die in actieve dienst treedt en twee operationele eenheden.

Het motto van het bataljon is "V'haya Machanecha Kadosh," "En Uw [militaire] kamp zal heilig zijn", (Devarim 23:15).

Het is moeilijk te begrijpen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een onderzoek instelt naar orthodox-joodse Israëlische soldaten, aangezien de regering van de VS heeft geholpen bij de oprichting, financiering, opleiding en uitrusting van het blanke supremacistische Azov Special Operations Detachment. Er zij op gewezen dat de VS het enige land was dat zich bij Oekraïne aansloot en tegen een VN-resolutie stemde met de titel "Bestrijding van de verheerlijking van nazisme, neonazisme en andere praktijken die bijdragen tot het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid". Het ministerie van Buitenlandse Zaken rechtvaardigde dit door te zeggen dat de resolutie "Russische desinformatie" was.

Ook moet worden opgemerkt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS de Taylor Force Act heeft geschonden door de hulp aan de Palestijnse Autoriteit (PA) te hervatten, terwijl het wist dat de PA nog steeds haar beruchte "pay for slay"-programma's financierde.

De Taylor Force Act is een wet van het Congres om de Amerikaanse economische hulp aan de Palestijnse Autoriteit stop te zetten totdat de PA stopt met het betalen van stipendia via het Martelaarsfonds van de Palestijnse Autoriteit aan personen die terroristische daden plegen en aan de families van overleden terroristen. De ondertekening van de wet door president Trump in 2018 leidde ertoe dat de VS meer dan 200 miljoen dollar aan directe hulp aan de PA schrapte. Ook stopten de Verenigde Staten in augustus 2018 de steun aan de UNRWA, wat neerkomt op een hulpvermindering van 300 miljoen dollar. Geschat wordt dat de PA in 2019 ten minste 151 miljoen dollar heeft uitgegeven aan haar "Pay to Slay"-programma en in 2020 ten minste 155 miljoen dollar.

Vorig jaar gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf toe dat een deel van de financiering die aan Libanon en de Palestijnen wordt gegeven, voor terrorisme kan worden gebruikt.

Bron: Biden calls to probe Religious IDF unit for treatment of Palestinians, ignores Ukrainian Nazi-batallion