www.wimjongman.nl

(homepagina)


OEKRAÏNE EN DE DEVALUATIE VAN HET MENSELIJK LEVEN

17 maart 2022 - door Jonathan C. Brentner

Velen hebben geschreven over de mogelijke profetische betekenis van de Russische invasie in Oekraïne, maar wat mij opvalt is de devaluatie van het menselijk leven die duidelijk is aan beide kanten van dit conflict.

Ik realiseer me dat een dergelijke veronachtzaming van het leven een onderdeel is geweest van oorlogen door de geschiedenis heen; het staat vol met genocidale verslagen, gepleegd door slechte mensen die aan de duivel zijn overgeleverd. Wie anders zou tot zulke wreedheden kunnen inspireren?

Wat we vandaag zien is erger dan wat dan ook tevoren, omdat de ontwaarding van het menselijk leven wijder verbreid is dan ooit tevoren. In Amerika vermoorden we elk jaar 1,1 miljoen baby's, 63,6 miljoen ongeboren kinderen sinds 1973. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bedraagt het aantal abortussen wereldwijd jaarlijks ongeveer 73.000.000. Deze wereldwijde genocide is barbaars en demonisch. De Heer zal streng oordelen over dit vergieten van onschuldig bloed (Psalm 75:8).

Wat mogen wij verwachten van wereldleiders en regeringen die een lange geschiedenis hebben in het bepleiten van het doden van ongeboren baby's? Waarom verbazen we ons over hun neiging om het menselijk leven op veel andere gebieden te negeren?

Wat de oorlog in Oekraïne betreft, is het duidelijk dat een mensenleven Vladimir Poetin weinig kan schelen; zijn tactiek is wreed en getuigt op zijn zachtst gezegd van een totale minachting voor het welzijn van het Oekraïense volk.

Wat het westen betreft, zie ik een vergelijkbare minachting. Nu Poetin een hoge tol aan doden eist en een humanitaire crisis veroorzaakt die sinds WO II niet meer is voorgekomen, lijken Amerika en de rest van Europa er genoegen mee te nemen de oorlog te laten voortduren te midden van groot menselijk lijden; zij hebben de eisen van Poetin om vrede te sluiten nog niet serieus genomen of hebben nog niet op een zinvolle manier ingegrepen om het doden en lijden te stoppen.

Op 16 maart 2022 pleitte Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, bij het Amerikaanse Congres en president Joe Biden voor het instellen van een no-fly zone boven Oekraïne. Poetin heeft gezegd dat een dergelijke stap zou leiden tot een nucleaire confrontatie met het westen.

Waarom vraagt Zelensky de VS om zo'n actie te ondernemen en een kernoorlog te riskeren die zou leiden tot de dood van miljoenen mensen?

Is hier iets zinnigs aan?

EEN BOTSING TUSSEN GLOBALISTEN

De strijd in Oekraïne ontwikkelt zich als een botsing tussen globalisten die de macht willen verwerven in de komende Nieuwe Wereldorde. Volodymyr Zelensky is afgestudeerd aan Klaus Schwab's school voor jonge wereldleiders, net als vele andere regeringsleiders in Europa. Een lid van de Oekraïense wetgevende macht verklaarde op Fox News dat haar land ook "vecht voor de Nieuwe Wereldorde," wat overeenkomt met de opleiding van het Wereld Economisch Forum (WEF ) die Zelensky kreeg bij Klaus Schwab. Ze vechten voor meer dan alleen het overleven van hun natie.

In de Canada Free press verscheen een verhelderend artikel, geschreven door Ray DiLorenzo, die momenteel verbonden is aan de Stand Up America Foundation, opgericht door Maj. Gen. Paul E. Vallely (Ret).

Zelensky is niet de held. Net als Biden is Zelensky een marionet van de Nieuwe Wereldorde, die bevelen opvolgt van de globalistische elites in Davos en geen vrede mag sluiten met Rusland, omdat anders de Russische sancties worden opgeheven. Rusland heeft met Oekraïne onderhandeld om de burgers uit de belegerde steden te halen, maar dat heeft weinig of niets opgeleverd. De Oekraïense regering, die de besprekingen saboteert, staat niet toe dat Oekraïners naar Rusland of Wit-Rusland vluchten en dreigt hen neer te schieten als ze dat proberen.

Degenen die de regering van de V.S. in handen hebben zijn evenzeer toegewijd aan de idealen van het WEF, dat ernaar streeft de wereld tot slaaf te maken onder een tirannieke marxistische wereldorde, die momenteel wappert onder de vlag van goed klinkende termen als de "Great Reset" en "Build Back Better".

Aan de andere kant hebben we Rusland, China, en misschien Iran. Ik denk dat de alliantie tussen Rusland en China vecht voor hun versie van een nieuwe wereldorde of misschien voor een grotere rol in de komende "Grote Reset". Vladimir Poetin is ook afgestudeerd aan Klaus Schwab's school voor jonge wereldleiders.

Poetin is echter fel gekant tegen de LBGT-agenda en tolereert de BLM en ANTIFA niet, wat waarschijnlijk nog een reden is waarom links hem haat. Ik verdedig hem niet of zijn duivelse moorden op burgers in Oekraïne, maar wijs alleen op de verschillen in visie op de toekomst van de wereld. Poetin wil Oekraïne al lang annexeren, maar hij gelooft ook dat hij vecht tegen een regime dat geïnfiltreerd is met nazi's.

Ray DiLorenzo had het volgende te zeggen over het vreemde gedrag van het Westen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne:

Het Westen lijkt een conflict met Rusland te willen, terwijl Oekraïne zijn best doet om het te laten gebeuren. ... De Nieuwe Wereld Orde (NWO) globalisten willen dat Poetin wegrot in Moskou terwijl elites als Soros een regimeverandering regelen.[ii]

Ik ben het eens met de bovenstaande observatie. De globalisten hebben een gedestabiliseerd woord nodig om de Grote Reset te bewerkstelligen. Ze kunnen pas weer beter bouwen als de huidige orde van onze wereld in de as ligt en zij hun oplossing aanbieden.

HET GEVAAR DAT VOOR ONS LIGT

Ongeacht waar het conflict in Oekraïne de wereld brengt, heeft de onwil van beide partijen om tot een compromis te komen al tot trieste voorspellingen geleid voor de rest van 2022 en daarna.

Hier is wat Michael Snyder onlangs schreef over voedselcrises die ontstaan door de oorlog in Oekraïne op zijn blog,
Voor meer zie The Economic Collapse:

Eerder heb ik geschreven over hoe de wereldwijde landbouwproductie in 2022 over de hele wereld zal dalen omdat de kunstmestprijzen uit de hand beginnen te lopen. In feite wordt alleen al in Afrika voorspeld dat er dit jaar niet genoeg voedsel zal worden verbouwd om 100 miljoen mensen te voeden, vanwege de buitensporige kosten van kunstmest.

Wel, raad eens?

Het blijkt dat Rusland een van de grootste exporteurs van kunstmest ter wereld is...

Nog voor de oorlog uitbrak, waren sommige kunstmestsoorten in prijs verdubbeld, sommige waren verdrievoudigd en sommige waren zelfs verviervoudigd.

Een paar weken geleden vertelde ik wat een ingewijde in de industrie mij vertelde over de kunstmestprijzen. Hij waarschuwde dat veel boeren in de hele VS dit jaar gewoon geen maïs zullen kunnen verbouwen omdat het niet rendabel zal zijn als gevolg van de snel stijgende kunstmestprijzen.

En nu zullen de kunstmestprijzen waarschijnlijk nog veel hoger worden.

Dit is echt een nachtmerrie.

Zes maanden later zullen we waarschijnlijk voedselrellen zien over de hele wereld.

Ik denk dat hij gelijk heeft, tenzij beide partijen het snel eens worden over een vreedzame oplossing, zullen zowel de oorlog als de sancties tegen Rusland leiden tot een kritiek wereldwijd voedseltekort dat een negatieve invloed zal hebben op alle naties van de aarde. Zelfs met een plotseling einde van de vijandelijkheden, zou het te laat kunnen zijn om de dreigende voedselrampen te voorkomen die voor later in 2022 worden voorspeld./p>

Leo Hohmann deelde dit citaat op Telegram:

"Oekraïense boeren - die vorig jaar een record graanoogst produceerden - zeggen dat ze nu een tekort hebben aan kunstmest, evenals aan pesticiden en herbiciden. En zelfs als ze genoeg van deze materialen hadden, kunnen ze niet genoeg brandstof krijgen om hun apparatuur aan te drijven, voegen ze eraan toe.

"Oekraïne en Rusland zijn belangrijke exporteurs van tarwe, samen goed voor ongeveer een derde van de wereldexport - bijna alle tarwe gaat via de Zwarte Zee.

Oekraïne is wereldleider op het gebied van tarwe- en gerstteelt; velen beschouwen het land als de "broodmand van Europa". Wanneer we ons richten tot de derde ruiter uit Openbaring 6:1-8, wat zien we dan als de belangrijkste tekorten? Tarwe en gerst (v. 6). Aangezien wij veilig bij de Heer in de hemel zullen zijn voordat Hij de zegels van Openbaring 6 opent, hoe dichtbij moet onze thuiskomst zijn als deze voorspellingen van hongersnood werkelijkheid worden?

Ronald Reagan zei dit vaak toen hij president was, "Je hebt nog niets gezien!" om de goede dingen aan te duiden die hij voor de V.S. had gepland. Wat betreft de oorlogen en catastrofale gebeurtenissen die zich momenteel over de planeet voordoen, zouden we hetzelfde kunnen zeggen over wat onze wereld te wachten staat volgens Openbaring.

De elite globalisten creëerden de crisis in de toeleveringsketen en nu met de oorlog, zullen vitale voorraden die nodig zijn om gewassen te verbouwen in nog geringere mate beschikbaar zijn. De resulterende hongersnood en het lijden zullen hun doel bevorderen om de Grote Reset te bewerkstelligen, en dat is het enige dat telt voor deze elite machthebbers. Het lijden en de dood veroorzaakt door hun agenda doet er voor hen niet toe; het gaat allemaal om het bereiken van de macht waar ze naar hunkeren.

Veel te veel mensen negeren de satanische denkwijze van de globalisten en degenen die in onze wereld grote macht bezitten. Als zij de slachting van onschuldige, ongeboren kinderen kunnen bevorderen, zijn zij ook in staat het lijden en de dood van miljoenen, of nog veel meer, te veroorzaken, zolang het hun agenda maar uitkomt.

ONZE HOOP: ECHT EN OPWINDEND

Voor allen onder ons die Jezus kennen als onze Verlosser, weet dat onze hoop niet berust op de dingen die beter worden in deze haveloze en donkere wereld, maar uitsluitend op Christus en Zijn beloften aan ons.

De Heer inspireerde Paulus om de Tessalonicenzen te verzekeren dat zij de toorn van de Heer niet zouden zien tijdens de toekomstige dag van de Heer (1 Tessalonicenzen 5:1-10); dit is ook Zijn belofte aan ons. Gods oordelen over de zondige mensheid zullen de hele aarde overspoelen na de Opname, maar wij zullen veilig bij Jezus zijn voordat de periode van Verdrukking begint.

We kunnen lijden tussen nu en de Opname; de voorspelde voedseltekorten zullen waarschijnlijk ons treffen, of degenen die we liefhebben, als de Heer niet spoedig voor ons komt.

Wat er ook gebeurt, we kunnen rusten in de absolute zekerheid dat Jezus komt om ons mee te nemen naar de plaats die Hij voor ons bereidt in het huis van Zijn Vader (Johannes 14:1-3). Het zou vandaag kunnen gebeuren.

We hebben een glorieuze toekomst, ongeacht wat we tot dan toe meemaken in deze gebroken en boze wereld.

De Bijbel verzekert ons van een glorierijke eeuwigheid terwijl we reikhalzend wachten op Jezus' spoedige verschijning.

Maranatha! Kom snel, Here Jezus!

[i] Ray DiLorenzo, Poetin vs. Zelenskyy - Deel 2, Before We Descend Into the Abyss, 12 maart 2022, op de Canada Free Press Website, https://canadafreepress.com/article/putin-vs-zelenskyy-part-2-before-we-descend-into-the-abyss

[ii] Ibid.

Bron: Ukraine and the Devaluing of Human Life — Jonathan Brentner